Şimdi Ara

Çin'de 4500 dolarlık elektrikli aracın satışları Tesla'yı ikiye katladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
1.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çin'de 4500 dolarlık elektrikli aracın satışları Tesla'yı ikiye katladı



    Çin'deki teşvikler ülkeyi dünyanın en büyük elektrikli otomobil pazarlarından biri haline getirdi. Öyle ki ABD'li üretici Tesla da pastadan pay almak için Şanghay'da yeni bir fabrika inşa ederek burada üretime başladı.



    Tesla'nın Çin'de üretime başlaması satışlara büyük etki etti ve şirket geçtiğimiz yıl ülkedeki elektrikli otomobil satışlarını ikiye katladı. Tesla'nın en uygun fiyatlı otomobili olan Model 3, ülkedeki tüm yerli üretim modelleri geride bırakarak Çin'in en çok satan elektrikli otomobili haline geldi. Fakat Model 3'ün peşini bırakmayan Çinli bir model var: Wuling Hongguang MINI.



    SAIC ve General Motors ortaklığının bir ürünü olan Wuling Hongguang MINI, etkileyici bir tasarıma ve özelliklere sahip olmasa da uygun fiyatıyla dikkat çekiyor. Ucuz segmentte öne çıkan bu küçük araç, geçtiğimiz yıl satışlarda Tesla'ya yaklaşabilen tek elektrikli otomobil oldu. 2021 yılı Ocak ayı verilerine göre de Tesla'yı tam anlamıyla geride bırakmayı başardı.



    Ayrıca Bkz.Peugeot yeni logosunu tanıttı! İşte yeni logoyla gelecek ilk model



    Verilere göre geçtiğimiz ay Çin'de 13 bin adet Model 3 ve 1600 adet Model Y satışı gerçekleşti. Halkın otomobili olarak tabir edilen Wuling Hongguang MINI'nin aynı dönemdeki teslimatları ise 36 bini geçti. Böylelikle Çinli modelin satışları Tesla'yı sollamakla kalmadı, ABD merkezli rakibini ikiye katlamış oldu. Tesla ise şu sıralar Çin'deki güvenlik şikayetleriyle gündemde.



    Çin'de 4500 dolarlık elektrikli aracın satışları Tesla'yı ikiye katladı



    Wuling Hongguang MINI sadece 2917 mm uzunluğa, 1493 mm genişliğe ve 1621 mm yüksekliğe sahip. Buna rağmen dört kişilik yaşam alanına sahip olan sıfır emisyonlu model 9.3 ve 13.9 kWh batarya seçenekleriyle NEDC'ye göre sırasıyla 120 km ve 170 km menzil sunuyor. Otomobilin maksimum hızı ise 100 km/s.



    Bu küçük Çinli otomobili öne çıktığı nokta ise fiyatı. Zira fiyatlar tercih edilen versiyona göre 28,800 yuan (4456 dolar) ve 38,800 yuan (6000 dolar) arasında değişiyor. Bu da Wuling Hongguang MINI EV'yi ülkenin en ucuz elektrikli araçlarından biri yapıyor.



    Geçtiğimiz haftalarda bu küçük elektrikli aracın Dartz FreZe Nikrob ismiyle Avrupa'da satışa sunulacağı ve başlangıç fiyatının 10 bin euro olacağı açıklanmıştı. Aradaki fiyat farkının nedeni ise Avrupa'da satılacak aracın buradaki güvenlik koşullarına uyum sağlar hale getirilecek olması.









  • YAŞIYORSUNUZ BU HAYATI ÇİN

  • zeytunk Z kullanıcısına yanıt
    Adamlar bizde yaşayalım diye bütün dünyaya virüs yaydı hakkını yeme :D

  • Lan oğlum çin harbi balon. Bunların yapatıkları elektrikli araçlar, disellerden daha faza kirletiyordur Dünya'yı...

  • Biri armut biri künefe! neyle neyi kıyaslıyosunuz. Tesla otonom ya rakibi?
  • saçma bir karşılaştırma olmuş

  • 4500 bırım oluyor,1 dolar 1 tl

    ama bız 7 kat fazla verıyoruz,amac ne,neden cepten 7 kat fazla para cıkıyor

  • Şu arabayı neden Türkiye ye hiç kimse getirmiyor. Getirseler eşime alırım hemen 1 tane otomatik vites bide miss. Benim arabada bana kalır :D

  • Tesla ile bunu karşılaştırmak nedir arkadaş ya oyuncak bu bildiğin. Habere tıklarken bir şey sanmıştım ben de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahmut_emmi

    Bu mesaj silindi.

    Geleceğin ABD'si fazla iddialı olmuş ekonomik olarak eyvallah güçlü de Soğuk savaşta Sovyetleri yenmiş bir ülke ile başa çıkamaz Çin (ki yönetim ve devlet iç işleri Sovyetlerden katlarca zayıf) Ha tabi rekabet bizim işimize gelir soğuk savaşta uzayda geliştik şimdi ki soğuk savaştada yine bir şeyler gelişir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrikliarabasever -- 27 Şubat 2021; 2:26:9 >
  • TOGG yerine şöyle bir araç yapıp çevre ülkelere ve ülkemize satmak vardı, herkes evinde otoparkında şarj eder, şehir içi kullanırdı..ama tabi haşmetlimiz bunu halka nasıl sunar, itibarı zedelenir...

  • LINEBACKER L kullanıcısına yanıt

    Kral diye bir markanın elektrikli araçları vardı, bir inceleyin isterseniz. :)

  • Türkiye de lpg dönüşümü gibi elektirikli dönüşümüne yönelik mühendislik çalışmalarına başlanmalı satınalmaları kaçırdık markalar birleşiyor bütün vaziyette araba üretip yetişmemiz zor bunun yerine temel sistemler üzerinde uzmanlaşmak gerek.


    rivian...

  • wehrmacht kullanıcısına yanıt
    DMA yı incelemenizi tavsiye ederim, yıllardır bu işi yapıyorlar. Ancak malesef Türk yatırımcılardan cok destek görmedi en sonunda çinliler yatırım yaptı diye biliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi modifix06 -- 27 Şubat 2021; 19:44:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: modifix06

    DMA yı incelemenizi tavsiye ederim, yıllardır bu işi yapıyorlar. Ancak malesef Türk yatırımcılardan cok destek görmedi en sonunda çinliler yatırım yaptı diye biliyorum

    Eskidi o 2 ayda bi toyota corolla giydirip bakanlıktan teşvik yağmalama senaryosu içi boş.

  • wehrmacht kullanıcısına yanıt
    İlk kez sizden duydum böyle bir şey kaynak varsa araştırmak isterim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Miu M kullanıcısına yanıt
    katılıyorum fiyatı da 25000 liradan olacaktı maaliyetini kurtarsın yeter hem istihdam sağlardı hemde cari açığa sebep olan petrol talebini azaltırdı. Trafikte çok yer de kaplamaz.

  • Heegün git gel 25 km yol yapıyorum sırf işe gidebilmek için... Yani şu fiyatla satışı olsun Türkiyem'de hemen alırım haftada 1 şarj yeter mis gibi

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.