Şimdi Ara

Microsoft, Bethesda anlaşmasını tamamladı: Xbox özel oyunları geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Microsoft, Bethesda anlaşmasını tamamladı: Xbox özel oyunları geliyor



    Microsoft'un 7,5 milyar dolarlık Bethesda satın alımı resmen nihayete erdi. ABD ve Avrupa Birliği'nden onayı alan Microsoft, Bethesda'nın artık tamamıyla Xbox bünyesine katıldığını açıkladı. Dev anlaşma, Xbox ve PC oyunculuğunun geleceği için büyük önem taşıyor.



    Phil Spencer: Xbox ve PC'ye özel Bethesda oyunları geliyor



    Konuyla ilgili bazı açıklamalar yapan Xbox patronu Phil Spencer,"Xbox topluluğuna verdiğimiz sözü yerine getirerek, sektörde lider birinci parti stüdyo ekibi kuruyoruz. Bu anlaşma, bu yolda attığımız bir sonraki adım oldu. Oyunseverlerin; Xbox konsolları, PC ve Game Pass platformlarının Bethesda oyunlarını deneyimlemek için en iyi platformlar olacağını bilmesini istiyoruz. Xbox ve PC oyuncularına özel olarak yayınlanacak yeni bazı oyunlar da buna dahil." ifadelerini kullandı. 



    Microsoft'un Bethesda anlaşması Bethesda'nın tüm alt-stüdyolarını da kapsıyor. Arkane (Dishonored), MachineGames (Wolfenstein), id Software (Doom) ve Tango Gameworks (The Evil Within) gibi ünlü ekipleri de içeren tam 8 stüdyo Xbox bünyesine katılmış oldu. Böylece Xbox'ın birinci parti stüdyo sayısı tam 23'e yükseldi (PlayStation'ın 13 stüdyosu var). 





    Microsoft en azından ilk aşamada Bethesda'nın işlerine çok fazla karışmayı planlamıyor. Microsoft daha önce Mojang, LinkedIn ve GitHub satın alımlarında da benzer bir yol izlemiş, bu şirketleri kendi içerisinde özgür bırakmıştı. Bethesda da şimdi bünyesinde pek bir değişiklik yapmayacak ve işlerine aynen kaldığı yerden devam edecek.



    Xbox blog yazısında,"Daha önce de paylaştığımız gibi, Bethesda'nın her zamanki şekilde oyun yapmaya devam etmesinin hayati önem taşıdığını düşünüyoruz. Bethesda'nın yaratıcı ekiplerini dünya genelinde güç verip daha fazla oyuncuya ulaşmalarını, Bethesda oyunlarının dünyanın en büyük ve en popüler oyunlar olmasını istiyoruz. Bethesda ve Xbox uzun yıllardır oyunculuğun geleceği için ortak bir vizyonu paylaşıyordu. Bethesda, Xbox Game Pass'in potansiyelini de çok iyi anlıyor." ifadeleri kullanıldı.



    Xbox, Bethesda'nın gelecek oyunlarıyla ilgili 2021'in ilerleyen dönemlerinde bazı duyurular yapacak. Şu anda ise ilk aşamada Bethesda oyunları Game Pass'e katılıyor. Bu hafta daha fazla Bethesda oyununu Game Pass'te göreceğiz




    Kaynak:
    https://news.xbox.com/en-us/2021/03/09/officially-welcoming-bethesda-to-the-xbox-family/







  • Ah keşke gamepass EA play gibi direk steamde olsa
  • hayret videoda türkçe altyazı var. Keşke Fallout serisine de resmi Türkçe dil paketi eklense

  • X4eros X kullanıcısına yanıt
    Steam'de olunca ne olmuş oluyor?
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Oyun dosyalarına erişebildiğinden mod, yama kurabiliyorsun. Duyduğum kadarıyla gamepass uygulaması da zaman zaman sorun çıkarıyormuş.
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Xbox uygulaması rezalet. AoE2 Online oynuyoruz arkadaşlarla sürekli sorun çıkarıyor diye Steam versiyonunu satın aldık, sorunsuz oynuyoruz şimdi.

  • Allah kimseyi bu microsoftun eline düşürmesin bir kez forza horizon 4 aldım bu kadar rezil store ve uygulama olamaz.
  • Bethesda alımı Microsoftun en iyi hamlelerinden biri oldu. Oyun piyasasına yön veren şirketlerden birini bünyelerine katmış oldular.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Microsoft bu nesli domine edecek gibi duruyor

  • Microsoft'un bu nesil eli daha güçlü olacak belli ki. Sermaye gücüyle vurmaya çalışıyor. Bakalım Sony cephesinden jest ve mimikler görebilecek miyiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • petitcoeur kullanıcısına yanıt
    ben hiç problem yaşamadım, ilginç

  • Steam e komisyon vermek istemiyorlardir

  • bullx kullanıcısına yanıt

    Xbox live a giriş yapamadı edemedi sorunları yaşanıyor. Zaten ilk girişimiz de internette 2 saat çözüm aradık xbox live a nasıl giriş yaptırırız diye oyunu, 1-2 şey indirdik Microsoft storedan. Forza da ayrı bir dert, bir session kuruyon 1-2 el yarış atıyon atıyor arkadaşları sessiondan. Umarım Steam versiyonunda AoE gibi Xbox live şartı koyulmamıştır.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.