Şimdi Ara

Apple, artırılmış gerçekliğin kaydedilebilir ve özelleştirilebilir olması için çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple, artırılmış gerçekliğin kaydedilebilir ve özelleştirilebilir olması için çalışıyor



    Apple, yaptığı iki farklı patent başvurusu ile kullanıcıların otomatik olarak oluşturulan ekstralarla birlikte artırılmış gerçeklik deneyimlerini kaydedebilmesini, düzenlemesini ve daha sonra görüntüleyebilmesini amaçlıyor.  



    Ayrıca Bkz.Apple, 2022'de karma gerçeklik başlığını, 2025'e kadar da artırılmış gerçeklik gözlüğünü piyasaya sürecek



    Artırılmış gerçekliğin kaydıyla alakalı patent başvuruları



    Apple'ın başvuru yaptığı Bilgisayar Tarafından Oluşturulan Gerçeklik Kaydedici başlıklı patentin açıklamasında: "Söz konusu teknoloji, en azından kısmen bir kullanıcı tercihine veya tespit edilen bir olaya dayanarak, bir ilgi alanı veya içeriğin kaydedilmesiyle ilgilenilen bir nesneyi tanımlar. En azından kısmen, belirlenen ilgi alanına veya odak nesneye dayalı olarak söz konusu teknoloji, içerik kaydının değiştirilmiş bir versiyonunu üretir." ifadelerine yer veriliyor.



    Apple, artırılmış gerçekliğin kaydedilebilir ve özelleştirilebilir olması için çalışıyor



    Esas olarak patent, sanal nesneleri veya bilgileri gerçeklikle başarılı bir şekilde karıştırmak ve daha sonra oynatmak için kaydetmekle ilgili. Verilen örnekler incelendiğinde mevcut teknoloji, bir spor karşılaşmasında kullanıcı, özellikle bir oyuncuyu takip etmek istediğinde ortaya çıkıyor. Diğer oyuncular ne yaparsa yapsın, sistem seçilen oyuncunun ne yaptığını yakalayabilecek ve gerçekleştirdiği eylemleri açıklayan bir üst bilgi oluşturacak.



    Apple, artırılmış gerçekliğin kaydedilebilir ve özelleştirilebilir olması için çalışıyor



    Artırılmış gerçeklik kaydıyla ilgili yeni ortaya çıkan ikinci patent başvurusu ise bir cihazın görüş alanı içindeki bir içerik kaydının analiz edilmesi ile alakalı. Görüş alanı içerisinde kullanıcı tarafından seçilen bir nesne, bulanıklaştırılabilecek veya görüntüden çıkarılabilecek. Cihaz, hem nesnenin çıkarıldığı veya bulanıklaştırıldığı hem de orijinal görüntüleri kayıt edebilecek.




    Kaynak:https://appleinsider.com/articles/21/03/11/apple-wants-ar-to-be-recordable-and-intelligently-annotated-for-later-viewers







  • Hadi bakalım sağlam bir AR yada VR kaskı çıkarsınlarda ortam şenlensin. Apple fiyat politikası konusunda eleştirilebilir ama mühendislik ekibi cidden çok iyi çalışıyor. Sektörde ne kadar fazla rekabet o kadar hızlı gelişen teknoloji demek.

  • Oha bildiğin Black mirror bu engellediğin insanları görmediğin duymadığın bir bölüm vardı :D

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.