Şimdi Ara

Haftalık Dizi Önerisi 16: Firefly

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Haftalık Dizi Önerisi 16: Firefly



    Bilim kurgu filmlerinin kalitesini bulmak gerçekten fazlasıyla zor ancak dizisini bulmak daha da zor. Özellikle güzel bir evreni olan, karakter ve evren gelişimlerinin bulunduğu, hikayesi ve amacı güzel olan yapım bulmak bir hayli zor. Bu hafta önereceğimiz dizi de aslında benim şahsi olarak çok beğendiğim ve şanssız olaylar sebebiyle çoğu kişinin bilmediği bir bilim kurgu dizisi. Ufak bir detay daha paylaşmak isterim. Normalde haftalık önerilerde ilk önce film önerisini yayınlıyordum ancak bu hafta bir değişiklik yapıp diziye öne aldım. Sebebi de bugün önereceğim dizinin devamını ve finalini anlatan bir filmin bulunması. 



    Ayrıca Bkz.Haftalık Dizi Önerisi 15: Patriot



    Bu hafta sizlere önereceğimiz dizi Firefly. Dizinin başrollerinde Nathan Fillion, Gina Torres, Alan Tudyk, Morena Baccarin, Jewel Staite, Adam Baldwin, Sean Maher, Summer Glau ve Ron Glass gibi isimler bulunuyor. Dizinin yaratıcılığını ise ilk Avengers filminden tanıdığımız Joss Whedon yapıyor.



    Haftalık Dizi Önerisi 16: Firefly



    Günümüzden yaklaşık 5000 yıl sonrasında geçen Firefly, Serenity isimli bir gemide yasa dışı eşya taşıyan kargocu bir ekibi konu alıyor. Aldıkları ücrete göre bazen insan da taşıyabiliyorlar. Gittikleri gezegenlerden birinde gemilerine bir peder ve yanında başka kargosu olan bir adamı alıyorlar. Yetkili kişilerin bir süre sonra gemiyi basması ile birlikte hem pederin hem de diğer adamın ve kargosunun bazı sırları ortaya çıkıyor. Hem yetkililerden kaçarak hem de zaten yasa dışı olan işlerini devam ettirmeye çalışarak hayatta kalmaya çalışıyorlar. Ayrıca dizide Yağmacılar denilen bazı varlıklar bulunuyor ve kesinlikle diziye ekstra bir hava katıyor. Diziyi tamamen sizin keşfetmeniz daha iyi, bu yüzden daha fazla detay vermeyeceğim.



    Dizi her ne kadar gelecekte geçse de vahşi batı temasıyla benzerliği olduğu için olaylar çok da ütopik gelmiyor. Ayrıca yine gündelik olayların daha büyük olaylara bağlanması sebebiyle de daha fazla insana hitap edebileceğini düşünüyorum. Oyuncuklar yeterli seviyede, aynı şekilde CGI da. Dizinin dönemi düşünüldüğünde CGI'ın yer yer iyi olduğunu bile söyleyebilriz, özellikle bir dizi için. 



    Haftalık Dizi Önerisi 16: Firefly



    Sonuç olarak bu diziyi bilim kurgu seven herkese öneriyorum. Dizi ne yazık ki yarıda kalıyor gibi oluyor. Bu yüzden Joss Whedon yıllar sonra dizinin bir filmini yapıyor. O filmi de yarın akşam 21.30'da önereceğim.









  • benimde önerim under the dome

  • Dizinin izleme sırası FOX un sırayla verdiği şekilde değil. Kronolojik olarak sıralama şu şekilde;


    The proper chronological episode order is as follows: "Serenity", "The Train Job", "Bushwhacked", "Shindig", "Safe", "Our Mrs. Reynolds", "Jaynestown", "Out of Gas", "Ariel", "War Stories", "Trash", "The Message", "Heart of Gold", and "Objects in Space".

  • Sonunda değer bir dizi! Kaç kere izledim hatırlamıyorum!

  • summer glau sayesinde keşfettiğim, dizi çok güzel tavsiye ederim

  • Ne Firefly ne de Under The Dome güzel diziler değil. Eğer tek sezonluk dizi önerilecekse Siberia oldukça ilginç bir dizi.

  • profecco kullanıcısına yanıt
    sen git narcos izle! aşağılık yaratıklara kahraman diye tap!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mion

    sen git narcos izle! aşağılık yaratıklara kahraman diye tap!

    Siz başka bir diziyle karıştırdınız galiba önerdiğim diziyi !


    https://turkcealtyazi.org/mov/2935974/siberia.html

  • Gina torres . Bazi kadinlar yaslandikca daha da guzellesiyor.
  • wandavision da tek sezon çerezlik izlenir 1 pazar günü tavsiye

  • O film serenity galiba

  • quote:

    Orijinalden alıntı: profecco

    Siz başka bir diziyle karıştırdınız galiba önerdiğim diziyi !


    https://turkcealtyazi.org/mov/2935974/siberia.html



    Alıntıları Göster

    Keşke iptal edilmeseydi, güzel bir diziydi. Lost + Survivor karışımı değişik bir dizi.


    Hatta yanlış hatırlamıyorsam diziyle ilgili resmi bir iptal kararı yoktu ama 2. sezonuna onay da verilmemişti, öyle arafta kalmıştı.


    Bu arada Firefly güzel dizidir, ben de tavsiye ederim bilim kurgu severlere. Sırf oyuncu kadrosu için bile izlenir. Adam Baldwin ve tabii ki Morena Baccarin, Jewel Staite ve Summer Glau için Haftalık Dizi Önerisi 16: Firefly 


    Bir üstteki mesaja ithafen; Evet bu dizinin finali Serenity filmi ile yapıldı. Diziyi izledikten sonra filmi de izlemeyi unutmayın, bazı yerler film ile netliğe kavuştu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Sheppard -- 21 Mart 2021; 1:11:27 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.