Şimdi Ara

AMD EPYC Genoa işlemcileri AVX3-512 komut setini destekleyebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AMD EPYC Genoa işlemcileri AVX3-512 komut setini destekleyebilir



    EPYC işlemcileri sunucu pazarında AMD’nin yüzünü güldürmeye devam ederken derin öğrenme uygulamalarında Intel’in sunduğu komutsetleri önemli bir artı konumunda.



    AMD, EPYC Genoa'da yeni komutsetleri ekliyor



    Zen 4 mimarisiyle gelecek EPYC Genoa yongalarıyla birlikte bu tablo değişebilir. Son iddialara göre EPYC 7xx4 serisi çözümler AVX3-512 ve BFLOAT16 komutsetleriyle desteklenecek.



    AMD EPYC Genoa işlemcileri AVX3-512 komut setini destekleyebilir



     



    12 çiplet içerisinde toplamda 96 çekirdek barındıracak üst seviye EPYC Genoa seçenekleri 1 I/O zarı içerisinde 12 kanal DDR5 bellek kontrolcüsünün yanı sıra PCIe 5.0 desteğiyle gelecek.



    AMD EPYC Genoa işlemcileri AVX3-512 komut setini destekleyebilir



    Ayrıca Bkz.Intel Core i7-11700K kullanıcılara ulaşmaya başladı, İlk hızaşırtma testleri yapıldı



    Bir önceki sokete nazaran büyüyerek 72x75.4 mm’e ulaşan yeni SP4 soketinde ilerleyen dönemde gidilecek değişiklikler için daha fazla alan bulunacak.




    Kaynak:https://videocardz.com/newz/amd-zen4-core-in-epyc-genoa-may-support-avx3-512-instructions







  • Kişisel bilgisayarımda yılarca Xeon işlemci kullandım.Umarım bunu da bir gün kullanmak nasip olur.

  • İki seri sonraki epyc'lerin tepe modeli, dolayısıyla belki Threadripper'lar 12 ccd mi olacak, yoksa ccd başına 12 core mu olacak bence orası muğlak. 5nm, şuan ki 7nm üretime göre ciddi derecede yoğun. Hata oranı belirli bir seviyede tutulabilirlerse 12 çekirdeği tek ccd'de sunarlar. Her iki türlüde saat hızları daha fazla düşmemeli, örneğin 64 çekirdekli model yerine iki tane 32 core işlemci model fazlaca tercih edilen bir model, işlemciler aynı paraya geliyor, çok daha hızlı ama board parası var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6s -- 1 Mart 2021; 22:29:25 >
  • Daha düne kadar Linux camiasına para yedirip "tü kaka AVX-512" diyorlardı, ne oldu?

  • yıl 2000 ler..intel burnu yerlerde sürünüyor. ancak dergilerde birinci olurdu parasıyla.. AMD pazar hakimiydi sun daha çip çıkmadan çoktan almış olurdu sunucu pazarına.. . kaç anakart üreticisi zarar etti AMD kart ürettiği için.. AMD nin adı vardı ...bizler mi amd işlemcilerine 4 sene sonra kavuşabildik.1-2 sene sonra lakin intel çalışmış çabalamış amd deyi yakalamayı başarmıştı... aynı hızla hiç olmadığı sunucu piyasına girdi.. xeon larla.. intel önce yakaladı... sonra amd çok gerilerde kaldı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: yarimpower

    Kişisel bilgisayarımda yılarca Xeon işlemci kullandım.Umarım bunu da bir gün kullanmak nasip olur.

    EPYC gereksiz olur ama amd ne yaptı ne sunucu ne masaüstü ikisinin arası Threadripper serisi çıkardı iş desen yapıyor oyun desen yapıyor süper bir seri ama oyunlar henüz x6 üzeri desteklemediği için esprisi yok.ilerde destek olursa biraz daha bence Threadripper tam son kullanıcı için bir seri en düşüğünü bile kursan yıllarca kullanırsın ekran kartını değiştirip ama zen3'le beraber masaüstü seri de zaten bu yolda gidiyor bir süre sonra kime işlemci satacak acaba bu adamlar?zen alanlar zen2 aldı zen2 alanlar zen3 aldı am4 deli bir ekosistem ben 4 tane ryzen aldım ama en başta 4 sene önce zen3 alsam hala kullanıyordum.şimdi zen3 alan değiştirmez kolay kolay.am5 zen4'le bakalım aynı ekosistemi yapabilecekler mi?anakart aynı kalınca insan ister istemez işlemciyi değiştiriyor ama her seride yeni anakart yapsaydı bu kadar satamazdı bence.





  • Masaüstü işlemciler pek öyle gelişmedi ama sunucu tarafında korkunç bir değişim söz konusu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.