Şimdi Ara

İsveçli pil üreticisi, Volkswagen'den 14 milyar dolarlık sipariş aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İsveçli pil üreticisi, Volkswagen'den 14 milyar dolarlık sipariş aldı



    İsveçli lityum iyon pil üreticisi Northvolt, Alman otomotiv devi Volkswagen'den 14 milyar doların üzerinde bir sipariş aldığını açıkladı. Önümüzdeki 10 yıla yönelik bu siparişin yerine getirilebilmesi için İsveç'teki Northvolt Ett batarya fabrikasının genişletilmesi gerekecek.



    Ayrıca Bkz.Yeni BMW M3 ve M4, Competition versiyonlarıyla Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleri



    Şirket ayrıca ortak girişim Northvolt Zwei'deki hissesini Volkswagen'e satacağını ve otomobil üreticisinin Northvolt'taki hisse sahipliğini arttıracağını da duyurdu. CATL ve LG Chem gibi büyük Asyalı şirketlerle rekabet edecek Northvolt, 2030 yılına kadar Avrupa'da yüzde 25 pazar payına ulaşmayı hedefliyor.



    İsveçli pil üreticisi, Volkswagen'den 14 milyar dolarlık sipariş aldı



    Cuberg'i satın almıştı



    İsveçli şirket şu anda kilit müşterilerden 27 milyar dolarlık pil siparişi almış durumda. 2016 yılında eski Tesla yöneticisi Peter Carlsson tarafından kurulan Northvolt, geçtiğimiz hafta kendi pilleriyle çalışan elektrikli araçların menzilini arttıracak teknolojiye ulaşmak için ABD merkezli bir batarya şirketi olan Cuberg'i satın almıştı.




    Kaynak:https://northvolt.com/newsroom/NorthvoltEtt-supply







  • Otomotivde dönüşüm var. Sadece elektrikli araç üretmek değil, motor, sürücü, pil, şarj sistemleri ve daha bir çok yeni denecek alan var. Ülkemizden şirketlerde bu alanları doldurmalı. Tabi bu iyi bir yatırımla olacaktır.


  • 2016 da kurulan şirkete vak. 2021 yılında 27 milyar dolarlık sipariş almış. gerçi bizimde 5 büyük müteahhitimiz var, onlarda hep devlet işini alıyor.

  • Kaçan bir tren daha, belki oy kaygısı nedeniyle bir iş yapıyor gibi görünmektense sadece pil fabrikası bile kursak iş gücü ucuzluğumuz nedeniyle Avrupa'da belki bir şansımız olurdu.

  • Katma Değerli İş Dediğine Güzel bir Örnek......

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.