Şimdi Ara

Microsoft Mesh ile sanalda bir araya gelme dönemi başlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Microsoft Mesh ile sanalda bir araya gelme dönemi başlıyor



    Sanal gerçeklik ve arttırılmış gerçeklik kavramları henüz yaygın kullanıma geçebilmiş değil ancak platformların sanal bir dünya oluşturma hayalleri halen devam ediyor. Microsoft Mesh bunu başarmaya çalışacak.



    Microsoft Mesh nedir?



    Ignite konferansında görücüye çıkarılan Microsoft Mesh girişimi gerçek zamanlı olarak insanların sanal dünyada bir araya gelmesini amaçlıyor. HoloLens desteği ile birlikte gerekirse bir arkadaşınız sanal olarak odanıza konuk oluyor veya siz onun ofisine gidiyorsunuz.



    Ayrıca Bkz.Xbox'tan Mart ayında etkinlik bekleyenlere kötü haber



    Holoportation olarak tanımlanan bu konseptte bir garajda sanal bir araç şablonunun etrafına yine sanal arkadaşlarınızla toplanarak proje tartışması yapabiliyorsunuz. Ya da bir ameliyat odasında sanal meslektaşlarınızla cerrahi müdahale gerçekleştirebiliyorsunuz. Azure bulut altyapısını temel alan bu sanal dünya fiziksel nesneleri de işin içine dahil etmenizi sağlıyor. Ignite etkinliğinde de holoportation yöntemine sık sık yer verildi.



    Microsoft Mesh ile sanalda bir araya gelme dönemi başlıyor



    Bilim kurgu filmlerinden çıkmışa benzeyen konsept aslında uzun süredir gündemde ancak önemli yatırımlar gerekiyor. Microsoft en azından yazılım altyapısını sağlamış oldu. Bundan sonra geliştiricilerin Mesh uygulamasını temel alan uygun çözümler üretmeleri gerekiyor.



    Microsoft Mesh uygulaması HoloLens ve AltspaceVR platformları için yayınlandı. İlk örnek ise sanal Pokemon karakterleri ile gerçek dünyada bir araya gelmenizi sağlayan Pokemon Go oldu.



    Microsoft Mesh ile sanalda bir araya gelme dönemi başlıyor






    Kaynak:https://appleinsider.com/articles/21/03/02/microsoft-embraces-mixed-reality-future-with-microsoft-mesh







  • Geç bile kaldı yani ; microsoft ile kolay olacağını sanmıyorum , neyi başarabildiler ki? Youtube ve Google da bu tür konularda beceriksiz.. whatsup, Facebook, Steam, Playstore gibi platformlarla yapılmalı bu uygulamayı aktif kullanıma sunmak için



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 3 Mart 2021; 19:41:27 >
  • Hololens çıkalı yıllar oldu ve başarılı diye hatırlıyorum. Umarım bir şekilde hayatımıza entegre ederler ve şu VR ortamlar yaygınlaşır. Hani hareket etmediğimiz ve oturduğumuz yerden sanal ortam yaratıp sinema gibi ortamlarda film izleyebildiğimiz şeyleri merak ediyorum. Çok kaliteli gözlükler lazım ortamdan kopmamak için, en azından yüksek çözünürlük ve yazılımın düzgün olması şart.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manesnuc -- 3 Mart 2021; 21:18:57 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.