Şimdi Ara

Apple artık Fransa'da, iPhone ve MacBook'ların tamir edilebilirlik derecelerini belirtiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple artık Fransa'da, iPhone ve MacBook'ların tamir edilebilirlik derecelerini belirtiyor



    Apple, bu yıl yürürlüğe giren yeni bir Fransız yasasına uymak için Fransa'daki çevrimiçi mağazasına iPhone ve MacBook bakım puanlarını ekledi. Derecelendirme puanında, cihazın demontaj kolaylığı, onarım kılavuzunun kullanılabilirliği ve yedek parçaların mevcudiyeti gibi özelliklerin hesaba katıldığı bildirildi.



    Ayrıca Bkz.Snapdragon 895 ile gelecek olan ilk akıllı telefon belli oldu



    Apple ürünlerinin bakım kolaylığı, cihaza ve nesle göre biraz farklılık gösteriyor. Örneğin, iPhone 12 ailesi 10 üzerinden 6 puan alırken, geçen yılki iPhone 11'in 4,5-4,6 gibi önemli ölçüde daha düşük bir puana sahip olduğu görülüyor. Açıklamalara göre bu iyileştirme, yeni iPhone'ların önceki modellere göre sökülmesinin daha kolay olması ve parçaların telefonun toplam maliyetinden daha ucuz olmasından kaynaklanıyor. Puanlar, farklı MacBook modelleri içinse 5,6 ile 7 arasında.



    Apple artık Fransa'da, iPhone ve MacBook'ların tamir edilebilirlik derecelerini belirtiyor



    Üreticiler, kaliteli üretime yönlendirliyor



    Onarılabilirlik rakamlarının, yeni atık mevzuatı ile birlikte 1 Ocak'ta yürürlüğe giren yeni bir Fransız yasası kapsamında artık belirtilmesi gerekiyor. Hükümet, bu puanlama sistemiyle tüketicileri bilgilendirmeyi ve performansı iyileştirmeleri için üreticilere baskı yapmayı hedefliyor. Ancak sistem mükemmel değil. Örneğin, üreticilerin yazılım güncellemeleri hakkında ek bilgi sağlamak gibi basit önlemlerle puanlarını kolayca artırabilecekleri belirtilmiş.



    Fransa'nın yeni yasası hala erken adaptasyon aşamalarında ve ancak 2022'de şirketler uyumsuzluk nedeniyle cezalandırılmaya başlayacak. Ancak şu anda akıllı telefonlar, dizüstü bilgisayarlar, TV'ler, çamaşır makineleri ve çim biçme makinelerini kapsayan girişimin gelecekte daha fazla ürün kategorisini içerecek şekilde genişletilebileceği şimdiden umut edilmekte. Geçen yıl Avrupa Parlamentosu'nun onarma hakkı ile ilgili bir yasa lehinde oy kullanması gerçeği göz önüne alındığında, benzer girişimlerin diğer ülkelere de yayılması bekleniyor.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2021/2/26/22302664/apple-france-repairability-scores-index-law-right-to-repair







  • Avrupa'da standartlaşacaktır. AB'nin geçenlerde çıkardığı yasanın sonucu.
  • Iphone 12 onarılabilirlik derecesi bir öncekinden daha iyi dursa da 3. parti onarımı engelliyor ve hala onarım ücretleri çok yüksek. Yani hem alırken kazık hem de onarır iken.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.