Şimdi Ara

Huawei yeni bir ekran içi parmak izi tarayıcısı geliştirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Huawei yeni bir ekran içi parmak izi tarayıcısı geliştirdi



    Çinli teknoloji devi Huawei, ekran içi parmak izi sensörü teknolojisine yönelik CN112487845A numaralı bir patent aldı. Şirketin patent başvurusu 2019 yılına dayanıyor.



    Ayrıca Bkz.Xiaomi süper sessiz bir klima çıkardı



    Söz konusu patent parmak izi tanıma hızını artırmanın yanı sıra teknolojinin doğruluğunu iyileştirmeyi hedefliyor. Ayrıca tüm sistemin güç tüketimini azaltmayı amaçladığını da belirtelim.



    Huawei yeni bir ekran içi parmak izi tarayıcısı geliştirdi



    Katlanabilir ekran için de patent alındı



    Huawei kısa süre önce katlanabilir akıllı telefonlar için ekranın bükülme noktasındaki kırışıklıkları giderecek yeni bir çözümün patentini aldığı öğrenildi.



    Huawei yeni bir ekran içi parmak izi tarayıcısı geliştirdi



    Yeni ekran altı parmak izi tarayıcısının bu yıl Nisan ayında tanıtılması beklenen Huawei P50'de ilk kez görücüye çıkabileceği bildiriliyor. Önümüzdeki günlerde konuyla ilgili daha detaylı bilgilere sahip olmayı umuyoruz.




    Kaynak:https://www.huaweicentral.com/huawei-patent-for-under-screen-fingerprint-technology-that-increases-accuracy-and-faster-response







  • İşletim sistemi ve işlemci sorunlarını aşmak öncelikli olması gereken şey değil mi? Sadece Çin pazarını düşünüyorum ben diyorsa takılsın zaten böyle parmak iziymiş, kameraymış falan.

  • damn2u kullanıcısına yanıt
    Adamlarda yüzlerce arge mühendisi çalışıyordur. Bazıları işletim sistemi üzerinde uzmanlaşmış kişiler bazıları bu tür teknolojiler. Bu tür firmalar onlarca farklı teknoloji üzerinde çalışan arge birimlerine sahiptir. Bütün arge mühendislerinin işletim sistemi üzerinde çalışmasını bekliyemezsiniz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BigMajestic

    Adamlarda yüzlerce arge mühendisi çalışıyordur. Bazıları işletim sistemi üzerinde uzmanlaşmış kişiler bazıları bu tür teknolojiler. Bu tür firmalar onlarca farklı teknoloji üzerinde çalışan arge birimlerine sahiptir. Bütün arge mühendislerinin işletim sistemi üzerinde çalışmasını bekliyemezsiniz.

    Herkesin alanında uzman işleri yapması gerektiği zaten aşikar, benim bahsettiğim onlar değil. Tüketicilerin Huawei'den beklediği şey global pazar için yapması gerektiği şeyler. Huawei kendi yarattığı rüzgarın gerisinde kaldı resmen. İnsanlar ister istemez Huawei'nin müjdelediği şeylerin balon olduğu düşünmeye başladı. Artık OS/Chipset ile ilgili tüketiciyi beklenti de tutacak yenilik haberleri bile gelmiyor.

  • bunlar neden bio-metrik verileri toplamaya bu kadar kararlılar !

    ha boş kağıda imza atmışsın
    ha boş kağıda parmak basmışsın
    her 2 side teknik olarak aynı şey !

  • damn2u kullanıcısına yanıt
    Hocam Harmony OS 2.0 Betası sunuldu. İşletim sistemi belirtildiği gibi kendi mikrokerneli yerine Android işletim sisteminin üzerine Lineage, RR ROMları gibi yükleniyor. Yani Google'ın sertifika vermediği AOSP projelerden biri + EMUI 11 arayüzü.
    Zaten sanıyorum güncelleme desteği de yalan olmuş oldu bu sayede. Çünkü Google'ın Huawei cihazların bootloader kısmına erişimi yok bu sebeple güncellemelerin dağıtılma görevi sadece Huawei'ye kalmış durumda. Tabi bu da ambargo sebebiyle Huawei'nin Android 10 erişimi ile son bulduğunu gösteriyor.
    ---
    Bu bile hayal kırıklığı yarattı çoğu kitlede. Umarım çalışmalarına hız verirler yoksa bu gidişle Android 10'dan ileri gidemeyecek Custom ROMları önümüze işletim sistemi olarak sunacak Huawei.
    ---
    Ayrıca çipset kısmında da SMIC de ambargolara maruz kaldı ki Huawei'nin tünelden önceki son çıkışı da kapanmış oldu. Firma 28nm üretim sürecinde iletişim ekipmanları üretmekle geliştirmişti kendini. 14nm süreci konusunda pek bir bilgim yok sanırım bu süreci yakalamaya çalışırken üstüne Qualcomm için 28nm sürecinde alt orta segment çipsetler de üretmiş bir döküm firması. Şu an iki şirketin durumu malum daha kötü ambargolar sebebiyle. Sanırım şu an Huawei'nin tek başına üretebildiği çipset Kirin 710A. O da 14nm ve SMIC sayesinde. Geri kalanında Mediatek'e bağımlı hale geldi Huawei. Tabi Mediatek de bu konu üzerinde doğal olarak baskı görmeye başlamasıyla birlikte Qualcomm'u ilk defa çipset satışında geçti çünkü çok büyük bir müşteri kazandı bu ambargolar sebebiyle.
    Sorun şu, ne TSMC çipset üretebiliyor Huawei cihazlar için ne de SMIC ambargolar yüzünden kendi üretim sürecini geliştiremediği için en büyük müşterilerinden biri olan Hisilicon'a çipset üretemiyor.
    Xiaomi ile Huawei el ele verip çipset geliştirecek haberleri yayınlanmıştı ama sanıyorum bu işin de henüz meyvelerini vermesini beklememiz zor.
    Bu durumda yaşanabilecek en iyi senaryo Xiaomi, BBK ve Huawei'nin ZTE ve Lenovo desteğini de alarak Çin'in en büyük döküm fabrikasını üretecek konuma gelmeleri. Bu sayede de Amerika'nın yasakları bu üç firmayı etkilemeyecek konuma gelecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 16 Mart 2021; 10:25:49 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.