Şimdi Ara

Qualcomm’un Apple M1 rakibi detaylanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Qualcomm’un Apple M1 rakibi detaylanıyor



    Apple’ın masa üstü tarafında ARM tabanlı Apple Silicon yongalarına geçiş yapmaya başlaması sektörü de hareketlendirdi. Bu alanda öncü olan ancak ağır aksak ilerleyen Qualcomm sıfırdan yeni bir yonga tasarlıyor.



    Snapdragon SC8280 neler sunacak?



    Qualcomm hali hazırda dizüstü bilgisayarlar için Snapdragon 8cx Gen 2 yonga setini geliştirmişti ancak bir önceki nesilden çok farkının olmaması x86 rakiplerine göre ileriye gidememesine neden oldu. Bu da eleştirileri beraberinde getirdi.



    Ayrıca Bkz.ZTE'den yeni bir akıllı saat geliyor: Watch GT



    Benchmark testlerinde ortaya çıkan SC8280 kod adlı yeni yonga setinin iki farklı dizüstü üzerinde kullanıldığı ifade ediliyor. Bir tanesi 8GB LPDDR5 bellek barındırırken diğerinde ise 32GB LPDDR4x bellek yer alıyor.



    Qualcomm’un yeni dönemde big.LITTLE tarzındaki formattan uzaklaşacağı belirtiliyor. Yüksek performansa odaklı yeni çekirdekler Gold+ ve Gold şeklinde ayrılacak. Gold+ çekirdekler 3GHz sınırına kadar çıkarken Gold çekirdekler de 2.43GHz sınırına ulaşıyor.



    Qualcomm’un Apple M1 rakibi detaylanıyor



    Qualcomm yeni yonga setinde bir yapay zeka birimi ile iş yoğunluğunu takip edeceği ve çekirdeklerin saat frekanslarını da dinamik olarak ayarlayacağı ifade ediliyor. Yani gerekmediği durumlarda frekanslar aşağı çekilebilecek. Bu bakımdan verimlilik çekirdeklerine de ihtiyaç kalmıyor.



    Yapılan bu optimizasyonlar SC8280 yonga setinin biraz daha büyümesine neden olmuş. Snapdragon 8cx yonga seti 20x15mm boyutlarında iken SC8280 ise 20 x 17mm boyutlarına çıkıyor. Kaynaklar çekirdek sayısının artabileceğini belirtiyor.



    Snapdragon SC8280 yonga seti Windows 10 dizüstü tarafında yeni bir dönemi haber verirken Apple tarafında gelişmeler sürüyor. Apple M1 sonrasında çok daha güçlü Apple M1X yonga seti karşımıza çıkacak. Bu durumda Snapdragon SC8280 yonga seti performans olarak geride kalacak gibi. Bakalım Qualcomm nasıl hamleler yapacak?




    Kaynak:https://wccftech.com/qualcomm-m1-competitor-specs-clock-speeds-features-more/







  • Sorun işlemci değil. İşlemci bir şekilde yapılır. Asıl büyük problem, stabil x64 emülatörü ve yeni uygulamaların Arm"a geçişi. Windows tarafındaki dert bu.

  • viper17 kullanıcısına yanıt
    X86_64 tabanını ARM'a getirmekle Microsoft uğraşıyor, fakat işlemci bölümünde de hem X86_64 hem de ARM tabanının bir çalıştığı işlemci üretilebilir. Bu problemi sadece yazılımsal değil, donanımsal olarak da destek verilebilir.

  • Bu phoenix mimarisi mi acaba?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kaand12@ kullanıcısına yanıt

    Sanmıyorum Qualcomm'un Nuvia'yı satın alımı daha yeni gerçekleşti. Nuvia'yı Qualcomm işlemcilerde görmemize bence en az 1 yıldan fazla var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.