Şimdi Ara

Nvidia zorda: RTX 3060 kazım sınırlamasını Çinli madenciler aştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
2.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nvidia zorda: RTX 3060 kazım sınırlamasını Çinli madenciler aştı



    Dünyada bilinen bir gerçek var ki insanoğlu para kazanmak istediği zaman önünde hiç bir engel duramıyor. RTX ekran kartlarının kripto para kazım oranlarını kısan ve madencileri uzak tutmaya çalışan Nvidia da bu gerçekle yüzleşiyor.



    Sınırlamalar kırıldı



    Bilindiği üzere kripto para madencilerinin ekran kartlarına adeta hücum etmesi sonrasında Nvidia tedbir almış ve RTX 3060 ekran kartından başlayarak kazım imkanını kısıtlamıştı. Grafik birimi, BIOS ve sürücü arasındaki bir protokol ile gerçekleşen bu sınırlamanın kırılamaz olduğu belirtilmişti. Bu sayede zaten mevcut olan stok sıkıntısının büyümesi engellenecekti.



    Ayrıca Bkz.realme GT Neo uygun fiyata oyun tecrübesi sunacak



    Ne var ki Çin’den gelen haberler iç açıcı değil. İnternet sitelerinde paylaşılan bir Çin modu farklı kripto paralar için bu sınırlamayı kaldırarak RTX 3060 ekran kartının kazım oranlarını yeniden 40-45MH/s seviyelerine çıkarabilmiş.



    Bir Vietnam Facebook sayfasında da Çin modunun 50MH/s seviyesine kadar çıkabildiği doğrulanmış. Bu da RTX 3060 Ti ve RTX 3070 ekran kartları ile benzer bir performans sergilediğini ortaya koyuyor. Üstelik daha düşük enerji tüketimi ile.



    Bu gelişme Nvidia’yı zora sokacak zira çözümüne çok güveniyordu. Diğer taraftan modun yaygınlaşması madencilerin yeniden RTX ekran kartlarına yönelmesine sebep olacak ve stok sıkıntısı büyüyecek. Her durumda yine olan oyun severlere olacak.




    Kaynak:https://wccftech.com/chinese-cryptocurrency-miners-allegedly-bypass-nvidias-geforce-rtx-3060-hash-rate-limiter-delivers-up-to-50-mh-s-in-ethereum/







  • E zaten bu bekleniyordu. Linus bunu ilk çıktığı zaman belirtmişti. Nvidia'nın yapmış olduğu tamamen göstermelik bir hareket. Maksat oyuncunun yanında ve değerlerine bağlı olan bir şirket gibi görünmek ama tek değer verdikleri şeyin para olduğunu herkes biliyor. Tamam şirketsin kazanacaksın ama yıllardır ekmeğini yediğin kitleye de böyle bir ihaneti yapmazsın. Bir sonraki kartım kesinlikle AMD olacak.
  • nasıl kırılmış sabırsızlıkla bekliyoruzNvidia zorda: RTX 3060 kazım sınırlamasını Çinli madenciler aştı  kartı oyun oynadığım pc ye taktım çünki mecburen

  • Kırılacağı dünden belliydi.nvidia kendi miningcilere satmayı bırakırsa stoklar düzelir zaten merak etmesin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizlion -- 10 Mart 2021; 18:18:2 >
  • Hem satıyor hemde engellediğini idda ediyor ne kadar garip :D

  • Ne olacaktı yani. Bios ile kilit kadar geçici bir çözüm olamazdı zaten.

    Donanımsal bir engel olmadığı sürece her türlü engeli hackerlar aşacaktır.
  • Kaynakta iddialara göre kırıldı yazıyor siz kesin kırıldı şeklinde haber yapmışsınız. Elinizde 3060 var da değerlensin diye mi uğraşıyorsunuz anlamıyorumki

  • Bu madenciler kendi mezarlarına kazıyor haberleri yok ne yaptıkları hakkında gram fikirleri yok ne kazıyorsunuz abi siz neyi hesaplıyor bu makinalar

  • E zaten bu bekleniyordu. Linus bunu ilk çıktığı zaman belirtmişti. Nvidia'nın yapmış olduğu tamamen göstermelik bir hareket. Maksat oyuncunun yanında ve değerlerine bağlı olan bir şirket gibi görünmek ama tek değer verdikleri şeyin para olduğunu herkes biliyor. Tamam şirketsin kazanacaksın ama yıllardır ekmeğini yediğin kitleye de böyle bir ihaneti yapmazsın. Bir sonraki kartım kesinlikle AMD olacak.

  • Nvidia 'da çok şaşırmıştır canııımmmm . " AA öylemiii olmuş ya, bak sen şu işe, Tanrı'nın hikmeti işte " demişlerdir...

  • Nvidia niye zorda, normal kullanıcılar zorda. Nvidia her türlü malını satıyor. Tek zorlandığı durum ürün yetiştirmeye çalışmak. Nasıl para basarız daha fazla milyarlar kazanırız, yetişemiyoruz diye zorlanıyorlar.

  • Nvidia gördüğüm en şeytani şirketlerden biri.

  • Adamlar mining işine neden taş koysun, deli para geliyor. Asıl siz oyunculara kilit vurmadıklarına şükür edin Nvidia zorda: RTX 3060 kazım sınırlamasını Çinli madenciler aştı 

  • dede17 D kullanıcısına yanıt
    (PoI izlediyseniz) Sanırım tüm gpu güçlerini Samaritan'ın çalışması için harcıyorlar :D Yoksa milyonlarca ekran kartı sadece elektronik döküman onaylamak için tam güçte çalışıyor olamaz. Tüm dünya borsasını toplasanız bu kadar işlem gücünde çalışmıyordur.

  • Madencileri kartlardan uzak tutmanın yolu "kartın fiyatının kazımla çıkmayacak seviyeye yükselmesi"

  • Nvidia'nın zorda olduğunu hiç sanmıyorum, oyuncular zorda. Nvidia bu kadar basit bir önlemin işe yaramayacağını kırılıp madencilere daha çok satış yapacağını bilmiyor olamaz.

  • Nevfel kullanıcısına yanıt

    Donanımsal bir kısıtlamayı da daha uzun uğraşlar sonucunda aşabilenler çıkacaktır.


    Denuvo gibi hackerları zorlayan bir yazılımsal çözüm getirirler isteseler, ama bunun için para harcamaları lazım, kazanmak dururken niye harcasın? En ucuz yolu satış zincirine bazı kısıtlamalar getirmek olur, kartlar daha piyasaya sürülmeden madencilerin eline geçiyor anladığım kadarıyla. Bunun olmasına izin vermeseler oyuncular ve madenciler mevcut kartları %50 - %50 bölüşür en kötü ihtimalle. Sonuçta yine Nvidia kazanır, ama daha yavaş kazanır.


    Nvidia'ya atıp tutmaya gerek yok yinede. Çünkü bu adamlardan başka alternatif yok, evet AMD var ama Nvidia'ya denk bir alternatif değil son zamanlarda güzel donanımlar çıkarmasına rağmen. Yazılım şirketlerinin çoğunluğu bile Nvidia anlaşmalı, Adobe programlarında Nvidia optimizasyonu daha sağlam vs.


    Rekabet edebilecek dengi dengine bir adam yok bunlarla piyasada, dolayısıyla atar gider yapsak ki neye yarar. Piyasa düzelir düzelmez gene herkes bu adamların kartlarına koşacak. Hatta gelen tepkiler ve kızgınlıklar bile Nvidia kart alma isteğinden doğuyor. Nvidia zorda: RTX 3060 kazım sınırlamasını Çinli madenciler aştı  Yapılacak en güzel şey atarlanmadan beklemek, kendinizi henüz kartlar çıkmamış sayın.


    Hala mevcut oyunlar RTX kapalı iken GTX 1070 gibi hatta 1650 gibi ekran kartlarında güzel çalışıyorlar. Aceleye gerek yok ya, zaten oyun bile çıkmıyor 3-5 oyun var şu an oynanabilecek, onlarda GTX serisi ekran kartlarında bile çalışıyorlar zaten.


    Bana iş gereği üst segment bir RTX ekran kartı lazım örneğin, buna rağmen hiç stok mtok takip etmiyorum. Bunca zaman işimi nasıl yürüttüysem yine yürütürüm, varsın biraz daha yavaş olsun 10.000 lik ekran kartına 25.000 vermek için stok takibi yapmak büyük enayilik kendi adıma.





  • Oyunculuk çoktan öldü. Konu sahibi 2020 yılından kalma galiba.

  • Nvidia zorda: RTX 3060 kazım sınırlamasını Çinli madenciler aştı

    üç gün sonra rtx 3090 30.000 lira olur herhalde..


    3080 25k - 3070 20k - 3060 15k


    teknocat burada mı?


    aklı olan bekledi olmayan erkenden pahalıya aldı!!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 10 Mart 2021; 21:40:49 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.