Şimdi Ara

Digitürk Macerası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dün akşam yeni evime digitürk bağlatmak için digitürkü aradım. Diğer evimde yaklaşık 4 yıldır Digitürk kullanmaktaydım ve memnundum. Telefondaki yetkili, beni direk bir kampanyaya yönlendirdi.

"Ayda sadece 9,90 YTL ödeyerek Digiturk izlemeye başlayın. Üstelik 1 ay boyunca DIGITURK'ün LigTV, sinema ve dizi kanalları dahil tüm kanalları ücretsiz!

DIGITURK uydu alıcısı 24 ay, ayda sadece 9,90 YTL'ye, kurulum bedava, 2 yıl boyunca Giriş Paketi hediye"

olan kampanya..

Allah allah dedim, "bakın bu kampanyanın klasik üyelikten tek farkı fiyatı mı? Yanlışlık olmasın" dedim ve olumlu cevap aldım. Tamam gelin takın dedim. Bir de Philips receiver istedim, ona da tamam dediler.

Söz verdikleri saatte teknisyen arkadaşlar geldiler. Receiver kutusunu bi açtılar ki ne göreyim, modem büyüklüğünde dandik bir receiver. Bu ne dedim?

Teknisyen arkadaşlar masumca, "valla beyefendi bu kampanya için bu cihaz veriliyor" dediler.

Cihaz ufacık, telefon hattı girişi yok, interaktif kanalları kullanamıyor!

Ben büyük ve tam fonksyonlu receiver istiyorum dedim, teknisyen arkadaşlar olayın gerçek yüzünü bana anlattılar

-Şu anda Digitürk'ün elinde yeni olarak sadece bu ufak receiverlar varmış
    -Depolarında yangın çıktığı için yeni jenerasyon Vestel (silver) büyük receiverlardan hiç kalmamış
    -Bu yeni kampanya ile aldığınız dandik receiverı 2 yıl boyunca üye olmak garantisiyle veriyorlar ve 2 yıl sonunda cihaz sizin oluyormuş. Sonrasında ya da öncesinde değiştirme imkanı yok. (eski sistemde receiverlar digiturkun malıydı ve arıza durumunda gelip tamir ediyor ya da değiştiriyorlardı.)
    -Bu cihazı istemeyene (benim gibi) ikinci el bir philips receiver veriyorlar, o da ellerinde varsa. Bana verdikleri ilk cihaz bozuk çıktı ikincisi çalıştı. Bir de 40 ytl kurulum ücreti aldılar!
    -Teknisyenlerin yorumuna göre kullanılmış philips receiver "0" vestelden daha iyi, özellikle bir antenden birden fazla ev faydalandığında zayıflayan sinyallerde philips daha iyiymiş. Sıfırlar çıkınca bile değiştirmeyin bunu dediler.
    -HD yayın Ağustosta başlıyor ve bu yayın için özel bir receiver gerekiyor. Bu receiverı 800-1000 ytl arası satacakmış Digitürk, bedava verme gibi bir durum söz konusu değil.

Ve tek iyi haber:

-Receiverlar çok güzel olacakmış, istediğimiz filmi ya da maçı harddiske indirip istediğimiz zaman seyretme imkanı olacakmış.

Tabi ben teknisyen arkadaşların yalancısıyım.

Kaç yıldır yayınlarından ve hizmetinden memnun olduğum digiturk bu aralar saçmalamış...D-Smart ile rekabetin kızıştığı bu dönemde bu stratejileri çok yanlış.

Ne mi yanlış Müşteriyi yeterince bilgilendirmemek kendi çıkarına göre güdmeye çalışmak
    Dandik donanım vermek

Benim tavsiyem, eski receiver taktırın, ve kampanyadan yararlanmayın, receiverı HD yayınla birlikte geri verip HD receiver alın. Bu yeni kampanyayı alınca 2 yıl taahhüt ediyorsunuz üye olmayı, hem de yetersiz dandik bir receiverla her kanalı izleyemiyorsunuz. Yeni kampanyanın avantajı ilk 1 ay her kanalın sadece 10 ytl olması ve kurulum ücretinin 20 ytl olması.

Digitürk alacaklara duyrulur...

• Uyarılarınız için teşekkürler. Bu şekilde bilinçlenmeliyiz, tüketiciyi yanıltmaya çalışanlara
  • Bilgi için sağol sevgili scubat. Bu forumun ne kadar yararlı olduğu bir kez daha ispatlandı. Selamlar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: scubat

-Bu cihazı istemeyene (benim gibi) ikinci el bir philips receiver veriyorlar, o da ellerinde varsa. Bana verdikleri ilk cihaz bozuk çıktı ikincisi çalıştı. Bir de 40 ytl kurulum ücreti aldılar!

Bu kampanyada açıkça kurulum bedava derlerken 40 ytl kurulum ücreti almaları yasal mı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: waraxe

quote:

Orjinalden alıntı: scubat

Bu kampanyada açıkça kurulum bedava derlerken 40 ytl kurulum ücreti almaları yasal mı ?

Bu 9.90 lık kampanya da 20 ytl alıyorlardı, ben bu kampanyayı istemedim ve 40 aldılar. Üstelik kurulu anten vardı sitede.. Çok sorgulamadım açıkçası...
  • 800-1000 YTL HD receiver ?
    Dalga geçer gibi, gidip standart bir HD Receiver alsan 400-500YTL'ye bulmak mümkün.1000 YTL'ye ancak 1080P receiver satarsın , onu da digiturk zaten desteklemicek , max 720P yayın yapabilecek sanıyorum.
  • Çok faydalı bir paylaşım olmuş, teşekkürler.

Bir de ben karar verebilsem,
    DT mu UYDU mu diye...
    UYDU ise hangi Receiver
    HD Receiver mı, kart paylaşımlı mı, emulu, modullu vs. vs..
    Çok şükür ki DSmart ı eledim...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mevcut uydu antenim olmasına rağmen başka bir odaya benim de üzerinde durduğum bir kampanya idi. Çok yararlı bilgiler edindim ve vazgeçtim. Teşekkürler.
    Hiç bir şey yapmasam HD receiver alıp uyduya bağlanırım. 800-1000 YTL HD receiver ücretini duyanlar zaten birkaç kez daha düşünecektir. Belki bu tür bir tepki, receiver fiyatını aylık taksite bölünmesini sağlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sserin

Mevcut uydu antenim olmasına rağmen başka bir odaya benim de üzerinde durduğum bir kampanya idi. Çok yararlı bilgiler edindim ve vazgeçtim. Teşekkürler.
    Hiç bir şey yapmasam HD receiver alıp uyduya bağlanırım. 800-1000 YTL HD receiver ücretini duyanlar zaten birkaç kez daha düşünecektir. Belki bu tür bir tepki, receiver fiyatını aylık taksite bölünmesini sağlar.

sevgili sserin, takside de bölseler, kampanya da yapsalar 1000 YTL çok para.. bunlar yayından mı kazanacaklar, receiver satışından mı bir karar versinler, ayıp yani
  • @scubat dostum bilgi için teşekkürler.
    Aslında bu topici Digital Platformlar kısmında açsaydın orda bayagı hararetli tartışıyoruz keza Dsmart Digiturk vs.. konularını

neyse öze dönecek olursak, şimdi bende bu aralar 2 sinden birine geçicem, belgesel manyaklıgı olan biri olarak ve LCD tv alacagım için kablolu yayından mahrum kalacagım istemeye istemeye, yoksa o kablolu tv bu digiturk'e de Dsmart'a da 5 basar 10 a katlar.

Amfili ses sistemi kullandıgım için alacagım receiver'da mutlaka optic baglantı olması gerekiyor, bu anlamda Dsmart'da bir sıkıntı yok tüm cihazlarında mevcut, peki bu 9,99 luk kampanyada bizlere kakaladıkları bu ufak cihazlarda acaba optic destek var mı
  • bennce o siyah küçük dcr receiver benim çok hoşuma gitti.bana gri verdiler büyük olandan sonra arkadaşıma küçük siyah getirmişler aradım bana niye getirmediniz yada alma imkanımız yok diye malesef dediler.Philips receiverde istemeniz de beni şaşırttı zira ben eski digütrk abonesiyken o siyah philips beni kanser ediyordu.kumanda ve reciver olarak.birde o philipslere başka bir anten switch bağlanamıyor.biliyorsunuzdur.karar sizin tabi gene de
  • bilgiler cok yararli oldu, tesekkurler
    yalniz bu konu, 'dijital platformlar' bolumunde acilmaliydi

sevgiler
  • uyarın için tşkler bizde dijiturk kulanıyorus .. dediğin gibi istediğimis şeyi indirip sonradan izleyebileceğimiz receiverler olsa süper olur ..
  • Dijital platformdan haberim yoktu, forumda çok eski değilim kusura bakmayın.

O küçük receiver'ı istemememin sebebi, her türlü kanalı kullanamayacak olmamdır, mesela interaktif kanallar. Artı 2 yıl boyunca üye olma taahhütü veriyorsunuz o pakette.

Yani baktıkkı Digiturk bi kaç ay sonra zam yapti, HD yayına geçmedi ya da TMSF el koydu ya da çok daha iyi bi şirket çıktı rakip, vesaire gibi durumlarda bağlanmak istemedim.

Yani sorun sadece küçük receiver değil, aynı zamanda üyelik şartlarıydı.

O küçük cihazda optik ses çıkışı olduğunu hiç mi hiç sanmıyorum. Ben philips ve digiturku çok uzun zamandır kullanıyodum, kumanda takılmalarına falan alışmıştım, gri vestel hem forumda hemde teknisyenler tarafından kötülenince philips istedim. Gerçi şu anda gri vestel yokmuş ellerinde..
  • Bende dün eski adresteki üyeliğimi yeni evime naklettirip birde yan oda receiver aldım. 9.90.lık kampanyada aktivasyon 20YTL ve kurulum ücretsizken, nakilde 30YTL istediler. Sitedeki hazır siteme sadece kablo bağlanacak olduğundan bu ödemeyi yapmak istemediğimi söyledim ve ücretsiz kurulum yaptılar. Biraz şansını zorlamak iyi olabiliyor.

Bu arada gelen ikinci receiver kullanılmış philips. Ama hem gördüğüm teknisyenler hem kullanıcılar philpsin daha iyi olduğunu söylüyor.

HD decoderler ingiliz malı imiş. 250 GB harddiski varmış ama kullanıcılar 160'ını dt kalanını kullanacakmış. niyeyse. Çok kaliteli imiş ve 800 ytl satış fiyatı haricinde kampanya yapılması düşünülmüyormuş.
  • bu bir strateji ve doğal bence bu kampannya dahilinde baslayıp eko pakete gecilirse bir sorun yok.. digiturk hala uydu ve DS den daha kaliteli haksız mıyım...???
  • kurulum bedava ise kurulumdan para istediklerinde dijiturk musteri hizmetlerini arayacaktin ve para vermiyecektin , ayrica devamli yeni uye olan veya uyeligini bitirenler var yani irtibat halinde olup receiverini degistirebilirsin , ben degistirdim receiveri begenmedim ve tekrar eski receier istedim getirdiler, dijiturk senin istedigin receiveri sana vermek zorunda , bence senin konustugun servis hem para konusunda hemde receiver konusunda biraz uc kagitci , musteri hizmetleriyle temasa gec bence , ayrica hd yayina gecilince lig tv izliyeceksen zaten uyeligini degistirmen gerekcek 9.90 lik kampanyadan cikip hd receiverida alabilirsin ,
  • quote:

Orjinalden alıntı: Vincent Lord

bu bir strateji ve doğal bence bu kampannya dahilinde baslayıp eko pakete gecilirse bir sorun yok.. digiturk hala uydu ve DS den daha kaliteli haksız mıyım...???

Eko paketin aylıgı 20 YTL, ben o paraya acırım valla aylık su parası gibi ne o öyle
  • ben de ama naapiim :( çok güsel yauw :)
  • sevgili eozen

oyle benzetmelere girecek olursak, mesela
    bir dairenin aylik kirasini, tamamen bir soru isareti olan d-smarta vermek de bir israf kardesim.

Elbette digital platform maliyetleri bu ulkedeki bir cok insan icin luks, bu bir gercek.
    Baskalari yardim etmese, acindan olecek insanlar var..

Ama belli bir refah ve hayat standartini tutturanlar icin
    bilisim ve kitle iletisim araclarindan yararlanmak da,
    su-ekmek veya benzeri rutin ihtiyaclarimizla benzer degerde.

Keske koyde olsaydik da, kendi yakacagimizi, hayvanlarimizin tezeginden saglasaydik.
    Ama sehirdeyiz ve suya bile para veriyoruz.

DT'un servis ve fiyat konularinda daha iyi olmasini, bir tuketici olarak talep ediyorum.
    Ama su anda kalitede rakibi yok.
    Keske olsa..
    Bir d-smart'in ölusu bile DT'un canlanmasini sagladi..
    Insallah rekabet artar ve biz de bundan yararlaniriz.
    Ama bunu bize bedava vermeleri cok zor..

operim kardesim

quote:

Orjinalden alıntı: eozen81

quote:

Orjinalden alıntı: Vincent Lord

bu bir strateji ve doğal bence bu kampannya dahilinde baslayıp eko pakete gecilirse bir sorun yok.. digiturk hala uydu ve DS den daha kaliteli haksız mıyım...???

Eko paketin aylıgı 20 YTL, ben o paraya acırım valla aylık su parası gibi ne o öyle

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.