Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Kasa Tavsiyeleri & Kullanıcı yorumları

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Kasa/Güç kaynağı >> Cevap: Kasa Tavsiyeleri & Kullanıcı yorumları Sayfa: <<   < önceki  4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
ÖnceVatan

Sisteme Gözat

10 Ağustos 2007; 18:51:50 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: kobem

selam fatih naber ?

ya kasa konusunda hala centurion mu diyorsun merak ediyorum da?

Şu an büromuzda iki tane var, gayet memnunum

metrixcafe

Sisteme Gözat

10 Ağustos 2007; 19:47:45 

Feel Hurricane 1 veya 2 yide inceleseniz güzel olurdu veya tavsiyte edermisiniz?

sistemim :
intel c2d E6750
msi neo-f p35
2*1 800 mhz ddr2 kingston
250 gb 16 mb seagate
sparkle 8800 gts veya palit 8600 gt sonic + ( plus )

kasayı Feel Hurricane 1 veya 2 alıp içine fsp bluestrom 2 500 watt psu koymayı düşünüyorum. Sizce sistemim için yeterli soğutmayı bu psu ve kasa ile sağlıyabilirmiyim. Birde bu feel kasayımı yoksa nxzt guardin kasayımı tercih edersiniz?

ÖnceVatan

Sisteme Gözat

10 Ağustos 2007; 19:56:10 

metrixcafe

Feel 1 yada 2 alıp güç kaynağını kullanmamak Feel'i pahalı bir kasa yapıyor. Feel'in 550W olarak etiketlenmiş güç kaynağı Çizgi Elektronik'in testlerine göre 280-300W verebiliyor. Öncelikle tüketiciyi aldatan bir zihniyet var, ikincisi güç kaynağını kullanmayacaksanız boş bir kasa için pahalı oluyor.

Bana Feel 1 yada 2'nin fiyatını yazarsanız daha rahat bir öneride bulunurum. NZXT Guardian'a gelince, iyi bir soğutmaya ihtiyacınız varsa önermem.

metrixcafe

Sisteme Gözat

10 Ağustos 2007; 21:24:02 

feel 1 ve 2 72 - 85 $+kdv arasında geziyor. İyi soğutma derken ? ( sisteme kesinlikle oc felan yapmayı düşünmüyorum. )

aslıdna bana asus ta9a1 + fsp bluetorm 2 500 watt önerdiler ama kasamın şöyle ışıklı yanının cam olmasını çok istiyorum :) önereceğiniz kasa ile psu toplam 200 ytl i geçmezse memnun olurum. Birde glacial power 550 watt psu 60 $+kdv bana çok ucuz geldi. bluestrom 2 500 w : 90 $ + kdv ) pclabsda testini inceledim gerçek 550 watt mış öneriyolar orda. Psuyu glacial alıp kasayımı yükseltsem yoksa fsp den şaşmıyayım mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metrixcafe -- 10 Ağustos 2007; 21:27:48 >

ÖnceVatan

Sisteme Gözat

10 Ağustos 2007; 21:31:00 

Asus TA9A1 + FSP BlueStorm II almanı öneririm. Paran olduğu zaman güç kaynağını yeni alacağın kasada kullanabilirsin. Kasa artı güç kaynağı için 200 YTL çok iyi bir rakam değil ne yazıkki.

Glacial Power yeni bir marka, güvenilir olduğundan da eminim fakat yeni olmasının dezavantajı kullanıcı yorumu, artı eksi yönleri bilinmiyor.

Sonuç olarak: FSP'yi elde tutup, ileride pencereli bir kasa almakta fayda var.

as_hasan

Sisteme Gözat

11 Ağustos 2007; 5:14:05 

slm fatih dostum psu tavsiyeleri kısmınada yazdım ama bu konularda en iyi hızlı sen yardımcı oluyorsun ben sistemi şu şekilde ayarladım:
x1950pro 256 mb, intel c2d e2160, p35c ds3r, 2 gb ram, logitech x530 5+1, xclio a380
oc de yapacağım
ama aradığım psuları piyasada bulamadım bide a380 de her ne kadr ekran kartı işlemci kadar etkilemesede bildiğin gibi 25 cm lik iki fan var, bu kasada kesin karar kıldım senin bilgin vardır yarın psu yu alacağım bu sisteme

400 watt fsp almayı düşünüyorum yeter mi?
bütçe ona el veriyor ancak :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi as_hasan -- 11 Ağustos 2007; 5:18:24 >

a.s. _ hasan

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

Dilimde türkçe nick(!) imde..
ÖnceVatan

Sisteme Gözat

11 Ağustos 2007; 8:26:19 

Merhaba,

Sisteminin güç ihtiyacı yaklaşık 350-400W arası. 400W'lık FSP ile kendini güvende hissedebilirsin. Bildiğim kadarıyla FSP 400W 80 YTL civarında. 130 YTL'ye (50YTL fark ile) BlueStorm II 500W alabilirsen daha uzun ömürlü bir seçim olur. İleride belki hız aşırtmaya merak salarsın.

Bütçeye göre seçim yapacaksın elbette fakat ileriyi de düşünürsen FSP 500W, bütçe elvermiyorsa 400W alabilirsin.

metrixcafe

Sisteme Gözat

11 Ağustos 2007; 12:16:11 

intel c2d E6750
sparkle 8800 gts 320 mb
msi neo-f p35
250 gb 16 mb seagate hdd
lg dvd rw
2*1 ( 2048 ) ddr2 800 mhz veritech

peki benim bu sistemin yaklaşık güç ihtiyacı ne kadardır? 8800 gts i 400 watt bir psu ' a emanet etmenin çok yalnış olduğunu söylemişlerdi.O zaman aopen b28 400 watt alcaktımda . Doru mu bu sizce?

ÖnceVatan

Sisteme Gözat

11 Ağustos 2007; 13:12:22 

http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp

yada

http://net.cizgi.com.tr/site/psu.aspx

bağlantılarından güç ihtiyacına bakabilirsin. Unutmamak gerekirki buradaki sonuçlar bir miktar güvenlikl payı eklenmiş değerler olacaktır.

be.shiloah

11 Ağustos 2007; 18:04:09 

enermax chakrayla & raidmax smilodon arasında kaldım üstatlar yardım edin
gönlüm smilodondan yana ama soğutma olayı chakra kadar iyimidir ve gürültü chakradan abartılacak kadar fazla olabilir mi

Everyone lies, Everything dies..!

ÖnceVatan

Sisteme Gözat

11 Ağustos 2007; 18:25:20 

Sessizlik için Chakra
Tasarım için Smilodon

Yukarıdaki tercihte şunu belirlemek lazım, Chakra'ya ledli arka fan takıldığı zaman hoş bir görüntü elde etmek mümkün. (Smilodon kadar olmasa da) Soğutma olarak ikisinden de performans alırsın

be.shiloah

11 Ağustos 2007; 18:43:50