Şimdi Ara

Gizlilik odaklı tarayıcı Brave, kendi arama motorunu başlatıyor: Brave Search

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gizlilik odaklı tarayıcı Brave, kendi arama motorunu başlatıyor: Brave Search



    Yerel reklam engelleme, derin çerez kontrolleri ve komut dosyası engelleme gibi gizlilik odaklı araçlar sunan ve Chrome tarayıcısından en az 3 kat daha hızlı olduğunu iddia eden Brave, Brave Search adlı gizlilik odaklı bir arama motorunu kullanıcılara sunmaya başlayacak.



    Brave, bir blog gönderisinde açık kaynaklı arama motoru Tailcat'i satın aldığını ve arama motorunu, gizlilik odaklı web tarayıcısına entegre edeceğini duyurdu.



    Ayrıca Bkz.Google, arama geçmişine göre reklam göstermeyi durdurmayı planlıyor



    Gizlilik odaklı arama motoru: Brave Search



    Brave tarayıcısı, özellikle gizlilik endişeleri barındıran kullanıcılar için önemli bir alternatif seçenek olarak görülüyor. Şirket, geçtiğimiz yıl 11 milyon aylık aktif kullanıcıdan 25 milyonun üzerine çıktığını ve 2021'de daha da fazla büyüme görmeyi beklediklerini söyledi.



    Brave satın alma ile alakalı bir blog gönderisinde: "Tailcat arama motoru, insanların beklediği kaliteyi ancak mahremiyetlerinden ödün vermeden sunabilen, tamamen bağımsız bir dizinin üzerine inşa edilmiştir. Tailcat, arama sonuçlarını iyileştirmek için IP adresleri toplamaz veya kişisel olarak tanımlanabilir bilgileri kullanmaz." ifadelerine yer verdi.



    Brave Search, kullanıcılara reklamsız ücretli aramaların yanı sıra reklamlı ücretsiz arama seçenekleri sunacak. Reklamlar, Brave'nin gizliliği koruyan reklam platformu Brave Ads'in bir parçası olacak.



    Brave Search, hem Brave Browser'da hem de bir web arayüzü aracılığıyla Chrome ve Safari gibi diğer tarayıcılarda çalışabilecek. Şirket ayrıca açık kaynaklı işletim sistemi dağıtımları gibi ticari olmayan projeler için açık API'ler eklemeyi planlıyor. Brave Browser kullanıcıları, seçmeleri durumunda diğer arama motorlarını kullanmaya devam edebilecekler.



    Yeni arama motoru Brave Search'ün kullanıcılara ne zaman sunulacağı konusunda kesin bir bilgi bulunmuyor ancak bu yılın ilk yarısında piyasaya sürülmesi bekleniyor.




    Kaynak:https://appleinsider.com/articles/21/03/03/privacy-centered-browser-brave-launching-brave-search-engine
    Kaynak:https://brave.com/brave-search/







  • Bat tokenının tarayıcısı. Reklam gelirlerini kullanıcılarıyla paylaşmayı vadediyor. Takibim google diyen bir şirket. İlerde çok şeyi değiştirebilir. Eteryum 2.0 ile birlikte kullanıcıları cezbedebilir.
  • duckduckgo.com kullaniyorum tavsiye ederim.

  • kaynak kodunu göstermedikleri sürece kimseye inanmayın.

    edit: açık kaynak kodluymuş dağılabiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-97E9CE2CD -- 5 Mart 2021; 20:24:46 >
  • Reklam koyacaksanız almayalım

  • Brave kullanıyorum youtube gibi platformlarda reklamsız video izlemek için..youtube uygulamasını sildim..kafam rahat..

  • Tailcat açık kaynak arama motoruydu. Brave de açık kaynak olarak geliştirmeye devam edecek. Zaten Brave'in yaptığı bütün yazılımlar açık kaynak kodlu ve kullanması serbest.

  • hiddencat H kullanıcısına yanıt

    merhaba hocam, bazı kısımlarını kapalı devre sanıyordum fakat siz haklıymışsınız. yanlış yönlendirme için herkesten özür diliyorum.


    https://github.com/brave

  • Juventusun oyunları bunlar
  • Bu arama motoru olayı basit bir Duckduckgo değil. Google reklam sistemine benzer bir sistem kurmak istiyorlar. Kullanıcıyı izlemeden, sadece görüşlerine göre reklam sunmak istiyorlar. Yani olayı BAT sistemi ile birleştirecekler.

    Hatta Firefox ile ortak yürüttükleri sayfa çeviri sistemi gibi bu arama motorunu da ortak kullanma düşünceleri olabilir. Bunun hakkında sarı ışık yaktıklarını belirteyim. Firefox tarafında BAT kazandırmaz ama arama kısmında verilen reklamlar ile birbirlerini desteklerler.

    Şahsen Brave açık kaynak kod tarafı için attığı adımları inanılmaz bir şevkle izliyorum. Herhalde açık kaynak, gizlilik odaklı olarak ilk defa bu kadar hızlı popüler olan ve gelir etmeyi başaran bir yazılım görüyorum.

  • Duckduckgo sonuçları Bing, Yandex gibi başka kaynaklardan alıyor. Kendi indexleme algoritmaları var ama arama sonuçlarına pek bir etkisi yok bildiğim kadarıyla. Bu arama motoru webi kendisi indexleyecek. Duckduckgo'dan ayıran en büyük özelliği bu. Yapabilirlerse iyi olacak Duckduckgo'nun pek niyeti yok gibi. Teknoloji geliştirmek yerine her yıl aldıkları fazla bağışları başka projele bağışlıyorlar. Bu beni hep rahatsız ediyor.

    Yakında Brave websitelerinde de reklam göstermeye başlayacak. Websitenizde reklam görünmesini isterseniz kayıt olacaksınız, tarayıcı sayfaya reklam ekleyecek. Bu arama motoru da bunu kullanır muhtemelen. Zaten diğer tarayıcı ve uygulamalarda da reklam gösterme amaçları var. Firefox'da Brave reklamları uzun vadede mümkün.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.