Şimdi Ara

Genshin Impact mobilde 1 milyar dolar hasılata en hızlı ulaşan oyun oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Genshin Impact mobilde 1 milyar dolar hasılata en hızlı ulaşan oyun oldu



    Geçtiğimiz yıl çıkış yapan popüler free-to-play RPG oyunu Genshin Impact inanılmaz gelirler elde etmeye devam ediyor. Araştırma firması Sensor Tower'ın açıkladığı rakamlara göre oyun sadece mobil platformlarda altı ayda 1 milyar dolar gelir elde etmeyi başardı. Genshin Impact böylece 1 milyar dolara en hızlı ulaşan mobil oyun rekorunu eline geçirmiş oldu.



    Genshin Impact'in geride bıraktığı oyunlar arasında Pokemon GO, Lineage M, PUBG Mobile ve Clash Royale gibi yapımlar yer alıyor. Pokemon GO'nun 1 milyar dolar hasılata ulaşması 9 ay, PUBG Mobile'ın 1 milyar dolar hasılata ulaşması ise 16 ay sürmüştü. Mobil platformların bir diğer popüler oyunu olan Honor of Kings ise 18 ayda 1 milyar dolara ulaşmıştı.



    Sensor Tower ayrıca Genshin Impact'in şu anda mobil platformlarda en çok gelir elde eden oyun olduğunu söyledi (Çin dahil değil). Buna göre oyunun günlük geliri 5,8 milyon dolar seviyesinde. Ancak elde edilen kâra bakıldığında PUBG ve Honor of the Kings'in Genshin Impact'in önünde olduğu belirtiliyor.



    Mobil platformların en popüler RPG'si haline gelen Genshin Impact'in en çok gelir elde ettiği ülkeler ise sırasıyla Çin (302 milyon dolar), Japonya (278 milyon dolar) ve ABD (189 milyon dolar) şeklinde olmuş. 



    Çinli stüdyo miHoYo tarafından geliştirilen Genshin Impact mobil platformlar haricinde ayrıca PC, PS4 ve Nintendo Switch'te de oynanabiliyor. Haberimizdeki rakamlar yalnızca App Store ve Play Store'a ait, ancak oyunun PC, PS4 ve Switch'te de çok önemli başarılar elde ettiğini biliyoruz. miHoYo geliştiricileri şu anda adeta para içinde yüzüyor diyebiliriz.






    Kaynak:
    https://www.vg247.com/2021/03/24/genshin-impact-revenue-1-billion/
    Kaynak:https://sensortower.com/blog/genshin-impact-one-billion-revenue







  • Animeciler oynuyor iste

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ömrümde death note haricinde hiç anime izlemedim. Pc'de oyunu ara ara oynuyorum. Grafikler, menüler, çizimler, karakter tasarımları mükemmele yakın derecede kusursuz. Seçilen renk paleti aşırı tatlı ve göz yormuyor. Seslendirmeler aaa oyun düzeyinde iyi ve yapay durmuyor. Hele paimon konuşsun sabaha kadar dinle :)

    Oyun tamamen gacha sistemi üzerine kurulu. Bir nevi lootbox satın al ve güçlen diyebiliriz. Ha onsuz oynanmıyor mu tabi oynanıyor hatta gacha oyunları arasında etkinlik ile en fazla bedava sağlam karakter veren oyun diyebilirim.

    Sürekli oynamama nedenim ise bir süre sonra sıkması, hep aynı şeyi yapıyorum düşüncesi ve düşmanların jelibon olması :) Yine de biraz oynamanızı öneririm.

  • Genelde Diablo, Dota ve Wow tarzı oyunları severim ama bu oyun da cidden en azından 1bir kaç hafta eğlenceli geliyor. Anime çizimleri olmasını bende itici bulmuştum ama oynayınca o kadar da sorun etmedim. Diğer anime oyunları kadar abartı değil ve daha sevimli yapmış. Bu adamların daha fazla oyun yapmasını isterim , Pokemon gibi doğada hayvan yakalama oyunu yaparlarsa tekrar bir çılgınlık yaratabilir hatta Nintendo Switch için duyurulsaydı bu kalitede yok satan konsol olurdu :)

  • Şu oyunun nesini sevmişler dayanamadım. Honkai impact 3'ün grafikleri, karakterleri, oynanış mekanikleri, silahları kat kat daha iyi

  • Bir karakter için 500-1000 dolar harcayanlar var şaka gibi. Normal oynasan 1 yılda zor düşer

  • Oyun ilk başlarda güzel vakit geçirtiyor, keşfetmeyi ve yeni şeyler denemeyi seviyorsanız en az 1 ay sizi çok güzel sarıyor... Sonrasında etkinlik olmadığı durumlarda günde yarım saat harcayarak resinleri bitirip, günlük görevleri yapıp çıkıyosunuz. Günlük görevler karakter açabileceğiniz para birimleri veriyor o yönden önemli, onun dışında etkinlikleri yaratıcı ve güzel. Ama oyunun ilerleme hızı biraz yavaş, en son 1.2 güncellemesinde yeni bölge geldi. 1.5de inazuma gelmesi bekleniyor. O nedenle çok zamanınız yoksa ve günlük 30dk veya 1 saatlik birşey arıyorsanız oyun size göre :D

  • İstediğim karakterleri almak için wish biriktirdim, battlepass fln aldım ona rağmen 3 ay zor götürdü oyun. Bir yerden sonra kesin sıkılırsınız. Çok pve odaklı ve yavaş ilerliyor oyun. İlk 1 ay çok eğlenirsiniz ama.

  • Çıktığından beri oynuyorum. İnsanlar çok çılgın paralar harcıyor bu oyuna. Harcanan paraya göre oyuncusuna bu kadar az içerik sunan tek oyun diyebilirim.

  • Oyun güzel, AR55 olana kadar şöyle 3 ayınızı rahat harcarsınız, ondan sonrası muallak çünkü hikaye yavaş ilerliyor. Gacha oyunu olduğundan herkes yeni karakter peşinde ve şirket buradan para kazanıyor, büyük ihtimalle de hikaye ve yeni haritalar konusunda da bu yüzden biraz cimri davranıyor. Gerçi şu an yeni başlayan birisi için 3 ay içinde bir çok yenilik gelebilir. Bizim gibi oyun ilk çıktığından bu yana oynayanlar için her çileyi biz çektik, çekmeye de devam ediyoruz denebilir. Sonuç olarak bence Genshin Impact yakaladığı ivma ile bir çok yeni oyunun da önünü açacaktır.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.