Şimdi Ara

DARPA, jetpack teknolojisini askeri maksatla kullanmak istiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • DARPA, jetpack teknolojisini askeri maksatla kullanmak istiyorBilim kurgu filmleri veya video oyunlarında defalarca kez karşımıza çıkmış olan sırt roketleri (jetpack), gerçek dünya uygulamalarında da yavaş yavaş yer bulmaya başladı. Ulaşılması zor bölgelere ambulans hizmeti götürmek gibi maksatlar için tasarlanan jetpackler haliyle savunma sanayii alanında da kendine yer buluyor. Buna yönelik bir çalışma, ABD Savunma Bakanlığı İleri Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA) liderliğinde hayata geçirilebilir.



    Ayrıca Bkz.G.Kore, İsrail ile kamikaze İHA anlaşması imzalamaya hazırlanıyor



    DARPA, 2 Mart tarihinde yaptığı duyuruda, “Taşınabilir Kişisel Havadan İntikâl Sistemi” adını verdiği bir proje için önerilere açık olduğunu belirtti. Kurumun yayınladığı federal programlar dahilinde girişimci şirketlerden projeye yönelik tekliflerinin beklendiği ve uygun görülen tekliflere teşvik verileceği belirtildi. Kurum tarafından yapılan açıklamada ise “Sistemler, düşman hattına sızmak maksadıyla havada aktif edilebilir veya dikine kalkış yapan helikopter gibi hava araçlarına olan ihtiyacı azaltacak şekilde çok daha kapsamlı off-road hareket kabiliyeti sağlamak için yerden harekete geçirilebilir olmalıdır” ifadelerine yer verildi.



    DARPA’nın sırt roketi projesi ise sadece jetpack tasarımlarıyla sınırlandırılmamış. Kurum, kanatlı elbise (wingsuit), planör ya da kanat (parafoil) gibi tasarım tekliflerine de açık olduğunu belirtmiş. Kurumun jetpack tasarımları için ön şartlarından bir diğeri de kıyafetin herhangi bir personel tarafından rahatlıkla kullanılabilir şekilde tasarlanması gerekliliği olmuş. Yani, söz konusu araç için herhangi bir şekilde eğitim almamış personelin de bunu rahatlıkla kullanabilmesi beklenmekte.



    DARPA, jetpack teknolojisini askeri maksatla kullanmak istiyor



    Projenin araştırma safhası için DARPA’nın ayırdığı bütçe ise 225 bin dolara kadar çıkıyor. Projenin ikinci safhası ise yer ve uçuş testlerini kapsıyor. Sistemin uygulanabilirliği kabul görür ve proje rafa kaldırılmaz ise yakında uçan asker kavramını çok daha sık duymaya başlayabiliriz.




    Kaynak:https://futurism.com/the-byte/darpa-officially-studying-combat-jetpacks-military







  • Bu tip teknolojilerin hepsi zaten askeri amaçla kullanıldığı zaman daha hızlı gelişiyor.

    İnternet teknolojisini bulanda Darpa'dır mesela.
  • DARPA, jetpack teknolojisini askeri maksatla kullanmak istiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Feyzuli -- 8 Mart 2021; 16:57:23 >
  • Jetpack bir ulaşım aracı olmaktan öte Titanfall tarzı oyunlardaki gibi kısa süreli olarak çalışan, askere anlık hız kazandırmak ve hareket kabiliyetini artırmak için kullanmak daha mantıklı.

  • Bence bu projenin ayakları çok da yere basmıyor ki daha önce de düşünülüp vazgeçildi diye biliyorum. Jetpack kullanan bir asker uçan hedef tahtası gibi olacaktır.

  • şuan trend insansız araçlarda. bu gibi görünürlüğü yüksek araçlar cephede insan kaybını arttırır. bence piyadeler için dış iskelet sistemlerine yoğunlaşmak lazım.

  • filmlerde gördüklerimiz gerçek oluyor enteresan

  • bunları sinek gibi aşagı indirirler radarlı 12.7 mm yeterli daha önce vazgeçmişlerdi

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.