Şimdi Ara

Nintendo Switch Pro ile ilgili yeni detaylar: 7 inçlik OLED ekran geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nintendo Switch Pro ile ilgili yeni detaylar: 7 inçlik OLED ekran geliyor



    Nintendo'nun başarılı oyun konsolu Switch çok yakında önemli bir güncelleme alacak. Bir süredir söylentilerini duyduğumuz Switch Pro için bugün Bloomberg'ten de yeni detaylar geldi. Takashi Mochizuki'nin haberine göre yeni Switch Pro modeli, Samsung tarafından üretilen 7 inçlik 720p OLED ekranla karşımıza çıkacak. 



    Bloomberg haberinde ayrıca Switch Pro'nun TV'lere bağlı durumda 4K çözünürlükte çıkış verebileceği belirtiliyor. Şu anki Switch modelleri en fazla 1080p çıkış verebiliyordu. Donanım tarafında ise güncellemelerle ilgili herhangi bir bilgi verilmemiş.



    Switch Pro'nun 7 inçlik ekranına rağmen 720p gibi düşük bir çözünürlükte kalması biraz endişelendirici olabilir. Nintendo burada daha çok batarya kısmına önem vermek istemiş gibi görünüyor. Şu anki Switch modelleri de zaten 720p ekranlara sahip olmasına rağmen oyunları genelde bu çözünürlüğün altında oynatıyordu. Switch Pro'nun daha yüksek çözünürlüklü bir ekranla gelmesi bataryayı olumsuz etkilerken oyunlar için çok fazla bir anlam ifade etmeyebilirdi.



    Diğer taraftan Switch Pro modelinin çok daha iyi bir ekran/kasa oranına sahip olması bekleniyor. Böylece büyüyen ekrana rağmen kasa boyutu 6,2 inçlik Switch modelinden çok farklı olmayacak. 



    Samsung, Switch Pro'nun OLED ekranının seri üretimine Haziran ayında başlayacak. Konsolun resmi tanıtımının da bu yıl içerisinde yapılması bekleniyor.




    Kaynak:https://www.bloomberg.com/tosv2.html?vid=&uuid=d406d5d0-7cd8-11eb-b938-3155c3574f10&url=L25ld3MvYXJ0aWNsZXMvMjAyMS0wMy0wNC9uaW50ZW5kby1wbGFucy1zd2l0Y2gtbW9kZWwtd2l0aC1iaWdnZXItc2Ftc3VuZy1vbGVkLWRpc3BsYXk/c3JlZj0xMGxOQWhaOQ==







  • ayrıca çoğu oyunu 30fps oynatıyor 720p ile gelirse iyi bi donanim ile 60fps yi yakalayablir.

  • 720 p, 500 fps vesaire terimler yüzde 1-2 lik teknoloji meraklısı kesimin takip ettiği, bildiği konulardır. büyük çoğunluk için Zelda, Mario vesaire oyunlar var mı var. Çatır çatır satar.

  • Xit kullanıcısına yanıt
    30 mu :) Bazı oyunlar resmen kasıyor

  • oly1786 kullanıcısına yanıt
    dhcilerin cogu insanların sadece oyun oynamak istediğini anlamıyor. Oradaki shadow olsa da olmasa da adam icin önemi yok. he 40 fps he 50fps örnegin.

  • Fiyatı ne kadar az tutarsalar daha fazla satabilirler. OLED ise maliyeti arttıran bir unsur. Proyu tekrardan satabilmeleri için özel oyunlar yaparlarsa belki. Alan çoğunluk zaten ekranın, çözünürlüğün ne olduğuna bakmayacak. Konsolu almaya giden ebeveyn-nine-dede yine ucuz olanı alacak.
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Şu an için ortalama %16 pahalı. Tahminimce Switch boyutundaki bir ekran için 5-7 dolar civarı ek maliyet yaratabilir. Bir kaç seneye OLED’in LCD’den daha ucuz olması öngörülüyor.

  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Cihazda 16 nm Tegra X1 var. Maliyeti düşürmek ve batarya ömrünü arttırmak için TSMC'ye daha yeni bir yöntemle ürettirmeleri lazım.

  • Çıkarsa kesin PS5 den pahalli olur, çünkü Nintendo hangi konsol çıkarırsa o hep Pahallı olur ulkemizde

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.