Şimdi Ara

Intel Raptor Lake-S'i doğruladı, Alder Lake ile aynı soketi kullanacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Intel Raptor Lake-S'i doğruladı, Alder Lake ile aynı soketi kullanacak



    Geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan Raptor Lake bu sefer Intel'in kendi sayfasında gün yüzüne çıktı.



     



     



    Raptor Lake'te LGA 1700'e devam



    Intel'in Alder Lake uyumluluk rehberi için kullanıcılara Alder Lake ve Raptor Lake arasında yüksek seviye uyumluluk sunduğu ifadesine yer verilmiş.



    Intel Raptor Lake-S'i doğruladı, Alder Lake ile aynı soketi kullanacak



    Daha önceden de tahmin edildiği üzere Raptor Lake, Alder Lake'in ardından ''Refresh'' nesli olarak geleceğe benziyor. Aynı LGA 1700 soketinde kullanılacak Raptor Lake işlemcilerinde 10 nm sürecinin tercih edilmeye devam edilmesi bekleniyor.



    Ayrıca Bkz.Yeni nesil Nintendo Switch’de DLSS kullandıracak GPU sızdı



    Intel Raptor Lake-S'i doğruladı, Alder Lake ile aynı soketi kullanacak



    Daha önce sızan slaytlara göre hibrit tasarımda gidilecek güncellemeler, oyunlar için daha iyi bir önbellek ve yeni bellek desteği sunacak Alder Lake işlemcilerinin 2022 yılına planlandığını ekleyerek sözlerimizi noktalayalım.



     



     




    Kaynak:https://videocardz.com/newz/intel-confirms-raptor-lake-s-through-its-official-repository-website







  • Durmadan yeni bir xxx lake haberi geliyor. Artık takip edemez hale geldik.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bogulacaksiniz lake'te, birakin artik zorlamayin olmuyorsa :D

  • onkuba kullanıcısına yanıt
    Normal şartlarda haklısın derdim fakat kazın ayağı öyle değil, İntelin Ryzen'e henüz bir cevap verememiş olması neredeyse 5-6 yıldır dıdısının dıdısı ile devam etmeye çalışması AMD'ye yaradı hatta kabarmasına sebep oldu, 199$'a alabileceğimiz 5600x 'i %50 zamlı alıyoruz. beklentim rocket lake'in üzerinde %40 güç tüketimi verimliliği %25~30 civarı IPC performansı artışı. eğer böyle olursa 6000 serisini hemde daha hızlı piyasada görürüz hemde şuanki 5000 serisi fiyatlandırmasına göre daha alınabilir etiketler görürüz. rakiplerine her alanda uzun süredir geçilmeleri son kullanıcı için iyi olmadı 2 senedir rakiplerinin bir yerleri havalandı zam üstüne zamlı ürünler çıkarıyorlar.

  • Hay sizin lake inize yav...

  • mehmet_clk M kullanıcısına yanıt
    Tabi öyle de bu beni haksız yapmıyor ki. İntelde ürün döngüsü 6 aya kadar düşmüş gibi. Durmadan yeni bir seri çıkıyor. Burada AMD'den bağımsız konuşuyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fart lake ve dirt lake işlemciler en iyisi olacaktır

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Düzen böyle, tahterevalli. Tam rekabet edecekler ki kafa kafaya yada minimal farklarla o zaman son kullanıcının yararına olacak.

    Yeni sistem topluyacak arkadaşlara birşey diyemiyorum döviz yine arttı. Gerçi düşüncede indirime girmiyor bu elektronik aletler sebebini anlamadım. çıkınca zam düşünce aynı kalıyor.

  • Ne kadar güzel değilmi rekabet. Her zaman son kullanıcı yararına. Beğenin beğenmeyin önemli değil ama amd min tokadı olmasa intel böyle silkelenmezdi ve biz 8 nesil intelleri kendi işlemcikeri ile yarıştırmaya devam ederdik. Keşke daha fazla işlemci üreten firma olsa bakın neler olurdu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Genel olarak baktığımızda Intel tarafında da artık anakart değiştirmeden işlemci değiştirebilecek olmamız güzel haber. Şu günlerde rakipleri sürekli zam yaparken ve hatta performans sorunları yaşarken son kullanıcı için güzel haber anakarta yatırım yapana kadar daha gelişmiş işlemciler. Özellikle Intel performansını beğenen son kullanıcı için gerçekten çok güzel bir haber olmuş.

  • Görünüşe göre kararlarda değişiklik olmazsa 3 seride de tek anakart ile hareket edebileceğiz. Beklenilen güzel haberlerden bir tanesi. Rekabet iyidir, evet. Ancak AMD'nin bunu ciddi anlamda kendi lehine kullandığını yaptığı zamlarla görmekteyiz. GPU tarafında geçtiğimiz haftalarda miningcilere de karışmayacaklarını söyleyen firmanın iyice aç gözlü hale geldiğini görmüştük. Bu tarz Intel'in haberi gibi güzel haberler son kullanıcıyı mutlu edecek cinsten. Elindeki kurşunu havaya sıkmak yerine nokta atışı yapıp stabil performans sunan firmadan beklentim yüksek. Diğer firmalar gibi piyasa nabzını ölçmek için sorunlu ürünler piyasaya sürmüyor. Bknz. Apple M1 Chip.

    Bence artık "inTeL ÇöP morUqq AmD KinQ" (veya tam tersi) tarzı yorumları bir kenara bırakıp eğri oturup doğru konuşmak lazım. Önyargıdan uzak, bize hangi hamle fayda sağlar onu düşünmek lazım.





  • Sanırım herkes anakarti değişecek ddr5 için ,AMD tarafında olacak gelişmeleri merakla bekliyorum,ddr5 gecikmed umarım

  • yapılan bu güncellemeler performansada olumlu yansıyacaktır

  • Anakart değişimi olmaması oldukça iyi bir haber. AMD'nin fiyatları artırdığı bu dönemde bu tarz gelişmelerin olması güzel. Sonuçta rekabet iyidir, Son kullanıcıya yarar. 11. Nesil ile sesi eskisinden daha güçlü çıkan Intel 12. ve 13. Nesil ile daha da ses getireceğe benziyor. Merakla takip ediyoruz.

  • aynı soket kullanılır ama kesin bir chipset muhabbeti sebebi ile yine millete yeni ana kart aldırılır..

  • Lorenzo__ kullanıcısına yanıt
    Ben yorumumda rakipleri dedim AMD demedim ama sayenizde marka ortaya çıkmış oldu. Neden bu kadar savundunuz gerçekten anlayamadım eğer fikrimizi beyan edemiyorsak forumlara girmeyelim o zaman. Walla vazgeçen bu yorumlara da bakarak vazgeçiyorsa "bu sizin değiminize göre" AMD bir arpa boyu yol alamamış demek oluyor.

  • Lorenzo__ kullanıcısına yanıt
    Ben AMD demedim bunu kendiniz dediniz ve konuyu kişisel bir hale getirmeye çalışıyorsunuz anladığım kadarıyla. Hatta ve hatta ısrarla model belirtmeye devam ediyorsunuz. Kendi kendinize bir açıklama yapıp duruyorsunuz. Ben rakipleri dedim. Ama gerçekten sizi anlamıyorum kime kötü derseniz deyin. Demek oluyor ki sizin kötü dediğiniz alınmıyor bu forumlarda sadece sizin yazdıklarınız okunuyor. Konu Intel ile alakalı iken niye bu kadar bastırdınız gerçekten anlamış değilim. Bu güzel gelişmeyi bu hale nasıl getirdiniz gerçekten anlayamıyorum sizi. Gerçekten her şeyi çok güzel düzelttiniz. Teşekkürler.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.