Şimdi Ara

YouTube kanallarına yeni vergilendirme süreci başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • YouTube kanallarına yeni vergilendirme süreci başladı



    Son dönemde ülkemizde YouTube üzerinden gelir elde edenlere yönelik olarak uygulanan geçmişe dönük vergilendirmeler devam ederken ABD’den de yeni bir vergi adımı geldi. Google yüzde 30’a kadar vergi uygulayacak.



    Vergi bilgileri alınıyor



    Adsense üzerinden kullanıcılara yapılan bilgilendirmede Haziran ayından itibaren yeni bir vergi diliminin devreye gireceği belirtiliyor. ABD hükümeti tarafından belirlenen yeni şartlar bizi de doğrudan ilgilendiriyor.



    Ayrıca Bkz.Qualcomm, kablosuz cihazlarda ses kalitesini artırmak için yeni girişimini açıkladı: Snapdragon Sound



    Yeni kurallara göre kanal videoları ABD sınırları içerisinden de trafik alıyorsa ve bu trafiğin bir gelir karşılığı varsa yüzde 30’a kadar stopaj vergisi uygulanması söz konusu. Ayrıca ücretli abonelik ve içeriklerden de kesinti yapılacak.



    Google bu nedenle Adsense kullanıcılarının özel bir vergi formu doldurmaları isteniyor. Bu formda kişi ve adres bilgileri yer alırken muafiyet konusunda da seçenekler var. Vergi muafiyetine dahil olmak isteyenlerin ikili anlaşmaları uzman kişiler ile araştırmalarında fayda var.



    31 Mayıs tarihine kadar formu doldurmayanların ise tüm dünya genelinde yüzde 24 stopaj vergisine maruz kalma durumu var. Yani Türkiye’de verdiğiniz verginin yanında bir de ABD vergisi söz konusu olacak.









  • İlan reklam, tabela, ÇTV, abone, bildirim, yorum, like (dislike lar vergiden düşer) vergileri falanda gelmeli.

  • Vergi feederları bunlar be heryer vergi.
    Bune la biz niye doğduk vergi ödemek içinmi.
  • Yani diyor ki mesela Barış Özcan'ı ABD içinde kaç kişi izliyor ise o trafik üzerinden %30 gibi kallavi bir tutarı ben vergi olarak Barış'tan keseceğim. Ama bunu ödemez ise bütün dünyada ne kadar izleniyor ise onun %24'ünü alırım bak. Yani ne kadar çok kazanıyorsan o kadar da çok vergin olacak. Vergi vermeden kazanç mı arıyorsunuz, buyrun Bitcoin alın kimse kazancının vergisini sormuyor. Yani çalışmayın, bitcoine yatırın vergisiz kayıt dışı para kazanın rahatınıza bakın. Böyle böyle kimse çalışmayacak..

  • Amerika bize özeniyor yehu.

  • Global iş yapanların canı yanacak. Hedef kitle Türkiye izleyicisiyse telaşlanacak bir durum yok.

  • monacomen kullanıcısına yanıt
    Doğru söyle geceleri gizli gizli ağlayıp ah keşke bitcoine yatırım yapsaydım 8-9 sene önce diyorsun değil mi, çünkü çoğu haberin altına yorum olarak bitcoini sıkıştırıyorsun. Bunun tek anlamı bi şekil kripto piyasasından yara almışsın, yoksa kimse bu kadar uğraşmaz boş yere :)
  • Adsense ilanını doldurdum 2 gün sonra maliyeden çağırdılar XD acaba bir bağlantısı varmı bilemedim

  • Hep Türkiye hükümeti köküyordu, biraz da şirketin anavatanının hükümeti köksün bakalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynısı türkiye yapmıyorsa yaparlar hemen bizimkilerde yurtdışı youtuberları izliyor

  • Çok geç kalınmış bir uygulama.

  • Geriye dönük vergi almak düpedüz hırsızlık bu arada.

  • Beyler o formu doldurmazsanız, google sizi abd kullanıcısı sayıp direk %24 vergiyi tüm kazançlarınızdan kesecek. Eğer doldurursanız sadece abdeden bir izleme olduğunda ki kısmından o vergiyi kesecek. Atlamamanızda fayda var.
  • Ooo bizede gelir bu

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BiqBrav3

    Doğru söyle geceleri gizli gizli ağlayıp ah keşke bitcoine yatırım yapsaydım 8-9 sene önce diyorsun değil mi, çünkü çoğu haberin altına yorum olarak bitcoini sıkıştırıyorsun. Bunun tek anlamı bi şekil kripto piyasasından yara almışsın, yoksa kimse bu kadar uğraşmaz boş yere :)

    Yoo yanılıyorsun, her haberin yorumunda haberin içeriğinden bahsediyorum. Asıl sen algıda seçicilik yapıp her kripto kelimesi duyduğundan kulaklarını gözlerini dikip saldırı pozisyonu alıyorsun. Bırak insanları ne söylerse söylesinler. Yorumum gayet doğru ve yerinde benzetmelerimde gayet tutarlıdır, şimdi kipto borsana tekrar gidip rakamlarla kendinden geçebilirsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 14 Mart 2021; 9:16:22 >
  • ben de kanal açmayı düşünüyordum, bu gibi haberler hevesimizi soğutuyor. ne dersiniz arkadaşlar, bu saatten sonra başlanır mı youtube işine ? küçük yeğenimle beraber oyuncak inceleme, slime vs videoları yapmayı düşünüyordum. denemeye değer mi ?


    bir de merak ediyorum, 1 milyon izlenmeye kaç para kazanılır ? rakamlar değişir deniyor ama, ortalama tahmini kazanç ne olur ?

  • Hırsızlığın kibarcası

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.