Şimdi Ara

Intel Alder Lake Mobile ortaya çıktı: 3 ana işlemci sınıfı geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Intel Alder Lake Mobile ortaya çıktı: 3 ana işlemci sınıfı geliyor



    Intel’in heterojen işlemci tasarımına gideceği Alder lake işlemcilerinin mobil varyantları  gün yüzüne çıktı.



     



    ARM’ın big.LITTLE tasarımına benzer bir yol izlenecek mobil Alder Lake işlemcileri Cove serisi güçlü işlemcileriyle Atom çekirdeklerini aynı atı altında buluşturacak.



    Intel Alder Lake Mobile ortaya çıktı: 3 ana işlemci sınıfı geliyor



    Alder Lake M: ince dizüstüler



    Alder Lake M ailesinde TDP değerleri 5-9 watt arasında ölçeklenirken 1 büyük 4 küçük çekirdeğe kadar yükselecek.



    M5 sınıfında 1+4 konfigürasyonuna 64 EU eşlik ederken U9 serisinde 2+8 konfigürasyonunda 96 EU içeren iGPU eşlik edecek. Bu segmentin daha çok ultra ince dizüstülere ve tabletlere yönelik geliştirildiğini belirtelim.



    Alder Lake P:  Performanslı dizüstüler



    Alder Lake-P’de TDP değerleri U15,U28 ve H45’te adından da anlaşılacağı üzere 15/28/45 watt olarak belirlenecek. 2+8’den 6+8’e kadar çekirdek konfigürasyonlarına gidilecek modeller ana akım ve performans serisi olarak karşımıza çıkacak.



    Alder Lake S: Oyuncu dizüstüler



    Alder Lake-S’e geldiğimizde 55 wattlık tek TDP seviyesinin belirlendiğini görüyoruz. ‘’Muscle’’ sınıfı olarak listelenen yongalar 8 küçük 8 büyük çekirdekten oluşacak.



    Ayrıca Bkz.AMD Ryzen 3000 işlemcileri için Smart Access Memory’i duyurdu



    32 EU taşıyan iGPU tarafı modellerin çoğunlukla harici ekran kartıyla eşleştirileceğine işaret ediyor. Son olarak modellere yeer verilecek dizüstülerin bu yılın 3. çeyreği içerisinde sunulması bekleniyor.




    Kaynak:https://wccftech.com/intel-12th-gen-core-alder-lake-mobile-lineup-detailed-up-to-8-big-cores-8-small-cores-55w-tdp/







  • Haberde bir sorun olduğunu düşünüyorum, intel 11.nesil mobile gaming işlemciler zaten bu yılın 2.çeyreğinin sonunda çıkacak. yani 3 ay sonra 12. nesil çıkacağını mı söylüyorsunuz ? Genelde 1-2 yılda yeni nesil çıkıyor.

  • Cart curt Lake serisi bitsede yepyeni bir mimariye geçseler. Gerçi çalışmaları başlamıştır, 4-5 seneye görürüz gibi. Direkt Apple'ı hedeflermişler. Hem M1'den hızlı olacaksın, hem de daha düşük veya benzer güç tüketimin olacak, üstelik Apple'da armut toplamayacak bu kadar sürede daha da geliştirecek işlemcilerini. Diğer taraftan Nuvia'yı alan Qualcomm'da geliyor. Core sıçramasından fazlası lazım. İşleri zor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-327EB7750 -- 8 Mart 2021; 16:47:57 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.