Şimdi Ara

Steam'de oyun kolu kullananların sayısı açıklandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Steam'de oyun kolu kullananların sayısı açıklandı



    Steam platformunda kontrolcü kullanan oyuncu sayısı açıklandı. Yapılan resmi açıklamaya göre bugüne kadar 48 milyondan fazla oyuncu Steam'de bir kontrolcü kullanarak oyun oynadı. Steam ayrıca her gün toplam kullanıcı sayısının yaklaşık %10'unun kontrolcüyle oyun oynadığını söyledi.  



    Oyun türlerine göre oranlar değişiyor



    Kontrolcü kullanım oranı elbette oyun türlerine göre değişiklik gösteriyor. Strateji türü oyunlarında oranın %1'in altında olduğu belirtildi. Diğer taraftan spor ve dövüş oyunlarında  %70'in üzerinde, yarış oyunlarında %90'ın üzerinde, üçüncü-şahış aksiyon oyunlarında %40-%50 civarında, FPS oyunlarında ise %7-%8 aralığında oranlar tespit edilmiş. 



    Valve ayrıca kontrolcü türüne göre kullanım dağılımı gösteren standart bir grafik de sundu. Steam'de en çok Xbox kontrolcülerinin kullanıldığı, sonrasında ise PlayStation kontrolcüsünün ikinci sırada yer aldığı belirtildi.



    Steam'de oyun kolu kullananların sayısı açıklandı



    Valve'nin paylaştığı rakamlar daha çok geliştiricilere yönelik. Özellikle de kontrolcü kullanımının yüksek olduğu oyun türlerinde geliştiricilerin daha iyi kontrolcü desteği sunması bekleniyor. Steam'in bu alanda geliştiricilere sunduğu API'lerin en iyi şekilde kullanılması durumunda hem geliştiricilerin hem de oyuncuların bundan faydalanacağı belirtiliyor.



    Valve konuyla ilgili,"Son olarak, eğer size bir şey tavsiye edecek olsaydık bu kesinlikle, oyunculara oyunda basmaları için gösterilen buton simgelerinin oyun içinde uygun PlayStation kontrolcüsü simgeleriyle gösterilmesi olurdu. Simgeleri kendiniz oluşturabileceğiniz gibi Steam Girdisi API'ı entegrasyonuyla birlikte hâlihazırda gelen simgeleri de kullanabilirsiniz." ifadelerini kullandı.




    Kaynak:https://steamcommunity.com/groups/steamworks/announcements/detail/3061855517864424915
    Kaynak:https://www.pcgamer.com/48-million-players-use-controllers-on-steam/







  • Biraz daha profesyonel bir dashboard olsa Steam'de Xbox veya PlayStation menüleri harmanlanarak oluşturulabilir.

  • %7-8 FPS türü oynayanların kafasını yaşamak isterdim :)

  • ErkanSYK kullanıcısına yanıt
    Profesyonel apexlegends oyuncusu pc de ShivFPS çoğu kez xbox kontrolcüsü ile oynuyor ve klavye mause ile neredeyse aynı performansta oynuyor.Bu tamamen beceriyle alakalı bir durum.Oynamasını bilen adam her türlü oynar yeterki öğrenmek için çaba sarfedin.
  • Kontrolcü ile oynamak çok çok keyifli ve kolay. Strateji dışında klavye tuş kombinasyonu gerektiren oyun değil ise oyun kolu ile oynamamak saçmalık. Hele ki oyun kollarının oldukça uygun fiyata düştüğü düşünülünce. Ben yine de Xbox oyun kolu kullandıklarından şüpheliyim zira Win10 üzerinde Logitech oyun kolunu misal Xbox olarak tanıtarak oynamanız gerekiyor.

  • bende 1 -2 aydır kol olayına geçtim,
    Darksiders, Hades ve benzeri oyunlarda çok keyifli, tv ye de bağlandın mı tadından yenmez.
    Steam reiz bi güzellik yapmış ayrıca, her kolu destekliyor. hatta steam den almadığın oyunları bile steam listene ekliyorsun o oyunlara da kol desteği veriyor.
    yoksa bluetooth kolu geri gönderecektim, tak kullan olmuyormuş

  • Eyvallah hocam 👍
  • Oyun kolu aimasist sayesinde avantajlı oluyor apexte.

  • apex için doğru olabilir fakat çoğu fps oyunu gamepad için uygun değil.
  • dyddsul kullanıcısına yanıt
    sistem klavye ile pad kullananları eşleştiriyor mu ?

  • dere.beyi kullanıcısına yanıt

    Evet 2 arkadaş pc de 1 arkadaş xboxtan giriyoruz. Crossplay olayı var.

  • Bence mouse ve klavyenin verdiği keskinlik hiç bir şeyde yok valla
  • ErkanSYK kullanıcısına yanıt
    1998 yılından beri playstation 1 ile baslayan oyun hayatımda alısınca sorun olmuyor.Bilgisayar ile daha cok oyun oynarsanız ona alısırsınız.

  • Bence de en iyisi kalvye fare. Kol ile nişan almak işkence gibi.

  • dyddsul kullanıcısına yanıt
    BF 1 oynarken aim assisti kapatıyorum, assist ile daha zor geliyor bana adam vurmak çünkü kafaya aim aldırmıyor assist daha çok vucuda yardımcı oluyor bu da TTK hızını düşüruyor ve vurulma olasılıgını arttırıyor. Ama apex hiç oynamadım kol ile nasıldır bilmiyorum

  • korhan4045 kullanıcısına yanıt

    Apex hızlı bir oyun nişan almak zor olabiliyor aimasist sayesinde hedefi tutturunca adamı düşürmek daha kolay oluyor. Zaten yüksek zırhı olan adamları düşürmek gerçekten zor fazla mermi sıkmak zorundasın bunu mermi kaçırmadan yapabilmeni sağlıyor.

  • Sırft xbox da fps oynayanlara özenerek joypad aldım. BR tipi oyunlarda değil düşmanı vurmak istediğim yöne bakmak ölüm oldu. Alışkanlıkları değişirmek zor, o aletle canavar gibi oynayan insanlar var, takdir ediyorum.

  • Resident Evil 4 HD'yi steam'de en iyi hangi oyun konsolu ile oynayabilirim?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.