Şimdi Ara

HGS ve OGS geçiş ihlallerinde e-Devlet dönemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • HGS ve OGS geçiş ihlallerinde e-Devlet dönemi



    Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın açıklamasına göre, vatandaşların HGS ve OGS bakiyesi yeterli olmadığı zamanlarda yaptıkları ihlalli geçişlerle ilgili araç sahiplerini koruma amaçlı bir bilgilendirme hizmeti başlatıldı.



    Bu hizmetten önce ceza aldıklarının farkında olmayan vatandaşlar, artık e-Devlet'te hayata geçirilen yeni uygulamayla "Araçlarım" bölümüne girerek HGS ve OGS Borç ve Bilgilendirme hizmeti alabilecek. Böylece 15 günlük yasal süreç sonunda ödenmeyen geçiş ücretlerine katlanarak uygulanacak idari para cezalarının da önüne geçilecek.



    Vatandaşlar 15 gün içinde mail ve SMS ile bilgilendirilecek



    Söz konusu geçişlerin ardından vatandaşlara 15 gün içerisinde 2 kez mail ve SMS ile bilgi verilecek. Vatandaşların mail ve SMS hizmetlerden faydalanabilmesi için e-Devlet bilgilerinin güncel olması gerekiyor.



    Ayrıca Bkz.Çip krizi ülkemizdeki üretimi de etkiliyor: Oyak Renault'dan üretime ara



    Öte yandan Bakanlık, araçlarda bulunan HGS geçiş etiketlerinin çeşitli nedenlerle bozulabildiğini ve vatandaşların genellikle bunun farkına varmadan ihlalli geçiş yaptıklarını belirterek, TÜVTÜRK araç muayene istasyonlarında bu etiketlerin kontrol edileceğini ve vatandaşların bu konuda bilgilendirileceklerini bildirdi.



    Açıklamada verilen bilgilere göre, ihlalli geçişler en sık Osman Gazi ve Yavuz Sultan köprüleri; İzmir, Ankara-Niğde otoyolları, Avrasya Tüneli gibi yap-işlet-devret modellerinde yaşandı. Hatırlanacak olursa bu yılın ocak ve şubat aylarında sırasıyla önce köprü ve otoyol geçiş ücretlerine, ardından Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine yüzde 26 zam gelmişti.




    Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/hgs-ve-ogs-gecis-ihlalleri-e-devlet-uzerinden-gorulebilecek/2170957







  • pttden iptal ettirdiğim hgs'nin içinde kalan bakiyeyi nasıl geri alabilirim ?

  • "...ihlalli geçişler en sık Osman Gazi ve Yavuz Sultan köprüleri; İzmir, Ankara-Niğde otoyolları, Avrasya Tüneli gibi yap-işlet-devret modellerinde yaşandı."

    bir koku geldi ama...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yanfo

    "...ihlalli geçişler en sık Osman Gazi ve Yavuz Sultan köprüleri; İzmir, Ankara-Niğde otoyolları, Avrasya Tüneli gibi yap-işlet-devret modellerinde yaşandı."

    bir koku geldi ama...

    kötü koku gelmesine gerek yok. zaten kötüler. hgs sistemleri bir okuyor bir okumuyor. nakit alabilmek işlerine geliyor sanırım. hele bir de cezaya düş. hemen geçisin 10 katı ceza işliyor. böyle bir sistem olabilir mi? hangi ülkede var böyle soygun.

  • OGS ihlalini 30 gün sonra bana iletildi. Haliyle kaçak geçiş olarak 10 katını ödemiştim. Allah kimseyi ellerine düşürmesin..

  • Benim arkadasim 1100 Tl ceza yedi gecen hafta...

    Avrasya tuneline girmeden Ptt Hgs'ye para yatirayim diyor kredi kartindan,kredi karti islemi tamamlamamis ne hikmetse...

    HGS'ye para yuklenmistir diye,o sekilde para yatırılmış, islem olmus gibi geçmiş Avsrasya tünelinden...

    Daha sonra Hgs ihlal sorgulama yapmis 10 gun sonra ne olur ne olmaz diye ihlal yok? İçi rahatlamış..

    Megersem özel gecislerde yap islet devret tipi yerler de sorgulama gozukmuyormus...Ne mesaj ne e-mail vs derken Arabaya haciz ihtarnamesi geliyor...

    Cimere bimer'e yaziyor gelen cevap : Ozel sektorle aramizda bag yoktur,biz bilemeyiz gecis ihlali varmi yok mu diye..

    Ozel isletmeyi ariyor : Bizim ihlal gecisi bildirme zorunlulugumuz yoktur vs..

    1 hafta sure verdiler yatirdi..30 Tl'lik yere 1100 tl...Avukat parasi bile ekliyorlar...

    Haciz ihtarnamesi geçişten 2,5 ay sonra geliyor..

    Ne beddualar etti arkadas gorseniz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 10 Mart 2021; 16:24:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Backstreet kullanıcısına yanıt
    sistem aynen böyle işliyor. böyle bir soygun görülmedi. yazık günah vatandaşa. bu paraların kime gittiğini herkes biliyor o yuzden sesini çıkarmıyorlar.

  • Olsun yol yabdılar(!)

  • Osmangazi köprüsü, 117 lira mı neydi normalde kartla ödenebiliyor gişedeki kadın isterseniz daha sonrada ödeyebilirsiniz dedi, bizde unuttuk ödemeyi 25 gün ptt kapıya cezayı getirdi 580 tl... 2 hafta suren var o sürede yatırdın yatırdın hiç sms mail falan yok sorgudada çıkmıyor, karayollarını arıyoruz göremiyoruz diyorlar. Zamanında turgut Özalın bir lafı vardı benim memurum işini bilir diye, adam haklıymış
  • Scorpioleo kullanıcısına yanıt
    30 gün sonra size verilen dekontla.

  • para koparma demeyelimde geçiş ihlali diyelim

    HGS ve OGS geçiş ihlallerinde e-Devlet dönemi
  • woltmer kullanıcısına yanıt
    Hohıhohahahaha üst düzey espri yaptın. İlk esprin mi!
  • Romeo84 kullanıcısına yanıt
    Memuru işini biliyor, tebaası hâlâ yolunmak için yer arıyor.
  • Allah razı olsun, çok büyük hizmet getirdiler.!!

    mahmutbey gişeye gelmeden başakşehire dönüp , yeni havaalanı yolunda 2-3 km gidip sonra çıkınca 3-4 tl para kesiyorlar, bilen bilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende 2019 daki bir yetersiz bakiye gecisimin gecen hafta 1215 tl icra bedeliyle odemesini yaptim mecbur parayi vaktinde sizden alip faize yatirsalar 10da 1 i etmez ihbarsiz ozellikle bekletiyorlar bildigin sagma operasyonu bu seytanakilli kasti soygundur buram buram ciksin insallah coluk cocuklarindan baska bencek bisey yok bu seneki fitre zakat tamam napalim
  • ote yandan hicbiryerden gosterge vermemelerine ve bu kasti unutturmalarina vatandasin sesine kulak verip e devletten pencere acmalari da soruna bir destek o nedenle anlami buyuk tam cozum degil ama insanlarda isini takip edicek biraz bu duruma dusmemek icin
  • Önce kestikleri cezayı göndersinler, ödenmiş cezayı ödenmemiş gibi göstermesinler. Sonra da hak arayınca efendim biz bilemeyiz yok şurayı arayacaksınız yok şuraya mail atacaksınız deyip sonunda cezayı faiziyle birlikte ödetmesinler.
  • Zaten yillardir hgsden sms geliyordu, şu şu tarihte bakiyeniz yetersiz şu tarihe kadar bakiye bulunmamasi halinde takibe düşecektir diye

  • 2 gün önce bursadan balıkesire geldim 62tl aldı ulan ben o kadar mazot yakmam zaten araçla,hemen hgs'me baktım tutar düşmemiş internetden bakayım diyorum gözükmüyor aradım dedim böyle böyle kadında evet 62tl hesabınızdan düşmüş dedi birkaç saat önce baktığımda düşmemişti dedim teşekkür ettim kapattım baktım yine düşmemiş.böyle bir düzen varmı ya geçerken soy hgs var ama düşme bu tutarı sonra karşıma çıkarırsın bilmem kaç katı diye sonra başımı derde sokarım ödemeyeceğim zaten hgs vardı diye,adamlar lütfedip e-devlet'den sorgulama koymuşlar mağdur olmasın vatandaş diye bak hele sen önce geçiş ücretlerine dur de sonra bu arkadan gelen kol gibi tutarları engelle vatandaşın yanında dur birde bizi düşünüyorlkarmış gibi açıklama yapaıyorlar

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.