Şimdi Ara

SpaceX, Starship prototipinin iniş anlarından inanılmaz görüntüler paylaştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • SpaceX, Starship prototipinin iniş anlarından inanılmaz görüntüler paylaştı



    SpaceX'in yeni nesil Starship roketinde geliştirme süreci hızla devam ediyor. Starship'in geçtiğimiz haftalarda test edilen SN10 isimli prototipinde yüzeye ilk kez başarılı iniş gerçekleştirilmişti. SpaceX şimdi bu tarihi inişten çok güzel bir video paylaştı.





    SN10 roketi 4 Mart Perşembe günü SpaceX'in Teksas'taki fırlatma sahasından kalkışa geçmişti. Roket, tıpkı SN8 ve SN9 denemelerinde olduğu gibi yaklaşık 10 kilometre yüksekliğe ulaşmayı başardı. Sonrasında ise gövde üstü iniş pozisyonuna geçerek yüzeye doğru alçaldı ve Starship geliştirme sürecindeki ilk başarılı inişe imza attı. 



    SN10 denemesi aslında dev bir patlamayla sona ermişti ancak SpaceX bu kısmı videoya eklememeyi tercih etmiş. İnişten birkaç dakika sonra, her şey yolunda gidiyor sandığımız anda Starship aniden dev bir alev topuna dönüşmüştü.



    SpaceX, Starship prototipinin iniş anlarından inanılmaz görüntüler paylaştı



    SpaceX şu anda SN11 prototipinde de sona gelmiş durumda. SN10 gibi üç Raptor motoruna sahip olan SN11'in yine 10 kilometre yüksekliğe çıktıktan sonra iniş denemesi gerçekleştirmesi bekleniyor. SN11 testi bir aksilik olmazsa bu hafta gerçekleştirilecek.



    Starship'in nihai halinin tam 50 metre yüksekliğinde olması ve 6 Raptor motoruna ev sahipliği yapması bekleniyor. Starship ayrıca Super Heavy isimli devasa bir iticinin üzerine yerleştirilecek. Starship'i yüzeyden yörüngeye taşıyacak olan Super Heavy'nin, tam 72 metre uzunluğunda olması ve 28 Raptor motoruna ev sahipliği yapması bekleniyor. Yani Starship ve Super Heavy'nin toplam uzunluğu tam 122 metre olacak.



    SpaceX bu yıl içerisinde Starship'i uzaya ulaştırmayı ve ilk Starship resmi görevlerine başlamayı planlıyor. Daha sonra 2023 yılında Ay'a, 2025 yılında ise Mars'a insan taşıma hedefi var. 









  • quote:

    SN10 denemesi aslında dev bir patlamayla sona ermişti


    O rokete eklenen rapid unscheduled disassembly özelliği. Zamandan tasarruf sağlıyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ülkemize yazık gerçekten, millet neler yapıyor biz hala parti kapatma, andımızı kaldırma peşindeyiz. 1000 yıl geriden falan geliyoruz.

  • roket teknolojilerinin gelecegi yok anti gravite sevk sistemlerine yönenilmeli geliştirilmeli akon elizabeth klarer.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kapatılan sözde parti terör örgütü yandaşı. yani senin 30 40 yıl geriden gelmene sebep olan şeyler. zoruna gitmesin !

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    sözde parti 5 sene önce de aynıydı 10 sene öncede aynıydı. şimdi değişen ne peki. dolmabahçe de mutabakat yaparken iyiydi değil mi?

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

    Yüzdelik oy dilimi MHP'den fazla SpaceX, Starship prototipinin iniş anlarından inanılmaz görüntüler paylaştı 

  • MaximillianFoe kullanıcısına yanıt
    Kafaya bak ya. Biz de kendi uzay planımızı açıkladık. Ayrıca Andımızı kaldırmanın gericilik olduğunu da senden öğreniyoruz. Ulan Andımız bildiğin Kuzey kore gibi ülkelerde uygulanacak bir metin, neyin kafasını yaşıyorsunuz, saçma sapan faşist bir metinde ilericilik arıyor, zekaya bak.

  • hollowman_ kullanıcısına yanıt
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.