Şimdi Ara

NASA, 10 kentilyon dolarlık asteroite gidiyor: Uzay aracı neredeyse hazır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
1.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • NASA, 10 kentilyon dolarlık asteroite gidiyor: Uzay aracı neredeyse hazır



    NASA'nın heyecanla beklenen Psyche görevinde artık neredeyse sona gelinmiş durumda. Uzay ajansı tarafından bugün yapılan açıklamaya göre NASA'lı mühendisler Psyche sondasının son montaj sürecine de başladı. NASA, Psyche görevi için belirlenen Ağustos 2022 hedefinde herhangi bir sorun görünmediğini ve uzay aracının hedeflenen tarihte fırlatılacağını duyurdu.



    16 Psyche: 10 bin katrilyon değerindeki metal asteroit



    NASA'nın hedefindeki 16 Psyche asteroiti, Mars ve Jüpiter arasında bulunan asteroit kuşağında yer alıyor. Kuşağın en büyük cisimlerinden birisi olan 16 Psyche tam 226 kilometrelik bir çapa sahip. Dev göktaşı; yunan mitolojisinden, ölümlü bir insan olmasına rağmen sonradan ölümsüzlüğü kazanan Psyche'den esinlenilerek isimlendirilmiş.



    16 Psyche asteroiti son yıllarda ilginç bir şekilde uzay ajanslarının odak noktası haline gelmiş durumda. Bunun en büyük nedeni ise asteroitin neredeyse tamamıyla değerli metallarden oluşuyor olması. Bilim insanlarına göre 16 Psyche'ın üzerindeki metallerin bugünkü değeri 10 kentilyon (10 bin katrilyon) seviyesinde. Yani en azından kağıt üzerinde dünya ekonomisinden (80 trilyon dolar) çok çok daha büyük bir değere sahip.



    NASA, 10 kentilyon dolarlık asteroite gidiyor: Uzay aracı neredeyse hazır



    Bilim insanları 16 Psyche'ın Güneş Sisteminin oluşumu sırasında birçok darbeye uğramış bir proto-gezegenin bugün arda kalan çekirdeği olduğunu düşünüyor. Zira Psyche, içerik anlamında tıpkı Dünya'mızın çekirdeğine benziyor. Güneş Sisteminin belki de en enteresan cisimlerinden birisi olan Psyche'ın %90'dan fazlası demir, nikel, altın, platin, bakır, kobalt, iridyum ve redyum gibi bazıları çok nadir bulunabilen metallerden oluşuyor.



    16 Psyche'ın özellikleri elbette epey ilgi çekici ancak NASA, şu anda asteroitten Dünya'ya maden getirebilecek bir teknolojiye sahip olmadığımızı söylüyor. Uzay ajansının Psyche görevindeki en büyük amacı da asteroiti en iyi şekilde keşfetmek ve yapısını anlamak olacak. Bilim insanları, 16 Psyche'ın ilkel bir gezegenin çekirdeği olabileceğini ve dolayısıyla Güneş Sistemi'mizdeki gezegenlerin oluşumuna dair birçok soruya yanıt verebileceğini düşünüyor.



    Psyche sondasının 2026 yılında 16 Psyche'ın yörüngesine yerleşmesi bekleniyor.




    Kaynak:https://www.jpl.nasa.gov/news/nasa-begins-final-assembly-of-spacecraft-destined-for-asteroid-psyche







  • Bir gün uzay yarışında önde giden ülkeler diğer ülkeler ile arayı bu tür uzay madenciliği olayları ile öyle bir açacak ki... İlk kim uzaydan maden getirirse muhtemelen ekonomik güç olarak onla yarışabilecek bir ülke kalmıcak. Zaten dünyadaki toplam ekonominin %25'i sadece ABD'ye ait. İlk maden getirme olayını ABD başarır ise bu sayı çok fena bir şekilde artacak bence. %40 seviyelerine belki de daha fazla. Umarım birkaç ülke birden başarır da böyle bir dominantlık görmeyiz :D Özellikle yarı iletken bulabilen yaşadı.

  • keşke ip baglayıp dünyaya getirip tüm cevherlerini rahat bir şekilde toplasalar iyi bir çekici şart hafif çekse kendi devam ediyor zaten uzay sürtünmede yok dünyaya yaklaştımı iticileri ters çalıştır durdur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperVisör -- 30 Mart 2021; 5:46:5 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aynen ip bağlayıp getirilebilir, aslında çelik halat daha garanti olur. Dünyaya yaklaşınca da aşağıda dünya yüzeyinde toplanıp hep birlikte ellerimizi uzatarak yavaşlatırız, rahat bir iniş yapmış olur. Bence Sahra çölüne koyalım, orada top gibi durur kumların üstünde, akabinde zamanla kazılıp elementler değerlendirilebilir. Bunun için uluslararası bir anlaşma yapılır, her ülke sırasıyla 1 hafta boyunca kazar bu taşı.

  • Kimsede demiyor ki o göktaşındaki madenler çıkarılsa değerli maden diye bir şey kalmaz. Madenler az olduğu için değerli.

  • Gecekten boyle bir sey varsa ilerde savaslarin ana nedeni olur

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gelecekte uzay madenciliği yapılacak bu bir gerçek. Biz yine izlemekle yetineceğiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SuperVisör

    keşke ip baglayıp dünyaya getirip tüm cevherlerini rahat bir şekilde toplasalar iyi bir çekici şart hafif çekse kendi devam ediyor zaten uzay sürtünmede yok dünyaya yaklaştımı iticileri ters çalıştır durdur

    Ufak bir hesap hatası,sonra insanlığın sonu :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dragon age D kullanıcısına yanıt
    Çıkarmanın belirli bir maliyetten olacağı için o kadar da değersizleşmez.

  • BigMajestic B kullanıcısına yanıt

    gelecek bilişim'de kim verileri en iyi şekilde işleyip analiz edecek yapay zekayı geliştirirse, Gelecek onun olacak.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SuperVisör

    keşke ip baglayıp dünyaya getirip tüm cevherlerini rahat bir şekilde toplasalar iyi bir çekici şart hafif çekse kendi devam ediyor zaten uzay sürtünmede yok dünyaya yaklaştımı iticileri ters çalıştır durdur

    Ama leğensiz olmaz. Önce onu dev bir leğene koyalım ki atmosfere girerken eridiğinde eriyikler leğende toplansın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ABD bununla borçlarını anca kapatır. Uzay gemisi inşa ediyorlar. Bir şekilde bundan fayda sağlayacaklardır. Bu gelmezse uzayda fabrika inşa ederler. hazır uzaya çıkartılmış o kadar maden ile uzayda deli gibi imalat yaparlar. Uzay istasyonları, uzay gemileri koloniler vs vs neler yapılır neler. Ekonomi denen şey de tek dünya devletiyle ortadan kalkar. Sadece insanlık için tek dünya devleti için çalışılır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kuzgun_ kullanıcısına yanıt

    Yapay zeka konusunda zaten her gelişmiş ülke yatırım yapıp gelişiyor. Hammadde daha büyük bir darboğaz şuan. Yarı iletkenler sınırlı. Birgün dünya üzerinde yarı iletken bulamayacak seviyeye gelinecek. Önce bu sorun ortadan kaldırılmalı. Yoksa içinde çip olan tüm ürünlerde zamanla üretim sorunları ortaya çıkar. Şuankinden kat ve kat daha fazla.

  • dragon age D kullanıcısına yanıt
    Bunu yazacaktım. Ama bazı madenlere yüksek teknoloji ürünlerin üretiminde ihtiyaç duyuluyor. Maden olarak satmak değil de onu bir ürünün içerisinde çok az miktarda kullanıp kat kat daha değerli hale getiriyorlar. Mesela cep telefonlarının hepsinin içinde altın var.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Uzayda sadece maden yok ki. Henüz bilmediğimiz ve farkına bile varamadığımız kim bilir ne tür mikrobik canlılar yaşıyor. Değerli maden getiriyoruz diyerek dünyaya bilinmedik mikrobik bir uzaylı canlı da getirerek soyumuzu bir kaç haftada bitirebiliriz mesela. Sorumluluğu kim alacak? Yaşadığımız dünyanın nimetlerini, değerini hala bilemiyorken ve bir grip mikrobunun varyantı ile bile baş edemeyen en gelişmiş dahil ülkeler 3 milyon ölüm oranına doğru at koştururken yedi ölümcül günahın yedisini birden işleyerek ne kadar zeki bir ırk olduğumuzu kanıtlamakla meşgulüz. Yedi günahı hatırlatmak gerek.
    Kibir, Açgözlülük, Şehvet, Öfke, Haset, Tembellik, Oburluk...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 30 Mart 2021; 10:0:34 >
  • NASA, 10 kentilyon dolarlık asteroite gidiyor: Uzay aracı neredeyse hazır.

    Bizimde hazırlıklarımız tüm hızıyla sürüyor ekibimiz dahi hazır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nakit mi

  • Bunu da silah, uçak, nukleer geliştirmesinde kullanırlar. Bize bir faydası yok

  • Değersizleşene kadarki süreçte, parayı toplayacak. Bu büyük bir meblağ olur sanırım. O saatten sonra değersizleşse de adamların umurunda olmaz sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abraxsas -- 30 Mart 2021; 13:22:40 >
  • abraxsas kullanıcısına yanıt
    "meblağ". İki kitap okuyun kardeş çok geç değil. O birleştirdiğin "de"den bahsetmiyorum bile.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.