Şimdi Ara

Taslak hazırlandı: İkinci el araç alım satımına yeni vergi mi geliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
259
Cevap
3
Favori
16.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
136 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Taslak hazırlandı: İkinci el araç alım satımına yeni vergi mi geliyor?



    Gelen haberlere göre Türkiye otomotiv sektörü yeni bir vergiyle karşı karşıya gelmeye hazırlanıyor.  Bu kez vergi konusu olan ise 2. el araç satışları.



    Sözcü'de yer alan habere göre hükümet, ikinci el araç satışlarından binde 5 oranında vergi alınacak. Satış fiyatı da en az aracın kasko değeri kadar olacak. Böylece satış fiyatı düşük gösterilip vergiden kaçmak söz konusu olmayacak.



    Habere göre meclis'te hazırlanan yasa taslağının genel kuruldan geçerek yasalaşması bekleniyor. Hazırlanan taslakta “2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 20'nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi kapsamında, tescil edilmiş araçların ilk tescilinden sonraki birinci satış ve devir işlemlerinde alım satım bedeli üzerinden binde 5” ifadelerine yer verildiği belirtildi.



    Ayrıca Bkz.Huawei, bu yıl içerisinde elektrikli otomobil pazarına girebilir



    Konuyla ilgili görüşlerine yer verilen ikinci el analiz şirketi Cardata'nın Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, pandeminin etkisiyle sıfır araç tedariğindeki sıkıntı nedeniyle ikinci ele talebin arttığını hatırlatarak, devletin bu hareketi gördüğünü ve vergilendirmek istediğini belirtti. Yeni verginin satışlara ve fiyatlara büyük bir etkisi olmayacağını anlatan Yalçın, “100 bin TL'lik bir araçtan 500 TL yeni vergi alınacak.



    Ama 300 bin TL'den itibaren fiyatlara kısmi etkisi olacaktır. Pazarda 15 Kasım 2020'ye kadar inanılmaz bir hareket vardı. Şu anda pazar normale döndü, fiyatlar da rayına oturdu. Havaların ısınmasıyla pazarın yeniden hareketlenmesini bekliyoruz. Şu anda da yükselen bir grafik var” şeklinde konuştu.



    Hazırlanan yasa taslağını değerlendiren vergi uzmanı Nedim Türkmen ise, geçen yıl ikinci el piyasasının büyüklüğünün 300 milyar liraya çıktığını söyledi. Bu satışlardan çok büyük kârlar elde edildiğini ifade eden Türkmen, “Maliye hem gelir ve kurumlar vergisi hem de KDV alamadı. Şimdi alım-satıma harç getirilmeye çalışılıyor. İnsanlar bu binde 5 harcı ödememek için eskisi gibi araç devirlerini almak istemeyebilirler. Bu sektörde elde edilen kârları vergilendirmek ana hedef olmalı” dedi.




    Kaynak:https://www.sozcu.com.tr/2021/otomotiv/ikinci-el-arac-alim-satimina-vergi-yolda-6286404/?utm_source=dahafazla_haber&utm_medium=free&utm_campaign=dahafazlahaber







  • 1) Arabayı sıfır alırken en az bir araba parası da devlete ver.

    2) Arabayı kullanırken aldığın her yakıt için tonla vergi ver.

    3) Otoyola gir para ver.

    4) Köprüden geçsen de geçmesen de para ver.

    5) Bakımı, lastiği, muayenesi, sigortası, kaskosu, cezası, kazası her şeyde devlete de para ver.

    6) 6 ayda 1 MTV ver.

    7) Yıllar sonra dolar uçsun, lira değersizleşsin ve arabanın değeri artmış gibi göründüğü için arabayı satınca gelir elde etmiş gibi ol ve buradan da gelir vergisi ver.

    8) Alan vatandaş notere iki kağıt parçası için tonlarca para versin ve o paranın da çoğu devlete gitsin.

    ...

    Bitti mi? bitmedi.

    Şimdi bir de satıştan binde 5 para verilecekmiş efendilere



    Biiiiiip diyorum. Siz anladınız
    2023 seçimlerinde arkanıza baka baka , ağlaya ağlaya gideceksiniz. Hiçbirinizden eser kalmayacak. Ahirette yatacak yer bulamayacaksınız. Bu milletin ahı sizi cehennem ateşinde cayır cayır yakacak. Utanmazlar sizi, garibanın sırtından geçinmekte üzerinize yok. İnsanlar aç halen vergi diyorlar. Utanmazlar....
  • vallahi abartıyorlar artık, bu kadar olmamalı

  • Kaybeden yine vatandaş

  • Adam üstüne 5 bin TL daha koyup öyle satışa sunacak. Piyasaya fayda var mı? Yok alıcıya fayda var mı? Yok satıcıya etki var mı? Yok.

    AB den bireysel 2. El araç alımını aktif edin (%18 gümrük vergisi) 25 yaş üstü araçlara muayenede kesin yükümlülükler getirin olsun bitsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1970 model toros'lardan vergi almak.
    Komik..

  • Mesajda yazan kisim:


    Alıntı

    metni:
    2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 20'nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi kapsamında, tescil edilmiş araçların ilk tescilinden sonraki birinci satış ve devir işlemlerinde alım satım bedeli üzerinden binde 5


    1970 model toroslardan bunlara tabii olacak pek fazla kalmis oldugunu sanmiyorum.

  • Binde 5 az olmuş bence %1 falan olmalıydı
  • Yonetim sekli cumhuriyetken hic bu kadar eglenmemistim

  • Verginin vergisinin vergisi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vergiyle ülke yönetiyorlar. Halk da para yok. Her şey ateş pahası. Avrupa'da çöpe atılan arabalar 50k'dan başlıyor. Hala utanmadan "egonomi eyi" diyorlar. Bu toplum böyle yaşamayı hak etmiyor. Ama hak etmediği bir yaşamı seçiyor. Anlamak güç.
  • Dünya'da vergi arttırarak gelişen ülke göremezsin. Zengin olmak istiyorsan, parayı kendine çekeceksin. Devlet ekonomik olarak küçülmeli, bürokrasi azalmalı, iş yapma kolaylığı sağlanmalı ve en önemlisi hak ve hukun üstünlüğü vurgulanmalı.

    Bknz: Çin, Tayvan, Japonya, ABD, BK, Kanada vs...

  • boş verin olum bunları acın bı atv kanal 7 sabah akşam ibb çöp dağları yaptı haberini izlyin .d

  • binde 5 ne ya!
    satış fiyatı - alış fiyatı = kâr değil mi?
    elde edilen kâr üzerinden gelir vergisi ödemesi gerekmiyor mu?

    (enflasyon deme bana, sonuçta ikinci el satıyorsun, sıfır araç mı üretip satıyorsun sanki.)

  • Etinden sütünden her yerinden yararlanmak bu olsa gerek
  • Ah bi vizem çıksada şu toprakları terk edip gitsem...
  • Vergi öderiz vergi bulamazsak yine vergi öderiz
  • Şok Şok Şok Türkiye Vergiye Doymuyor!

  • Para yoksa arabayi öpücüklemi alıyorlar
  • Devletimiz en ince detayına kadar araştırıp önlemler almış çok güzel.Taslak hazırlandı: İkinci el araç alım satımına yeni vergi mi geliyor? 

  • Arkadaş ben bu haramzadeleri anlamıyorum. Zaten sıfırı alırken vergiyi alıyorsun birde utanmadan zaten vergisi alınmış araçtan bir daha vergi almak istiyorsun. Allah en kısa sürede bu düzenlerini yerle bir etsin.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.