Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: VoltranLPG Otogaz Dönüşüm Sistemleri

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Motorlu Araçlar Dünyası] >> Otomobil Yardım >> LPG Dönüşümü >> Cevap: VoltranLPG Otogaz Dönüşüm Sistemleri Sayfa: <<   < önceki  9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
paray

13 Ekim 2008; 14:15:15 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Lütfen beni eklermisiniz bucak burdur ali mutlucan
0 532 671 84 72

C.Atasever

14 Ekim 2008; 11:07:19 

ALİ BEY

Listeme ekledim.Gezileri organize eden arkadaşlara bilgisini ileterek takibinide yapacağım.
Saygılarımla,

quote:

Orjinalden alıntı: paray

Lütfen beni eklermisiniz bucak burdur ali mutlucan
0 532 671 84 72

Cengizhan Atasever
Voltran Kalite Güvence Müdürü
web : www.voltran.com
Tel : 0 216 466 60 96-167
focus33

14 Ekim 2008; 13:01:54 

Sayın C. Atasever Hatırlarsanız yaklaşık 10 ay kadar önce aracımdaki benzinde tekleme problemi nedeniyle sizinle yazışmıştık. Çok şükür o problemi kendi yöntemlerimizle çözdük, fakat sorunllar birtürlü bitmiyor. Bu sistemi taktırdığımdan bu yana çok şükür sorunsuz günümüz yok. Uzun bir aradan sonra tekrar size yazmayı uygun buldum çünki artık Mersinde hiçbir LPG ustası Voltran marka takmıyor ve arızasınada karışmıyorlar. Bu arada hatırlatayım, aracım 2001 Focus ve sıralı sistem takılı. Yeni sorunum araç normal gazda giderken kendiliğinden benzine geçiyor ve bu geçiş sırasında bütün gösterge ışıkları yanıyor,benzin hız,kmgöstergesi,devir saati göstergeleri yükselerek sona dayanıyor. Buolay birkaç saniye içerisinde oluyor,göstergeler düzelip tekrar kendiliğinden gaza geçiyor. Bu arada ağustos ayı sonunda Antalya da Uludağ otomotivde enjektörler değişti siyah plastik enjektörler takılmıştı ve yeni akü de taktırmıştım. Zaten bu sorunda ondan sonra Mersine gelince başladı.Acaba bununla bir ilgisi olabilirmi? birde bu sorun aracın kendi beynine zarar verirmi? Yardıcı olursanız çok sevinirim cevabınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

rechan_cdx

14 Ekim 2008; 20:22:11 

her bayide 790 ytl mi voltran sgi
izmirde kampanya yapmışlarda

.......................
yasaluyari

Sisteme Gözat

15 Ekim 2008; 3:44:05 

lada samara aracımda 5 yıl karbüratörlü mixler sistem voltran kullandım.çok memnun olduğum için 3 arkadaşıma da kefil olarak taktırdım.
ama şu anda 2008 dacia logan 1.6 mpi araç aldım ve sıralı sistem araştırması yapıyorum ve zannedersem voltranın sıralısı mixeri kadar problemsiz değil.

bu arada izmirde taksitle 900
peşin 790 liraya montaj yapılıyor.

bu fiyat farkı nerden kaynaklanıyor?
brc 1500 lira örneğin.

C.Atasever

15 Ekim 2008; 15:41:39 

SAYIN RECHAN_CDX

İzmirdeki bayi kendi kar marjından feragat ederek böyle bir uygulamayı tercih etmiştir.Genelde böyle bir kampanya bulunmamaktadır.
saygılarımla,

quote:

Orjinalden alıntı: rechan_cdx

her bayide 790 ytl mi voltran sgi
izmirde kampanya yapmışlarda

Cengizhan Atasever
C.Atasever

15 Ekim 2008; 16:01:23 

SAYIN FOCUS33

Konuyla ilgili arkadaşların ilk aklına gelen motor şase kablosunun temas problemi yaşadığı yönünde.Motorun üzerinden alınan şase bağlantısını kontrol edebilirsiniz.Ayrıca LPG ECU sünün şase bağlantısı aküde değilse, o bağlantıyıda direk olarak akü üzerinden almak gerekmekte.
Umarım probleminiz çözülecektir.
Saygılarımla,

quote:

Orjinalden alıntı: focus33

Sayın C. Atasever Hatırlarsanız yaklaşık 10 ay kadar önce aracımdaki benzinde tekleme problemi nedeniyle sizinle yazışmıştık. Çok şükür o problemi kendi yöntemlerimizle çözdük, fakat sorunllar birtürlü bitmiyor. Bu sistemi taktırdığımdan bu yana çok şükür sorunsuz günümüz yok. Uzun bir aradan sonra tekrar size yazmayı uygun buldum çünki artık Mersinde hiçbir LPG ustası Voltran marka takmıyor ve arızasınada karışmıyorlar. Bu arada hatırlatayım, aracım 2001 Focus ve sıralı sistem takılı. Yeni sorunum araç normal gazda giderken kendiliğinden benzine geçiyor ve bu geçiş sırasında bütün gösterge ışıkları yanıyor,benzin hız,kmgöstergesi,devir saati göstergeleri yükselerek sona dayanıyor. Buolay birkaç saniye içerisinde oluyor,göstergeler düzelip tekrar kendiliğinden gaza geçiyor. Bu arada ağustos ayı sonunda Antalya da Uludağ otomotivde enjektörler değişti siyah plastik enjektörler takılmıştı ve yeni akü de taktırmıştım. Zaten bu sorunda ondan sonra Mersine gelince başladı.Acaba bununla bir ilgisi olabilirmi? birde bu sorun aracın kendi beynine zarar verirmi? Yardıcı olursanız çok sevinirim cevabınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Cengizhan Atasever
C.Atasever

15 Ekim 2008; 16:07:29 

SAYIN YASALUYARİ

Eski aracınızda olduğu gibi yeni aracınızdada gönül rahatlığı ile bizi seçebilirsiniz.Aracınızda sıralı sistemimiz verimli ve problemsiz çalışacaktır.
Fiyat farkı İzmir Bayimizin pazarlama stratejisinden kaynaklanmaktadır.İşçilik kazancını mümkün olduğu kadar sıfırlayarak, minimum kar ile montaj yapmayı göze almıştır.Şirketinin gücü bunu kaldırabilecek konumda olduğu için tercihine ancak saygı duymak gerekir.
Voltran Markasının ithal kitlerden düşük fiyatda olmasıda tamamen şirketimizin pazarlama stratejisi gereğidir.Bu strateji sayesinde LPG sektöründeki fiyatlar müşteri menfaatine yönelik olumlu dalgalanmalara sebep olmaktadır.
Saygılarımla,

quote:

Orjinalden alıntı: yasaluyari

lada samara aracımda 5 yıl karbüratörlü mixler sistem voltran kullandım.çok memnun olduğum için 3 arkadaşıma da kefil olarak taktırdım.
ama şu anda 2008 dacia logan 1.6 mpi araç aldım ve sıralı sistem araştırması yapıyorum ve zannedersem voltranın sıralısı mixeri kadar problemsiz değil.

bu arada izmirde taksitle 900
peşin 790 liraya montaj yapılıyor.

bu fiyat farkı nerden kaynaklanıyor?
brc 1500 lira örneğin.

Cengizhan Atasever
paray

15 Ekim 2008; 22:55:37 

Selam cengiz bey bir şey merak ettim..
Sıralı sistemlerde hava filtresi buji değişimi veya hehangi bir temizlik veya motor bakında mesala sübab ayarı falan yapılınca lpg ayrları bozulurmu hangilerini yaparsak yeniden ayar yaptırmak gerekir...

C.Atasever

17 Ekim 2008; 11:06:05 

SAYIN PARAY

Bahsetmiş olduğunuz tüm durumlarda LPG ayarının yeniden yaptırılması tavsiye edilir.Bu durumlar aracın ateşleme ve yakıt kalitesini belirleyen müdehaleler olduğu için, değişen durumlarla birlikte LPG nin bu durumlara adapte edilebilmesi için yeni LPG ayarı herzaman tercih edilmelidir.
Saygılarımla,

quote:

Orjinalden alıntı: paray

Selam cengiz bey bir şey merak ettim..
Sıralı sistemlerde hava filtresi buji değişimi veya hehangi bir temizlik veya motor bakında mesala sübab ayarı falan yapılınca lpg ayrları bozulurmu hangilerini yaparsak yeniden ayar yaptırmak gerekir...

Cengizhan Atasever
paray

19 Ekim 2008; 21:06:45 

selam cengizhan bey
cuma ve cumartesi günü bucak servisi olan birol bey ile olan tüm uğraşlarımız sonunda otomatik kalibrasyonu yaptık gibi sanki resimdeki ecu da yukarıdaki değerler çıktı şu an için arabayı fazla bir deneme yapamadım sizin ustalar resim baksa da bir yorum yapsanız.
birde
farka basınç açık olması gerekirmi
Tipo 1.6.ie mpi motor enjeksiyonları grup enjeksiyonmu yoksa sıralı çok noktamı
bilgilendirmenizi merakla bekliyorum.
şimdidin yardımlarınız için tesekkur ederim
saygılar....

focus33

20 Ekim 2008; 19:57:25 

Sayın, C.Atasever Öncelikle ilgilerinizden dolayı teşekkür ederim. Bugün tekrar tamirciye gittim,belirttiğiniz gibi LPG ECU sünün şase bağlantısını motor blokundan alınmış bağlantıyı akü üzerinden aldılar ve sigorta bağlantılarını tekrar kontrol ettiler.Sonucun ne olduğunu aracı birsüre kullandıktan sonra göreceğiz. Saygılarımla.

paray

20 Ekim 2008; 20:55:47 

resimdeki harita parametreleri araçta ani gaza basıldığı zaman stop edecek gibi oluyor sonra devir yükseliyor.
set parametreyi 2 veya 1 yapınca düzeliyor ama o zamanda düşük devirde ileri geri yolda sallama yapıyor.
acaba başka ne yapabiliriz. birde resimdeki parametreler normal mi aşağı çekmemiz gerekirmi
saygılar...
yardımlarınızı bekliyorum...

polo_klasik

20 Ekim 2008; 21:56:59 

Merahaba Cengiz Bey,polo clasik 1.6 100 beygir aracıma voltran sıralı lpg taktırdım yaklaşık 1 sene oldu ve bir türlü performans alamadım aracın tüm bakımlarını yaptırdım buji,buji kablosu,dispiritör kapağı,hava filtresi kısaca aklınıza gelen her şey yaptırdım benzinde normal çalışıyor lpg de uzun yolda 90/100 km hızla 220 kuruş yakıyordu neredeyse benzinden bile fazla yakıyordu en son ustaya gittiğimde enjektörlerin tamamı değişti tekrar ayar yapıldı şu an çekişi çok güzel yakıtı daha ölçemedim umarım düşer yalnız arabanın benzin yaktığındna şüphelendiğim için benzin pompasını kapatmaıs için modül taktırdım ancak benzindne gaza geçerken araba silkeleniyor be çoğu zmaanda stop ediyor kırmızı ışıkta yada şehir içinde araba kalacak diye korkuyorum bu sorunu nasıl çözebiliriz bi yol gösterirseniz sevinirim afyon da yaşıyorum buradaki usta gerçekten iyi niyetli birisi ama bence ya ayarlarda bi sorun var yada bendeki sistemde bi problem var bana ne önerebilirsiniz acaba saygılarmla

Yaşamak direnmektir
paray

20 Ekim 2008; 22:06:52 

BİRDE BİŞEY AKLIMA GELDİ İKİ AY ÖNCE ENJEKTÖRLER ARIZALANIP DEĞİŞMİŞTİ. DEĞİŞTİRDİĞİM GÜNDEN BERİ SORUN YAŞIYORUM. ÖNCEKİ ENJEKTÖRLERLE HİÇ BÖYLE SORUNLAR YAŞAMAMIŞTIM. BİR DEFA SORUN OLMUŞTU 6 AYDA ONU DA 5 DAKİKADA SERVİSTEKİ ARKADAŞLAR YAPMIŞTI.. enjeksiyonların kalibrasyonu olurmu... sanırım sorun enjeksiyon...

C.Atasever