Şimdi Ara

'İkinci el otomobil fiyatları yeniden artmaya başladı'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
3.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 'İkinci el otomobil fiyatları yeniden artmaya başladı'



    Fahiş fiyat artışlarının yaşandığı ikinci el otomobil pazarında fiyatlar geçtiğimiz yılın kasım ayından itibaren dişe dokunur düzeyde olmasa da düşmeye başlamıştı. İkinciyeni.com verilerine göre o düşüş bu ay durdu ve yerini yeniden yükselmeye bıraktı.



    İkinci el araç sektörü markası ikinciyeni.com, ikinci el araç pazarında fiyatların yeniden artmaya başladığını açıkladı. Kasım 2020’den bu yana fiyatlardaki düşüşün Mart ayında durduğunu ve bazı modellerde fiyat artışlarının yaşandığını kaydeden Garenta ve ikinciyeni.com Genel Müdürü Emre Ayyıldız, "Mart ayından itibaren fiyatların düşme trendinin durmasını bekliyorduk beklediğimiz gibi oldu, fiyatlardaki artış trendi devam edebilir" şeklinde konuştu.



    Ayrıca Bkz.Dünyanın ilk güneş enerjili SUV'u ile tanışın: Humble One



    İlk iki ayda yüzde 50'ye yakın daralma



    Ocak ve Şubat aylarında 787 bin 366 bin adet ikinci el otomobil ve hafif ticari araç satıldığını kaydeden Emre Ayyıldız, “Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre Ocak ayında 380 bin 109, Şubat ayında ise 407 bin 257adet ikinci el otomobil ve hafif ticari araç satıldığını görüyoruz. Geçtiğimiz yılın ilk iki aylık dönemiyle kıyasladığımızda yüzde 50’ye yakın bir daralma olduğunu söyleyebiliriz. Covid-19 salgını ve en önemlisi kredi faizlerinin yüksek seyri bu daralmanın sebeplerinin başında geliyor" dedi.



    Ayyıldız, havaların ısınmaya başlaması ile birlikte talebin yeniden artabileceğine işaret ederek, "Bahar aylarının gelmesi, Covid-19 salgını kapsamındaki kısıtlamalarda uygulanan esneklik ve yoğun aşılama programıyla otomotive olan talebin yeniden oluşmaya başladığını söyleyebiliriz. Tüketicilerin finansmana erişiminin kolaylaşmasıyla birlikte satışlarda artış ivmesi yakalanacağını düşünüyoruz” görüşünü bildirdi.





  • Bütün 2.el satışına ait firmalar bulabildikleri bütün mecralarda hep 2. el fiyatlarının artacağına dair haber (haber değeri yoktur ama başka bir kelime bulamadım) yaptırmaya çalışıyorlar. Her şey belli ellerinde patladı araçlar faiz yüksek millette para yok 2.el araç mı alacaklar hem de sonrasında kazıklanacağını düşünerek (sepetteki çürük elmalardan bahsediyorum). Siz siz olun reklam kokan ve 2.el araç firmalarının çırpınışlarını gösteren bu duyurulara itibar etmeyin evet arttıracaklar ama satamayacaklar. Bir gün aynı firmalardan 2.el araçlarının fiyatları düşecek elinizi çabuk tutun reklamları duymak dileği ile :)
    Ismarlama haber.

    2 aydır özellikle bazı modelleri takip ediyorum sürekli aynı ilanlar dolanıyor, adam bi soyadını büyük yazıyor bi küçük yazıyor para da vermemek için.

    İstediği kadar arttırsın alan olmadıktan sonra zerre farketmez.Ben de giderim Polo'ya 600bin, Duster'a 450bin yazarım ne olacak çok mu zor, ama alan olmaz bunu anlamıyorlar.
  • Ne ara düştü de tekrar artmaya başladı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raven93 -- 27 Mart 2021; 20:46:35 >
  • Al 2-3 tane ikinci el koy kenara bankadan fazla faiz veriyor.

  • Allah Allah bir sıkıntı mı var ?

  • Anlamadıkları nokta şu insanların alım gücü düşmüş krediler yüksek bir araç parası kadar faiz ödemek istemiyor geçen sene piyasayı canlandıran bizi böyle kötü günlere sürükleyen düşük faizli kredi vermeleriydi ve bunun sonucunda piyasa yükseldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artsın kim alıyor kendi kendilerine artırıp kendi kendilerine azaltıyolar
  • niye acaba, ülke şahlanmıyormuydu?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Fahiş fiyat artışlarının yaşandığı ikinci el otomobil pazarında fiyatlar geçtiğimiz yılın kasım ayından itibaren dişe dokunur düzeyde olmasa da düşmeye başlamıştı


    Fahiş artış derken? Sanane milletin malından istediği fiyata satar? Sen sıfır arabadaki fahiş fiyat artışını konuşacaksın Euro ile alınan arabalar bunlar Euro neden 9-10 TL onu söyle


    B segment araba 20.000 Euro Avrupa'da , Türkiye'de 20bin Euro 191.500 TL ediyor bunun daha MTV , KDV , ÖTV reyisin türlü vergisi var


    Araba jantı alırken bile ikinci el baktım hepsi fahiş fiyat idi gittim sıfır jant aldım , sıfırına erişemez iseniz o ürünün ikinci elinde kaos olur


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • An.... a... kadar yolu var. Artık yeter yani yeter! Hurdalara istenen paralara bakın!

  • Altın fiyatıyla doğru orantılı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Döviz kuru da etkili

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İkinci el fiyatı her zaman o ürünün sıfırının fiyatına bağlıdır. Başlık bence sıfır araçlar şeklinde atılmalıydı. Millet kafasına göre yazmıyor o fiyatları. "Sıfırı şu kadarsa, ben şu kadar altına koyayım, üstüne o kadar koyup yenisini alırım." diyor. Hoş artık sıfırından da pahalı satmaya çalışanlar piyasayı ele geçirdi neredeyse.

    Ha ikinci elden konuşacak olursak, 80 milyonluk ülke, herkes aynı anda fiyatı artırıyorsa ülke ekonomisinde ciddi sıkıntı var demektir.

  • Galerici al satıcı uydurması
    Birseyin arttigi falan yok
    Hatta stok yapıp kakalamaya çalışanlar fiyatlari daha da düşürdüler. Düşürmek zorundalar
    Çünkü ellerindeki araclarin seneyi devriyesi yaklaşıyor
    Bakim vergi sigorta ve
    Allah kolaylık versin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • istediği kadar yükselsin. satılıyor mu?
    faizler normale dönünce satışlar durdu neredeyse.
    zaten satanların çoğu yüksekten satmak için satıyor. haliyle ne alan var ne satan. millet ilan yeniliyor işte. başka yaptıkları yok.

  • çıktığı yeri unutmaz ve üstüne çıkmaya devam eder .
    EKONOMİMİZ çok eyiii (/

  • görende batıdan bütük bir lav akıntısı geliyor da
    insanlar kaça bilmek için 2. el araba ya koşuyor sanacak
    2. el araba lav lardan etkilenmez miş ! bak sen :)

  • Benim artık umurumda değil, bu ülkede fiyatı düşen bir şey görmedim her şeye zam gelip duruyor. Bir an önce buradan kurtulmaya bakıyorum.

  • Alacağım arabanın parasını faize yatırıp araç kullanmak istediğimde ya kiralarım yada taksiye binerim bundan sonra araba almam kasko sigorta ötv birde istediğimi alamadıktan sonra gerekte yok. :))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frudi -- 28 Mart 2021; 20:9:10 >
  • İkinci el 520i 600den başlıyor. Biraz daha pahalıya itelemek pardon satmak isterlerse sıfır 3 serisi almayı yeğler, gerekirse hiç almam. Hayırlı satışlar.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.