Şimdi Ara

Valve, Artifact'in Geliştirilmesini Sonlandırdı ve Oyunu Tamamen Ücretsiz Yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
     
    Valve, Kasım 2018'de çıkış yapan Dota 2 kart oyunu Artifact'e büyük değişiklikler getirecek Artifact 2.0 sürümü üzerinde 2020'nin başlarından bu yana çalışıyordu ve geliştirme sürecini sonlandırma kararı aldı.
     
    Artifact'in orijinal sürümü ve 2.0 sürümü artık herkes için tamamen oynaması ücretsiz.
     
    Valve tarafından belirtilene göre "Satış sayıları başlangıçta gayet iyiydi fakat oyuncu sayımız oldukça hızlı bir şekilde düştü. Bu da orijinal olarak hizmet/güncelleme tabanlı geliştirme modelini bırakarak oyunun ekonomisini ve mekaniklerini yeniden ele almamızı gerektirdi."
     
    "Mevcut Artifact ekibi oyunun yeniden yapımı üzerinde büyük bir gayretle çalışmaya başlamıştı. Oyun için olan hedeflerimizi büyük ölçüde tamamladık fakat mevcut etkin oyuncu sayısı nedeniyle oyun üzerinde geliştirme sürecine şimdilik devam edemeyeceğiz. Bu nedenle Artifact 2.0 betasının geliştirme sürecini ne yazık ki durdurma kararı aldık."
     
    "Fakat Artifact'in her iki sürümünün de oyuncusu var ve bu iki sürüm de topluluk için bir değer taşıyor. Bu nedenle her iki oyunu da ücretsiz olarak herkesin kullanımına açtık. Artifact Classic ve Artifact 2.0'nin yeni adı Artifact Foundry. Teknik olarak Artifact Foundry henüz tamamlanmamış bir ürün. Ancak oyunda büyük ölçüde eksik olan şeyler çizimler ve son rötuşlar zira oyunun temel oynanış kısmı tamamlanmış vaziyette. Her iki oyun oynanabilir fakat oynanışla ilgili daha fazla güncelleme yapmayı planlamıyoruz."
     
    "Artifact oyuncularına ve özellikle de Artifact Foundry'yi bugünkü hâline getirmemize yardımcı olan oyunculara müteşekkiriz. Ekip, bu geliştirme yaklaşımının topluluk için en iyi yöntem olduğunu düşünüyor. Her iki oyun üzerinde yaptığımız çalışmalardan ötürü gurur duyuyoruz ve bu oyunları çok daha büyük bir oyuncu kitlesine sunmaktan büyük heyecan duyuyoruz." 
     
    Artifact Classic'te yapılan son değişiklikler:

    - Oyun herkes için oynaması ücretsiz hâle getirildi.
    - Oyundaki kartların tamamı oyunculara ücretsiz olarak verildi. Artık kart paketi satın alamayacaksınız.
    - Oyunu para vererek satın almış oyuncuların mevcut kartları özel "Koleksiyoncu Sürümü" kartlarına dönüştürüldü, bu kartlar Topluluk Pazar'ında satılıp alınabilecek. Oyundaki pazar yeri entegrasyonu kaldırıldı.
    - Ücretli etkinlik biletleri kaldırıldı.
    - Oyunu satın almış oyuncular oyunu oynarken "Koleksiyoncu Sürümü" kart paketlerini elde etmeye devam edecek ancak bu durum ücretsiz oynayanlar için geçerli değil.
     
    Artifact Foundry'nin son sürümü şöyle:

    - Oyun herkes için oynaması ücretsiz hâle getirildi.
    - Oyuncular oyunu oynayarak kartları elde edecek. Bütün kartlar bu şekilde elde edilebilecek; satın alınabilir kart ve paket olmayacak ve Artifact Foundry kartları Steam Topluluk Pazarı'na konamayacak.
    - Çizimleri tamamlanmış olan bütün kart çizimleri oyuna eklendi. 
     
    Daha fazla bilgiye Steam sayfası üzerinden göz atabilirsiniz.




  • Bedava olmasına sevindim ama tam anlamadım niye 2.0 yarım bıraktınız ki biraz daha geliştirip tam oyunun üstüne güncelleme olarak getirsenize iki oyun olarak getirmenin ne manası var oyuncuları ikiye bölüyorsunuz bide 2.0 şimdi ana oyundan ne eksiği var yarım bir oyun mu yani kart sayısı falan daha mı az ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RealArek -- 5 Mart 2021; 9:47:32 >
    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Aksel123

    Bedava olmasına sevindim ama tam anlamadım niye 2.0 yarım bıraktınız ki biraz daha geliştirip tam oyunun üstüne güncelleme olarak getirsenize iki oyun olarak getirmenin ne manası var oyuncuları ikiye bölüyorsunuz bide 2.0 şimdi ana oyundan ne eksiği var yarım bir oyun mu yani kart sayısı falan daha mı az ?


    Kısacası oyunu ücretsiz yaptılar. Daha da güncellemeyecekler. Mağaza zaten onların komisyon da vermiyorlar. Mağazadan kaldırmak yerine ücretsiz yapıp bıraktılar. Topluluk güncellemeleri gelebilir belki mod tadında.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • pahalı diye alamamıştım güzel oldu bu

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.