Şimdi Ara

Intel: 'Barcelona başlamadan bitti' 45nm Penryn işlemciler V8 ile testte

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
4.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dün itibariyle ilk test sonuçları gün yüzüne çıkan ve bizimde hiç vakit kaybetmeden sizler ile paylaştığımız AMD'nin Barcelona işlemcisine ait skorlardan sonra Intel'in uzun süredir üzerinde çalıştığı ve geçtiğimiz Nisan ayında yapılan IDF'de ilk test sonuçları firma tarafından resmen açıklanan 45nm Penryn işlemcilerine yönelik olarak yine Intel tarafından adeta AMD'nin Barcelona işlemcisine atıfta bulunurcasına Cinebench uygulamasına yönelik yeni test sonuçları da yayınlandı. Skorları yayınlanan yeni test sonuçlarından önce test esnasında kullanılan sistemin detaylarından da biraz bahsetmekte fayda var.


    Intel'in dört çekirdekli 45nm Penryn işlemcisi

    Intel'in test sisteminde 45nm Penryn işlemcilerinin yataklık ettiği V8 platformu kullanıldı. Bilindiği gibi V8 platformu AMD'nin Quad-FX veya yeni jenerasyon işlemciler ile birlikte FASN8 olarak ta ifade edilen özel platformuna cevap olarak geliştirildi. Platformda iki adet Penryn işlemcisi kullanıldı. Dört çekirdekli yapıya sahip olan bu işlemciler 3GHz saat hızında çalışmaktalar (İşlemcilerin gerçek hızları 3.33GHz ) ve her işlemci üzerinde tam 12MB seviye 2 ön bellek bulunuyor evet 12MB yani toplamda 24MB'lık seviye 2 bellekten bahsediyoruz. Bu miktar günümüz modern işlemcileri ile karşılaştırdığımızda ortaya ciddi bir fark çıkarıyor. Tabii artan bellek boyutunun işlemci üretim maliyetlerine ve ısıl güç tasarımına olan katkısının da hangi yönde olacağını ancak işlemciler piyasaya çıktıktan sonra görebileceğiz.


    2x45nm Penryn işlemcisi - 3GHz'de çalışan 8 çekirdek bir arada

    Her biri 3GHz'de çalışan 8 fiziksel çekirdeğin aktif halde görev beklediği sistemin bellek ihtiyacını ise tam 16,358MB (16GB) FB-DIMM bellekler gideriyor. Bilindiği üzere AMD'nin Quad-FX platformunda kullanılan standart DDR-II bellekler aksine Intel'in V8 platformunda firmanın gelişiminde Kingston ile birlikte aktif rol oynadığı ve sunucu odaklı hazırlanan FB-DIMM belleklerin kullanımı uygun görülmüştü. Ayrıca test sisteminde işletim sistemi olarak Windows Vista Ultimate 64-bit'in kullanıldığını da ifade edelim. Bu arada test sonuçlarına geçmeden önce, Intel'den Matt Dunford (Performans karşılaştırma ve değerlendirme yöneticisi), Mahmoud Khroashadi (Performans değerlendirme görevlisi) ve Franc ois Piednoel'in (Baş Performans Analizcisi) yüzlerinin test esnasında sürekli güldüğünü ve 45nm Penryn işlemcisi ile AMD'nin Barcelona işlemcisi arasındaki rekabetin daha başlamadan bittiğini ifade ettiklerinin de altını çizelim.


    V8 platformu için test sonuçları son derece iddialı. Çift işlemcili sistem adeta uçmuş ama tabii bu skorun alınabilmesi için kullanılan uygulamanın da sistemi desteklemesi gerekiyor. Zaten Intel özellikle 45nm üretim teknolojisine geçiş ile birlikte işlemci mimarisine eklediği ve toplam 47 adet olduğu söylenen yeni SSE4 komut seti ile başta render işlemleri olmak üzere özellikle çoklu ortam uygulamalarında ciddi fark yaratacağını iddia ediyor.

    Test sonuçlarına gelirsek, Intel'in 3GHz'de çalışan ve her biri 12MB seviye 2 ön belleğe sahip olan dört çekirdekli çift 45nm Penryn işlemcisinin yer aldığı V8 platformunun Cinebench 10 testlerinde adeta uçtu dersek açıkçası pekte abartmış olmayız. Zira çift işlemcili platform Intel'in aralarında çift ve dört çekirdekli Penryn işlemcilerinin de bulunduğu birçok işlemciye neredeyse %100'ü bulan oranlarda fark atabildiği gözlemleniyor. Intel'in V8 platformu Cinebench 10 uygulamasının render testlerinden 22,936 puanlık skor almayı başarıyor. Render testine yönelik olarak AMD'nin açıkladığı resmi bir test sonucu bulunmuyor ama firmaya yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre Barcelona işlemcisinin çiftinin aynı testten yaklaşık olarak 16000 puan alabilidği söyleniyor. Bu noktada saat hızları 3GHz'e düşürülen Penryn işlemcilerinin aldığı yaklaşık 23000 puanlık skor etkileyici görünüyor diyebiliriz.

    Not: Intel'in V8 platformunda kullanılan 45nm Penryn işlemcilerinin şu an satılmakta olan ve çift işlemci desteği bulunan Xeon (Dempsey ve Woodcrest) işlemcilerde olduğu gibi LGA771 formunda hazırlandıklarını da belirtelim. Aynı yolu Quad-FX platformunda AMD'de de izlemiş ve firma bu platforma can verecek Athlon64 FX-70 serisi işlemcilerini sunucular için tasarlanan Opteron işlemcilerin büyük bir bölümünde olduğu gibi soket 1207 formunda tasarlamıştı. Ayrıca Intel'in V8 platformunda kod adı Skulltrail olan anakartın kullanıldığını ve bu anakartın çoklu ekran kartı kullanımına da izin verdiğini belirtelim. Zira Intel'in Nvidia'dan SLI lisansı da alması ile Intel cephesinde yeni dünya rekorları seri halde gelmeye başlayabilir.


    Sayfanın Linki : http://www.legitreviews.com/article/521/1/








  • fx57 hocam sana bir sorum var.

    Bu Intel'in amacı AMD yi yoketmek mi ?
  • 2x 3ghzlik sistemi amdenin 1.6 ghz lik modeliyle kıyaslayıp barcelona bitti demek hic dogru degil.
    o yoneticiler hic sırıtmasın bos bos.
    teste penryn qoad 3.3ghz, qx8600 yuzde yırmı fark atmıs. 12mb onbelekle ustelik. kaldıkı penryn duo ancak c2d kadar puan almıs.
    amdnin barcelona islemcileri, penryn den bence cok daha iyi olucak.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: peyamsalehi

    2x 3ghzlik sistemi amdenin 1.6 ghz lik modeliyle kıyaslayıp barcelona bitti demek hic dogru degil.
    o yoneticiler hic sırıtmasın bos bos.
    teste penryn qoad 3.3ghz, qx8600 yuzde yırmı fark atmıs. 12mb onbelekle ustelik. kaldıkı penryn duo ancak c2d kadar puan almıs.
    amdnin barcelona islemcileri, penryn den bence cok daha iyi olucak.

    AMD nin o zaman niye 1.6ghz lik işlemci çıkardığını sorgulamak gerekir
  • bukadar olayın üstüne hala amd ve konumuzla alakası yok ama ati diyen arkadaşlara şaşıyorum fanatiklik çok kötü bişey teknoloji cahillerine satarsınız 1.6 yı 3.0 la eşit diye merak etmeyin diyeceğim ama o da olmayacak üst seviye ve sunucu pazarına hitab ediyor kısaca amd kötü doğdu kötü ölecek gibi intelde bizi kazzıklamaya devam edecek saygılar...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Hirotaro


    quote:

    Orjinalden alıntı: peyamsalehi

    2x 3ghzlik sistemi amdenin 1.6 ghz lik modeliyle kıyaslayıp barcelona bitti demek hic dogru degil.
    o yoneticiler hic sırıtmasın bos bos.
    teste penryn qoad 3.3ghz, qx8600 yuzde yırmı fark atmıs. 12mb onbelekle ustelik. kaldıkı penryn duo ancak c2d kadar puan almıs.
    amdnin barcelona islemcileri, penryn den bence cok daha iyi olucak.

    AMD nin o zaman niye 1.6ghz lik işlemci çıkardığını sorgulamak gerekir

    intelin 1.83 ghz islemcisi yokmu? var ama giris seviyesi
    bu arada demin unutum fx57 haber icin cok teşekurler
  • usta 16gb ram diyo ben hala 2*128 rd800 kullanıyom

    3 senedir pc değiştircem ama böyle giderse hiç gerek yok aynen devam ederim bu ne yaw ben hdd yi aldığımda 20 gb dı adam 16gb ram demiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pirasa -- 7 Haziran 2007; 8:01:28 >
  • sen de bendensin. ben de sdram kullanıyorum hala.:)ben de 3 senedir değiştircem diyorum sürekli bişeyler çıkıyor. bir sene önce alınan sistemler demode oluyor. en iyisi beklemek dedim ben de.

    bence bu şekilde karşılaştırmak pek mantıklı değil. belki barcelona işlemciler daha ucuz olacak.aynı fiyat olsa intel almak mantıklı gibi ama bence hiç de öyle olmaz.
  • ortalıkta bir kagaşa durmadan sürüyor onlar cıkarsın zaten biz alamıyacaz ne gerek var amann
  • SİStemlerini değiştirmeyen arkadaşlar o kağnılara nasıl dayanıyosunuz ya işlemci ve ram fiyatları yerlerde sürünürken sistemi değiştirmemek için kılınızı kıpırdatmamanız açıklanır bişi değil. ben o makineyi 1 gün kullanamazdım parçalardım walla
  • İş yine fiyt performansa bakacak biraz sonuçta penryn de 12 mb bellek var ki işlemcinin fiyatı ne olur merak ediyorum hoş Barcelonayıda merak ediyorum , Amd'yi 2 dakka rahat bırakmıyorlar :)
  • intelin işlemcisi tekte pek bi esprisi yok ama çift halde çok iyi bunun ilişkisi belleklerde ve anakartta yatıyo olabilir 16gb ram ve özel bi anakart amd ise iyi bişeyler yapmıştır kaç senedir bişe çıkarmıyolar en iyisi birazda beklemek
  • Valla testlere bakılırsa AMD'nin yeni işlemcileri coreduo larla aynı veya biraz geride olsun amd de fiyat düşürür biraz arada anlaşırız
  • benımde pc yı yenıleme lazım ama hergun bı işlemcı bı sıstem...vallahı yetısemıyoruz..
  • intelin testte kullandığı sistem kesinliklşe son kullanıcılara uygun değil
    önemli olan P35-P38 anakartlarla ve 1-2-4 gb ddr 3 ram ler le bu işlemcilerin
    neler yapabileceği çünkü bizlerin sistem yenilmeye kalkıpta intelde karar kıldığımızda
    alacağımız bileşenler bunlar o nedenle hem barcelona hemde intelin 45 nm işlemcilerinin
    piyasaya çıkıp bizim kullanacağımız platformda yapılacak test sonuçlarını görmek çok daha mantıklı
    sistem yenileme olayına gelince intel zaten daha önce 32 nm üretim tekniğine geçeceğini duyurmuştu
    yani biz daha 45 nm işlemcileri alabilecek paraya sahip olmadan 32 nm işlemciler piyasaya girecek gibi
    o nedenle sistem yenilemede en mantıklı çözüm her zamanki gibi fiyat perfoman eşiği
  • tüketecinin bakıcağı fiyat/performansıdr kaldıki sempron işlemciler bile birçok tüketicinin ihtiyacını görebilecek seviyededir...intelin işlemcisinin ne zaman çıkacağı belli değil fiyatınında düşük olmayacağı aşikar...onun için forever AMD...
  • Amd'nin 1.6ghzlik serisi ile intelin üst serilerinden 3.0ghz olan bi sistemi karşılaştırıyorsunuz ayrıca amd testinde 16gb ram mi kullanıldı? Etkileyici faktörler var ve bence yanıltmaya çalışıyorlar gibi geliyor.Bu böyle olmayacağa benziyor en iyisi işlemciler çıkınca son kullanıcıların yaptıkları testler olacak.Amd de barcelona ile neler yapacak veya intel penryn ile neler yapacak o zaman göreceğiz bakalım Şu durumda hiçbiri göz doldurucu ve kesin net bir bilgi vermiyor şu test sonuçları ile
  • ta 2008den sonra cıkıcak + 2 tane cpu kullanılmış amd 1-2 ay içinde geliyor penryn in geliceğine kadar bence en kuvvetli amd olucak 8-10 ay sonra cıkıcak bişey in manası yok ayrıca sadece 1.6ghz lık amd yi gördük 3ghz lik bi amd yi görüp duymadık kayinlik yapmanın manası yok
  • Daha evvel amd'nin yaptığı testlerde 2.5 ghz'lik barcelona qx6800'ü %50 civarında geçmişti hemde tek işlemciyle. Şimdi bunu baz alarak konuşursak rd790 yongasetli özel bir anakart ve 16 gb ramle FASN8 platformunda bu fark %80'leri bulup hatta geçebilirmi diye düşünmemek elde değil. 2,5 ghz'li barcelonadan bahsediyorum birde 3 ghz'de çalıştığını düşünün penry'le kafa kafaya gelecektir. İki firmada kendi işlemcisini daha güçlü olarak lanse ediyor en gerçek sonuç işlemciler gerçekten çıktığında ve kullanılmaya başlandığında belli olacaktır.
  • Beyler intelin verdiği cevap ortada.
    BİZ DAHA İYİYİZ DİYORLAR
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.