Şimdi Ara

Mars helikopteri, Nisan ayının başında ilk kez havalanacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mars helikopteri, Nisan ayının başında ilk kez havalanacak



    Perseverance gezginiyle birlikte geçtiğimiz ay Mars'a indirilen Ingenuity helikopteri ilk uçuşuna hazırlanıyor. NASA'nın yaptığı açıklamaya göre helikopter Nisan ayının başlarında ilk testini gerçekleştirecek. Araştırmacılar şu anda ayın ilk haftasını hedef tarih olarak belirlemiş durumda.



    Görevle ilgili bir güncelleme yayınlayan NASA,"Ingenuity'nin test uçuşlarının Nisan ayının ilk haftasında başlamasını bekliyoruz. Mühendislerimiz şu anda Perseverance'ın ve Ingenuity'nin konumlanması gibi detaylar üzerinde çalıştığı için ilk test uçuşunun kesin tarihini henüz belirlemiş değiliz." ifadelerini kullandı.



    NASA, Ingenuity helikopternini sadece bir ilk adım olarak görüyor. Uzay ajansı, tamamıyla bir teknoloji testi olarak geliştirilen helikoptere herhangi bir bilimsel ekipman yerleştirmemiş. Sadece bir adet yüksek çözünürlüklü kamera yer alıyor. 



    1,8 kilogram ağırlığında olan Ingenuity, Mars'taki inanılmaz ince atmosfer nedeniyle pervanelerini dünyadaki bir helikopterden 10 kat daha hızlı çevirmek zorunda (2400 RPM). NASA, bu görevde başarılı olunması halinde Mars'ın keşif sürecinin müthiş hızlanacağını düşünüyor. Gelecekte Mars'ta, Ingenuity'de kullanılan teknolojileri temel alan onlarca helikopterin uçarak keşif yaptığı görebiliriz. 



    Ingenuity'nin ilk uçusunda yüzeyden yaklaşık 3 metre havalanması bekleniyor. NASA'lı araştrımacılar Ingenuity'nin Dünya'yla iletişimini Perseverance gezgini üzerinden gerçekleştirecek, bu nedenle Ingenuity gezginden en fazla 1 kilometre kadar uzaklaşabilecek. 



    Ingenuity Nisan ayındaki ilk test kalkışında başarıya ulaşırsa başka bir dünyadaki ilk uçuşa imza atmış olacak.




    Kaynak:https://www.space.com/mars-helicopter-on-perseverance-rover-may-fly-april-2021







  • hadi hayırlısı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Önemli olan pervane boyutu ve süpürdüğü alan olduğundan kaldırma kuvveti çok artıyor. Kıyaslama biraz ilginç olmuş gibi.

    Evet helikopterler 300-450 rpm lerde çeviriyor ama o da helikopter yani.

    Ingenuity features four specially made carbon-fiber blades, arranged into two rotors that spin in opposite directions at around 2,400 rpm – many times faster than a passenger helicopter on Earth. It also has innovative solar cells, batteries, and other components. Ingenuity doesn't carry science instruments and is a separate experiment from the Mars 2020 Perseverance rover. demiş.

    Bu arada ilgili arkadaşlar için güzel bir kaynak bırakıyorum. Yukarı kaydısfnmlagnsşg. şaka şaka.

    https://www.faa.gov/regulations_policies/handbooks_manuals/aviation/helicopter_flying_handbook/media/hfh_ch04.pdf





  • akmosfer yok ki uçamaz !

    akmosfer nedir ( ak parti mars gençlik kolları :)

  • 🥸🥸🥸
  • ince atmosfer ne demek acaba ? yoğunluğumu az acaba ? o zaman kalan boşluğu ne dolduruyor? mars atmosfeeinde hangi gazlar var ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.