Şimdi Ara

Tiger Lake-H işlemcili Intel NUC 11 Extreme Compute element ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tiger Lake-H işlemcili Intel NUC 11 Extreme Compute element ortaya çıktı



    Görünüşe göre Intel ekran kartı boyundaki NUC 9 bilgisayarını güncellemeye hazırlanıyor. NUC 11 Extreme Compute Element açığa çıktı.



     



     



    NUC 11 Extreme Compute Element



    Mini-ITX kasaya konumlandırılan NUC 9 Extreme Compute Element'in ardından yine ekran kartıyla benzer boyutlardaki NUC 11 EX CE de gün yüzüne çıktı.



     



    Daha önce KFC'in oyun konsolunda kullanmayı planladığı Compute Element'in aksine yeni çözüm Tiger Lake-H işlemcilerini temel alıyor.



    Tiger Lake-H işlemcili Intel NUC 11 Extreme Compute element ortaya çıktı



    11. nesil kaslı mobil işlemcilerin yer alacağı NUC 11 modelinde RAM desteği de 2666 MHz'den 3200 MHz'e yükseltilmiş. Diğer taraftan harici bir kart aracılığıyla ekran kartına bağlanan yeni NUC'ta PCIe 4.0 desteği de sunulacak.



     



    Bununla birlikte işlemcinin yer aldığı PCB'de de HDMI 2.0b ve Thunderbolt 4.0 portunun konumlandırılması önemli yükseltmeler arasında.



     



    Ayrıca Bkz.Van Gogh APU'ları 4 kanal bellek kontrolcüsüyle gelebilir



    Yeni ekran kartı formatındaki NUC'un ebatlarında önemli bir değişiklik göze çarpmasa da fanın konumunun değişmesi dikkatlerden kaçmıyor.




    Kaynak:https://videocardz.com/newz/intel-nuc-11-extreme-compute-element-to-feature-up-to-core-i9-11980hk-tiger-lake-h-cpu







  • İlgi çekici teknoloji ve bunu günümüze uyarlamak değerli. 11. nesille ram frekansının yükselmesi sonunda gerçekleşti. Bu tarafta amd'nin gerisinde kalmıştı intel. Thunderbolt portunu sürekli kullanan biri olarak güncellenmesi çok iyi olmuş. TB kullanan biri artık usb kullanmaz :D

  • Ram desteği performansa olumlu yansıyacağı aşikar , zaten bu tarz bir cihazın rakibi yok açıkçası performansa yansıttıkları olumlu gelişmeler ile son kullanıcıyı kendilerine çekeceklerdir

  • 11. Nesil ile birlikte Intel durmak bilmedi açıkçası. Her gün yeni bir teknolojisini duyuyoruz. Rakipleri ise sadece tek bir şey üreterek gündem de kalmaya çalışıyorlar. Performans konusunda zaten sorun yaşamayan Intel yeni teknolojilerini üretmeye devam ederek sadece işlemci üreten bir firma değil de tam bir teknoloji firması halini aldı.

  • İntel'in artık sadece işlemci tarafında adından söz ettirmek ile yetinmeyeceği artık apaçık belli. Özellikle bu alandaki Ram desteği çok olumlu bir gelişme. Es geçilen bir konu aslında şu, işlemci tek başına tam anlamı ile bir performans veremez, ta ki diğer ekipmanları ile çok iyi bir uyum sağlayana kadar. İşte bu alanda İntel yeni teknolojileri ile beraber bu koordinasyonu çok iyi sağlayacak.

  • Diğer arkadaşların da değindiği gibi RAM performans artışı çok yakışıklı olmuş. Intel yine tek bir odak noktası yerine birçok şeyde bizlere güzellikler, gelişmeler sunuyor. NUC ürünlerini ülkemizde de görmek dileğiyle.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.