Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: VoltranLPG Otogaz Dönüşüm Sistemleri

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Motorlu Araçlar Dünyası] >> Otomobil Yardım >> LPG Dönüşümü >> Cevap: VoltranLPG Otogaz Dönüşüm Sistemleri Sayfa: <<   < önceki  2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
enginnnnnvectra32

25 Ağustos 2007; 0:55:55 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Bu arada beni en çok endişelendiren konuyu unutmuşum.
lpg yi taktırmadan önce katalitik konvertörü çıkarınca bile hiç duman görmediğim arabamda lpg takıldıktan 2 ay sonra ilk çalışmalarda siyahımsı duman ısınıncada beyaz duman görüyorum aracım 110.000 km de lpg ile 10.000 km yaptım umarım sisteminizin motorumu yemiyordur ben bundan şüphelenmeye başladım.

C.Atasever

29 Ağustos 2007; 16:50:47 

SAYIN ADD2000

Bu forumda bizi başından beri takip eden müşterimiz olarak gönül isterdiki, bu kadar zaman sabretmeden, ister tarafıma telefon ile ,isterseniz mail yolu ile ulaşıp, bu probleminizi iletin.Problem yaşayan müşterilerimizin problemlerinin çözümü noktasında yedek parça yönünden herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır.
Ancak şu tarihlerin montajın yoğun yapıldığı tarihler olması sebebi ile servisler, genelde yeni montaj yapmaya ağırlık vermekte olup, şikayeti olan müşterilerimizin şikayetlerini ilk etapta parça değiştirerek gidermeye yönelik çalışmalar içine girmekte, bu durum kontrolsüzce yapılabildiğinden tarafımızdan süzgeçten geçirilerek,yedek parça gönderilmektedir.
Gerçek anlamda aracındaki problemin yedek parça ile giderilmesi mümkün olan durumlarda, müşterinin mağdur edilmemesi için elimizden gelen gayreti gösterdiğimizi bilmenizi isterim.
Saygılarımla,

quote:

Orjinalden alıntı: add2000

quote:

Orjinalden alıntı: cliosymboll

eskısehırden önder
mrb arkadaslar basımdan gecen olayı özetlemek istiyorum 2005 model clıo symbol 1.4.8 v ac lı aracım var 2006 yılı temmuz ayında voltran sgı taktırtım 4 5 ay sorunsuz devam ederken arabanın renault bakımı geldı onları yaptırdıktan sonra hıc bır sey yokken bır ayara gıdım deyıp ayar yaptırdım ve o gunden berı ugrasıyorum ayar yapıldıktan sonra
1.arac sabahları hemen tupe gecıyor ve stop edıyordu
2.gaz yememe sorunu vardı
3.gösterge
4.benzınden gaza gecerken motor kopacak kadar tıtreme
5.45 lt depo 45 lt fazla yakıt alma....
montajı yaptırdıgım sevıs gerektıgınden cok fazla bızımle ılgılendı ecu enjektor ve rerglutor degıstı yıne aynı sorunlar devam ettı bu yaz tatıle gıttık yolda bırden depo tam doluyken arac benzıne gecmeye basladı o gun donup cengızhan atasever beyı aradım ve sorunu ılettım saolsunlar gereken herseyın yapılacagını parca konusunda sıkıntı olmadıgını belırttıler bu asamadan sonra yapılan ıslemler
m10 modelınde ecu sıyah enjektor(biraz ses yapıyor ama olsun ) ve tekrar reglutor degıstı gözlemlerım
1.arac sabahları hemen tupe gecmıyor once benzınle kendını ısıtıyor sonra tupe stop etmeden gecıyor bu sorun halloldu
2.benzıne gecme suresı uzayınca gaz yemeeme sorunuda ortadan kalktı
3.benzınden gaza gecerken tıtreme var ama eskı kadar degıl 8buna razıyım)
4. 45 lt depo 45 lt alıyodu dun bıttırdım bı samandıra ayarı yapıldı 43 lt aldı ılk sefer oyle alır daha sonra 36 37 lere dususer denıldı eger dusmesse samndırada degısecek
5. göstergenınde samandır aıle ılgılı oldugunu bu depom bıttıkten sonrada bakacagız konu hakıında gelısmelerı yazarım

ben bu forumda bızlere bılgı veren sn. cengızhan beye o yokken yardımcı olan sn. fatih beye çok tesekkur edıyorum sattıkları malın arkasındalar ben hıc gormedım lpg camıasında voltran kadar musterı hızmetlerı gelısmıs bır fırma sonucta turk malı artık aracıma huzurla bınıyorum benzınden farkı yok sonsuz tesekkurlerrr

Sn. Cliosymboll

Cengizhan beyin ilgisini inkar edemeyiz, ancak ''parça konusunda sıkıntı yok" şeklindeki açıklaması beni tatmin etmedi. Ben Tokat'ta ikamet etmekteyim. Bir yıl önce voltran taktırdım. Çok sıkıntı yaşadım ve hala devam ediyor. Birçok kez enjektör ve ECU değişti. Taktırdığım yer üzerine düşenleri yeterince yaptı. Tekrar enjektör ve ECU değişimi gerekiyor ancak Haziranın 20 sinden beri benim ve başka problemli araçlar için istenen parçalar temin edilemiyor. Yanımda iki kez telefon edildiği halde ve önümüzdeki pazartesi kargoya veriyoruz dendiği halde, maalesef gerçekleşmedi. İşin özü parçasız kaldık. Sorunumuz giderilemiyor.

Cengizhan Atasever
Voltran Kalite Güvence Müdürü
web : www.voltran.com
Tel : 0 216 466 60 96-167
C.Atasever

29 Ağustos 2007; 17:07:30 

SAYIN CLİOSYMBOLL

Başta, tarafımıza duyduğunuz güven ve verdiğiniz destek için teşekkürü bir borç bilirim.
Eski ve yeni modellerimize yedek parça sağlama noktasında bir problemimiz bulunmamakta.Ancak bazı durumlarda kontrolsüz yedek parça talebini engellemek için istekleri sıkı kontrolden geçirerek gönderiyoruz.Bu durumda haklı olarak bazı müşterilerimizin memnuniyetsizliğine yol açabiliyor.Bu noktada ADD2000 arkadaşımızın haklı sitemini kendimizi çek etmede bir vesile olarak görüyor, bu tarihten sonra yedek parça tedariği noktasında biraz daha esnek davranmak için gerekli uygulamayı başlatacağımızı ifade etmek istiyorum.
Saygılarımla,

quote:

mrb add 2000 senın acından uzuldum ama gercekten ben hıc beklemedım ertesı gun geldı parcalar ıstersen cengızhan beyle gorus kendın .
ama tabıkı bılmıyorum belkıde yenı modellerı ıle ılgılı parcada olabılır benım kı m10 voltran sıralı sıstem ecu su ve sıyah enjektorlerdı acaba sızınkı su ınternet sıtesındekı vogas modelımıdır ?belkı ondan gecıkmeler oluyor
insallah sorununuz en kısa surede cozulur sorunsuz gunler dılıyorum

Cengizhan Atasever
C.Atasever

29 Ağustos 2007; 17:10:39 

SAYIN ENGİNNNNNVECTRA32 ARKADAŞIM

Problemlerinizi uzman arkadaşlarıma ilettim,onlarla gerekli istişareyi yaparak sizi konuyla ilgili bilgilendireceğim.İstanbul'a yolunuz düşerse fabrika bünyemizde de kontrol yapma imkanımız mevcut.Ancak bunun için bizi önceden bilgilendirirseniz, gerekli koordinasyonu sağlayabiliriz.
Saygılarımla,

quote:

Orjinalden alıntı: enginnnnnvectra32

lpg yi taktırmadan önce katalitik konvertörü çıkarınca bile hiç duman görmediğim arabamda lpg takıldıktan 2 ay sonra ilk çalışmalarda siyahımsı duman ısınıncada beyaz duman görüyorum aracım 110.000 km de lpg ile 10.000 km yaptım umarım sisteminizin motorumu yemiyordur ben bundan şüphelenmeye başladım.

Cengizhan Atasever
C.Atasever

31 Ağustos 2007; 15:04:49 

Sorularınızı arkadaşlara ilettiğimde,aşağıda belirtiğim şekilde bir açıklama getirdiler.Probleminizin çözümü noktasında faydalı olacaktır.

AÇIKLAMA:
Aracınız Vectra B kasa 1998 model CD 2.0 litre LPG ile en sorunsuz çalışan araçlar kategorisinde sınıflandırılmaktadır. LPG sistemi sonradan araca takıldığı (retrofitted) için aracın yakıt enjeksiyon sistemi tamamıyla olmasa bile müdahale altına alınabilmektedir. Araca olması gerekenden fazla veya az yakıt gönderilmesi durumunda aracın kendi Elektronik kontrol ünitesi bunu düzeltmeye çalışmakta ancak başarısız olduğu durumda motor arıza lambasını yakmaktadır. Aracınızın arıza lambası yanmadığına göre çok kötü bir ayarlama yapılmadığı ancak düzensiz çalışması da ayarlarının iyi de yapılmadığı anlamına gelmektedir.

Ancak gittiğiniz her servis sonrası , çalışmasında regülatör basıncının arttığını söylemeniz üzerine regülatörde parça değiştirilmesi gerekebileceği kuvvetle muhtemeldir. Regülatörün basıncının sizin aracınız için fark basınç olarak 100-110 kPa arasında olması normaldir. Aracın çok sert ve performanslı kullanılması durumunda 120 kPa fark basınç uygulanabilir. Aracın kullanım performansına göre,yani araç ve müşteri ilişkisi üzerine basınç ayarı yapılır ve yapılan her ayar kombinasyonu için aracın problemsiz çalışması garantilidir.

Md 611 bir basınç sensörü olarak muadili pek çok sensörden biridir. Bunun programda seçilmesi durumunda araç gerçek basınç değerini okuyabilecektir.Bu durumun ise aracınızda zaten yapılmış olduğu anlatımlarınızda görülmektedir.

Aracın silkelenerek LPG’ye geçişi eski bir problemdir bunu yazılım sayesinde gidermiş en aza indirgemiş durumdayız.

Aracın beyaz duman atması değil ancak siyah duman atması bujilerin değişimini geciktirdiğiniz anlamına gelebilir. Bu duman şikayeti haricinde de zaten bujilerin 10 bin km’de bir değiştirilmesi uygun olacaktır. OPEL’in çift tırnaklı GM yazan bujileri haricinde buji kullanmayınız. Bunların haricinde bir buji takılıysa derhal değiştiriniz. Kurumlu yanma LPG’nin oktan seviyesinin yüksek oluşu ve bundan dolayı zor yanmasından kaynaklı olabilir.Bu sebeple bujilerin 10.000 km peryotla değişimi hem motoru koruyacak hem de keyifli bir sürüş sağlayacaktır.Dolayası ile LPG Sisteminin nin motoru bozma noktasında herhangi bir tesiri bulunmamaktadır.

Yine ufak bir hatırlatma LPG kullanıcıları için;
Daima deponuzda çeyrek depodan fazla yakıt bulundurunuz. Pompa vs. benzin sisteminin sağlığı için önemlidir.

Cengizhan Atasever
C.Atasever

31 Ağustos 2007; 15:17:20 

Yukarıda açıklamasını getirdiğimiz problemlerinizin çözümü noktasında aşağıdaki uygulamalar yapılmalı.Bu uygulamaları, mümkünse Antalya'da , yolunuz düşerse İstanbul fabrikamızda yaptıra bilirsiniz.Şayet bu bölgeler sizin için mümkün değilse, bize telefonla ulaşarak bizden servis ismi almanız mümkün olacaktır.
Saygılarımla,

ARACINIZ İÇİN YAPILMASI GEREKEN UYGULAMA
Regülatörünüzün kontrol edilerek, ayar tutmama sebebi giderilmeli.
Enjektörlerinin de bu bakım sırasında yeni enjektörlerle değişmesi iyi olur.
Yeni program yüklü ECU ile aracınızdaki ECU değiştirilmeli
Ayarlar klima açık olmak kaydı ile yapılmalı
Bujiler yenilenmeli (yeni değilse )

quote:

Cengizhan Atasever
aliezgi

31 Ağustos 2007; 20:45:00 

cengiz bey benim arabada bir haftadır bazen ilk çalıştırmada hemen sinyal vererek benzine geçmeye başladı.dügmeye basınca tekrar tüpe geçmeye hazır hale geliyor ve normale dönüyor ama bir kaç gün sonra tekrar sinyal verip benzine geçiyor.arabada tüp varken böyle yapıyor.seat cordoba 2004 model ayarıylada oynatmak istemiyorum karamanda bildiğim kadarıyla servisiniz yok bilgi verirseniz sevinirim selamlar.

enginnnnnvectra32

1 Eylül 2007; 17:15:48 

Cengiz bey ilginize teşekkür ederim.
Sizinle en kısa zamanda irtibata geçip Antalya,Isparta veya Denizlide servisinize gideceğim ama bu arada cevabıza dayanarak üzülerek birşey söylemem gerekiyor:
Siz aracıma orjinal GM marka Çift tırnak buji takmamı söylüyorsunuz
Ancak Aracımın bujileri Isparta bayinizde montaj sırasında sökülerek yerine tek tırnaklı bujiler takıldı. (Çift tırnak olursa patlama yaparmış...) Isparta bayinizi bu konuyla ilgili bilgilendirirseniz sevinirim.

C.Atasever

3 Eylül 2007; 11:31:43 

SAYIN ALİEZGİ

Bahsettiğiniz problem için sizi herhangi bir servise yönlendirmeyi pek istemiyorum.Şayet yolunuz Antalya yada İstanbul a düşerse işin ehli arkadaşların müdehale etmesi daha uygun olacaktır.Sırf bu problem yüzünden yapılan ayarların tekrar bozularak size sıkıntı doğurmasını arzu etmeyiz.Şayet sizi çok rahatsız etmiyorsa, uygun bir durum doğduğunda müdehale etmeyi hep beraber düşünelim derim.
Saygılarımla,

quote:

Orjinalden alıntı: aliezgi

cengiz bey benim arabada bir haftadır bazen ilk çalıştırmada hemen sinyal vererek benzine geçmeye başladı.dügmeye basınca tekrar tüpe geçmeye hazır hale geliyor ve normale dönüyor ama bir kaç gün sonra tekrar sinyal verip benzine geçiyor.arabada tüp varken böyle yapıyor.seat cordoba 2004 model ayarıylada oynatmak istemiyorum karamanda bildiğim kadarıyla servisiniz yok bilgi verirseniz sevinirim selamlar.

Cengizhan Atasever
cliosymboll

3 Eylül 2007; 11:33:20 

ya gercekten aslında fırmaların bayılerını yada servıslerını secerken herkese bayılık vermemelerı gerkıyor bu benım gorusum örnegın gordugum bır yerde adam voltran bayısı sen voltrandan bayılık almıssın gelen adamlara voltran taktırma randıman alamassın nebılm .......... markayı taktır gıbı fıkırler verıyor usta acaba bu usta voltranın randımansız oldugunumu dusunuyor yoksa voltranın ayarlarınımı yapamıyor aynı usta sureklı benım aracımda ben bıle artık bılıyorum adam aynı yere hıpnoz olmus sankı hep aynı ayarı oynuyor baska bırsey bılmıyor yada bılıyor yapmak mı ıstemıyor anlayamıdım
aslında fırmalar lafın kısası kendılerını savunacak bayılerle calısmalıdırlar :)

by önder voltran
C.Atasever

3 Eylül 2007; 11:38:53 

SAYIN ENGİNNNNNVECTRA32

Tek tırnaklı bujiler tüm araçlar için LPG dönüşümünde bizim tavsiyemiz üzerine bayilerimiz tarafından takılmaktadır.
Ancak sadece ve sadece Opel marka araçlar, Çift tırnaklı (orijinal bujileri) LPG ile performanslı çalışabilmektedir. Tek tırnak bujilerin kullanılmasında da bir problem yoktur.Ancak Opel'e has olarak orjinalleri kullanmanız daha faydalı olacaktır.

Bazı bayiiler araçlara 3 veya 4 tırnaklı bujiler takabiliyorlar.Bu yüzden çift tırnak tavsiye ediyoruz. Çok tırnaklı bujiler araçlarda kalıcı hasara yol açabilmektedir.

Aracınızı kazasız ,belasız kullanmanızı dilerim.
Saygılarımla,

quote:

Cengiz bey ilginize teşekkür ederim.
Sizinle en kısa zamanda irtibata geçip Antalya,Isparta veya Denizlide servisinize gideceğim ama bu arada cevabıza dayanarak üzülerek birşey söylemem gerekiyor:
Siz aracıma orjinal GM marka Çift tırnak buji takmamı söylüyorsunuz
Ancak Aracımın bujileri Isparta bayinizde montaj sırasında sökülerek yerine tek tırnaklı bujiler takıldı. (Çift tırnak olursa patlama yaparmış...) Isparta bayinizi bu konuyla ilgili bilgilendirirseniz sevinirim.

Cengizhan Atasever
C.Atasever

3 Eylül 2007; 12:48:48 

SAYIN CLİSYMBOLL

Öncelikli olarak görüşlerinize katıldığımı belirtmek isterim.Haklısınız, sadece işinin ehli olan kişilerle çalışılmalı.
Bu noktada, çalıştığımız servislerin performanslarının takip edildiğini, yeterli performansı veremeyen, ya da vermek istemeyen servislerle çalışılmasının durdurulduğunu bilmenizi isterim.

Bu işleyişin sağlıklı devam edebilmesi için, siz değerli müşterilerimizin muhattap oldukları servislerle ilgili düşüncelerini tarafımıza bildirmeleri büyük önem kazanmaktadır.Bilinçli müşteri portföyü genişleyip, geliştikce, buna bağlı olarak servislerde kendilerini sürekli geliştirmek ihtiyacı hissedeceklerdir.

Konuyla ilgili göstermiş olduğunuz yaklaşım için teşekkür ederim.
Saygılarımla,

quote:

ya gercekten aslında fırmaların bayılerını yada servıslerını secerken herkese bayılık vermemelerı gerkıyor bu benım gorusum örnegın gordugum bır yerde adam voltran bayısı sen voltrandan bayılık almıssın gelen adamlara voltran taktırma randıman alamassın nebılm .......... markayı taktır gıbı fıkırler verıyor usta acaba bu usta voltranın randımansız oldugunumu dusunuyor yoksa voltranın ayarlarınımı yapamıyor aynı usta sureklı benım aracımda ben bıle artık bılıyorum adam aynı yere hıpnoz olmus sankı hep aynı ayarı oynuyor baska bırsey bılmıyor yada bılıyor yapmak mı ıstemıyor anlayamıdım
aslında fırmalar lafın kısası kendılerını savunacak bayılerle calısmalıdırlar :)

Cengizhan Atasever
enginnnnnvectra32

6 Eylül 2007; 0:24:37 

cengizhan bey verdiğiniz bilgiler için tşk ederim.
Aracıma ısparta bayinizde voltran sistem taktırmama vesile olan arkadaşımın ısrarı üzerine ısparta bayiniz ŞUA otogaza tekrar gittik. başımızdan geçenleri tekrar anlattık, konya ve antalya servislerine gittiğimizi sizinle bağlantıya geçtiğimi söyledim.
Soğolsun arkadaşlar farklı yaklaşmaya başladı olaya hemen aracın regülatörünü değiştirdiler, aracın manifoldu matkapla delindi oradan hava borusu bağladı, ecu değişimini aracın gaz benzin geçişlerinde tekrar sorun olursa yapalım dediler(yeni ecu arabanın yanına kadar geldi orada buna karar verildi) klima sorunu için aracın gaz kelebeği ve rölanti ayarlayıcısının temizleteceğim öncelikle sonra deneyeceğiz benim enjektörler demir sanırım yeni plastikleri çıkmış onlar için fiyat farkı ortaya çıktı şimdilik değişiklik yapılmadı sorunlar devam ederse değişiklik yapılacak. Buraya kadar herşey güzel ama tavsiyeleriniz üzerine olay bujiye gelince görüşler farklı. Çift tırnak bujilerde tekleme yaparmış antalyayı bende aradım bayideki mühendis arkadaşta aradı tek tırnak kullanıyorlarmış. ama ben sizin sözünüze dayanarak orjinal bujileri deneyeceğim en kısa zamanda.
Bu arada regülatör değişikliğinden sonra aracımda düzelmeler oldu inşallah tekrar sorun çıkartmaz.
Sizinle görüşemeden bazı konuları çözmeye başladık zaten sorunlar devam ederse ısp-ant bize yetersiz gelecek o zaman sanırım sizinle tanışıp yüzyüze görüşme şerefine haiz olacağız.
Yardımlarınız için size çok teşekkür ederim.
Erkan Keles