Şimdi Ara

AMD de madenci kartı hazırlığında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AMD de madenci kartı hazırlığında



    Yeşil ekibin madenci kartı hazırlama kararının ardından oyuncular firmanın adımının piyasadaki etkisinin beklemeye koyuldu. Görünüşe göre AMD de aynı yolu izleyecek.



     



    Geçtiğimiz yıl ekim ayında ortaya çıkan Video Core Next ve Display Core Next birimleri kırpılmış Navi 10 GPU’sunun üzerinden aylar geçti. Nvidia’nın geçtiğimiz haftaki duyurusunun ardından yeni bir yonga daha gün yüzüne çıktı.



    AMD madenci kartı hazırlığında



    VCN birimi kırpılan yani medya içeriklerini donanımsal hızlandıramayan GPU’nun başsız kartlara güç vermesi bekleniyor. Görüntü çıkışı bulunması beklenmeye kartlar bu açıdan kripto para furyası bittiğinde ikinci ele düşerek AMD’nin gelecek nesil ekran kartı satışlarını etkilemeyecektir.



     



    Diğer taraftan Apple’ın Mac cihazlarında gördüğümüz Navi 12 GPU’su da madenlere girebilir. Radeon Pro 5600M’in kalbindeki GPU Navi 10’la benzer şekilde 2560 işlem birimi taşımasına karşın GDDR6 bellekler yerine daha düşük bant genişliğine sahip 8 GB HBM2 belleklerle gelmişti.



    Ayrıca Bkz.AMD, RX 6700 XT’yi duyurdu



    Son olarak AMD geçtiğimiz yıl kasım ayında blockchain işlemlerine yönelik RX 5700XTB, RX 5700B ve RX 5500XTB modelleriyle de gündeme gelmişti. Bununla birlikte AMD’nin Radeon markasını kripto para kazımıyla yan yana getirip getirmeyeceği bilinmiyor.



     




    Kaynak:https://videocardz.com/newz/amd-might-be-working-on-rdna-cryptomining-cards







  • Pek Amd ekran kartı tercih edilmiyor ama sanırım.
  • gun kullanıcısına yanıt

    stock yok stock AMD de madenci kartı hazırlığında 

  • gun kullanıcısına yanıt
    Aynen, RX580 2. elleri 4500'den gidiyor o kadar.

  • niye mining için kart çıkartıyorsunuz ki ne gerek var. biz 3-5 sene daha bekleriz.

  • RX500 serisi 2017 nisanda çıkış yaptı yani tam 4 sene oluyor. Peki hiç soruyor musunuz 4 yıl önce çıkış yapan bir kart nasıl geçen senelere kadar tüm dünyada satılmaya devam etti hatta şu olaylar patlamasa halen daha piyasada RX570-580 sıfır şekilde satılıyordu nasıl oluyor bu?


    RX500 serisiyle beraber Nvidia 1000 serisini çıkardı GTX1060, 1070 ler piyasadan yok oldu gitti ama halen daha RX570 ler satılıyor.


    Nedeni basit AMD mining e o kadar güvendi ki tüm üretim bantlarını, tüm kapasiteyi buraya kaydırdı ve sadece 2018 de ürettiği kartları bile 2021 de eritemedi.


    Velhasıl şuan benzer saçmalıklar dönüyor 2018 de yaptıkları gibi devasa üretim hacmiyle piyasaya kart pompalıyorlar. Balinalar yılın ortası en geç sonlarına doğru keriz silkelemek için coinleri patlattığı gibi ortalık ekran kartı çöplüğüne dönecek üstelik sadece 2.elde değil sıfır kartlarda da aynı şey yaşanacak çünkü 2.elde ki kelepir fiyatlar sıfır kart satığını düşürecek haliyle sıfır kart satışları düşünce AMD ve Nvidia dan indirimler gelecek. Bininci söyleyişim ama 2018 de de aynısı oldu AMD RX570-580 fiyatlarında indirime gitti.


    Benim tahminim hazirana kadar piyasada böyle ilerlicek kartlar pahalı, eth 1400-1600$ barajında, bitcoin 45-50K barajında asıl hazirandan sonra olacak ne olacaksa görecez bakalım.





  • Günaydın amd, günaydın. Haziranda madencilik gelirlerini en az %30 düşürecek ethereum güncellemeleri gelecek bunlar daha yeni uyanıyor. Oldu olacak madencilik komple bittikten sonra gelseydin.

  • gun kullanıcısına yanıt
    AMD kartlarda BIOS kısıtlaması olmadığı için çok ekstrem BIOS modifikasyonları ile daha iyi hash/watt performasını sunuyor.

  • İşte sanal madeni paralar patladığında kartlar ikinci ele düşüp, sonraki üretimlerin satışını baltalamasın diye diye bu mining kısıtlamaları ortaya koyuldu. Amaç madencileri maden kartlarına yöneltmek, bu madeni paralar patladığında bu kartların ikinci ele düşüp sonraki partilerin satışına balta vurmasın diye mining kartlarının görüntü özellikleri kırpılacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ipli jeton

    İşte sanal madeni paralar patladığında kartlar ikinci ele düşüp, sonraki üretimlerin satışını baltalamasın diye diye bu mining kısıtlamaları ortaya koyuldu. Amaç madencileri maden kartlarına yöneltmek, bu madeni paralar patladığında bu kartların ikinci ele düşüp sonraki partilerin satışına balta vurmasın diye mining kartlarının görüntü özellikleri kırpılacak.

    Da.ha önce de yaptılar bunu hatta şuan Sapphire, ASUS gibi markaların sadece DVI çıkışlı kartları mevut piyasada fakat bu tam olarak çözüm değil çünkü halen daha HDMI, DP gibi çıkışları kullanmayan milyonlarca oyuncu var.

  • Normal kartlara mining ile ilgili kısıt koyulmadığı, dolayısı ile bu kartları alıp almamak miningcilerin keyfine bırakıldığı için haliyle bu kartlar satılmadı. Gerek garantisinin az olması gerekse ikinci el piyasasının zayıf olması nedeniyle miningciler tarafından tercih edilmedi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 8 Mart 2021; 14:22:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ipli jeton

    Normal kartlara mining ile ilgili kısıt koyulmadığı, dolayısı ile bu kartları alıp almamak miningcilerin keyfine bırakıldığı için haliyle bu kartlar satılmadı. Gerek garantisinin az olması gerekse ikinci el piyasasının zayıf olması nedeniyle miningciler tarafından tercih edilmedi.

    Açıkçası bu tür mh değeri kısıtlanmış kart hamlelerinin kısa ve orta vadede piyasayı düzelteceğini sanmıyorum çünkü bir kere ipin ucu kaçtı ve bu piyasa anca ethereum düşünce düzelir gerçi sadece eth da değil alt coinlerde şuan çok ciddi paralar bırakıyor. Şuan piyasaya %100 ethereum kısıtlaması getirilmiş milyonlarca 3060 da sürsen, 3080 Ti da sürsen ekran kartı piyasası düşmez. 5700XT lerin 10 bin liraya satıldığı piyasada 4-5K ya 3060 piyasada olabilir mi? buna ne aracı, ne satıcı ne distribütör hiç biri müsaade etmez.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.