Şimdi Ara

Yeni Pixar filmi Luca'dan rengarenk fragman

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni Pixar filmi Luca'dan rengarenk fragman



    Animasyon dünyasının efsanevi stüdyosu Pixar yine oldukça enteresan filmle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Stüdyonun İtalya ve Akdeniz temalı yeni filmi Luca'dan bugün ilk fragman yayınlandı.



    Türkçe dublajlı fragman:





    Orijinal fragman:





    Canlı renkleri ve kendine özgü animasyon stiliyle dikkat çeken Luca, İtalyan Rivierası'ndaki iki erkek çocuğunun hikayesine odaklanıyor. Birbirlerinden ayrılamayan iki arkadaşın, ıslandıklarında deniz canavarına dönüşme gibi ilginç bir özelliği var. Kasabadaki yerliler ise deniz canavarlarından pek hoşlanmıyor gibi görünüyor.



    Luca filmi 18 Haziran 2021 tarihinde sinemalar ve Disney Plus platformu üzerinde aynı anda yayınlanacak. Türkiye'de Disney+ henüz yayınlanmadığı için yalnızca sinemalarda izleyebileceğiz gibi görünüyor. Ancak elbette Disney+ yayın gününde yasal olmayan bazı sitelere de düşmüş olacak. 



    Yeni Pixar filmi Luca'dan rengarenk fragman









  • Aşırı detayli GFX kullanılmış bunun renderi ne kadar sürmüştür kim bilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • patatessiz patso kullanıcısına yanıt
    Özellikle ışıklandırma konusunda çığır açtılar. Bunun en güzel örneği The Incredibles 2.
  • Son cumle korsana pas acar gibi, hic yakismiyor dh’a
  • b*ktan tayfanın devamı bu olsa gerek !

  • WB kullanıcısına yanıt
    Ülkemi adam yerine koymayan şirketin filmini de korsan izlerim umrumda olmaz
  • Çok kaliteli bir fragman olmuş beğendim ben

  • Asehan A kullanıcısına yanıt

    Aynen katılıyorum helal olsun size


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alıntı

    metni:
    Yorum yapan arkadaşlardan biri . "Ülkemi adam yerine koymayan şirketin filmini de korsan izlerim umrumda olmaz" yazmış helal olsun arkadaşa fakat arkadaşlar bizi adam yerine koymayan firmanın reklamını yapana ne demeli üstelik bizden olmasına rağmen (en azından biz öyle zannediyoruz) bu haberi yapıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkçe dublajı çok başarılı duruyor

  • quote:

    Orijinalden alıntı: patatessiz patso

    Aşırı detayli GFX kullanılmış bunun renderi ne kadar sürmüştür kim bilir

    i9 9900k rtx 3080 ile render almıyorlar merak etme

  • Çıktığı gün izlicem inş. Hiç bir pixar animasyonunu kaçırmadım ve hiç de izlediğime pişman olmadım. Adamlar harbiden yapıyor :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Asehan

    Ülkemi adam yerine koymayan şirketin filmini de korsan izlerim umrumda olmaz
    Mantiken hakli gibi gorunse de izleyemeyiz, bize yakismaz
  • RAIZEN kullanıcısına yanıt
    Yıllarca renderman'i kırmasınlar diye hackerlara para yatıran bir şirket :) Kalifiye eleman kalmamış olacakki.. :) şimdi commercial adı altında free dağıtıyor ev kullanıcıları için.

    Çok ciddi render çiftlikleri var-dı. Futbol sahası büyüklüğünde diye bir efsane vardı.. Bunlar eskidendi. Şimdi renderman'de gpu rendererlardan. O nedenle hacim azalmış olabilir:) Arnold renderer'ı yazanlarda Pixardan kovulan bir kaç arkadaştı :) Şuanda renderman'i kullanan galiba sadece Pixar kaldı. Redshift ve Arnold ciddi tercih edilen production rendererlar artık.

  • RAIZEN kullanıcısına yanıt
    Işıkla ilgili kısımlada ilgili birşeyler yazmak istiyorum;

    Işığı boyama dediğimiz (konsept sanat'a bağlı kalmak için) bazen fiziksel (ışık vursun seksin gibi şeylerin dışında) yönetmenin veya sanat yönetmenlerinin isteklerini yerine getirebilmek için fake'leme dediğimiz çok fazla teknik kullanıyorlar. Sanatsal ışıklandırma için bu gerçekten şart. Realizm'i iyi bir render motoruyla herkes yakalayabilir ancak minimal dokunuşlar olmadan, sadece ışığı koydum ve gi'ı aktif ettimle çalışmıyor bu adamlar. Yeri geliyor material kodluyor yeri geliyor ışığa kod yazıyorlar. Maksat istenen etkinin yakalanması. O nedenle kendilerine has bir stilleri var. Işık, modelleme ve diğer unsurların dışında en önemli olaylardan işte. Tüm sanatsal kısımlar iyi olursa. Geriyede iyi işler çıkıyor.

    Monster Inc ile ilgili okudugum bir makalede Üniversite sahnesinde 1500'e yakın ışık kullanmışlardı. Yerden duvara seken ışığı bile farklı bir ışıkla simüle ediyorlardı. İşte buna ışığı boyama diyorlar. Tıpkı illustrasyon gibi...





  • atillakurt kullanıcısına yanıt
    Hadi be. Bunun otomasyonu yok mu ya? Yapay zekanın oluşturduğu ışık senaryosunun üstüne birkaç rötuş eklersin anlarım da dediklerin doğruysa adamlar ışığı resmen manuel eklemiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RAIZEN -- 27 Şubat 2021; 20:48:51 >
  • RAIZEN kullanıcısına yanıt
    Var tabiki olmaz olurmu. Şuanda renderman günümüz renderer larının tüm özelliklerini ve + sını barındırıyor. Optimizasyon da var işin içinde. Yıllar öncesinin monster inc filminin tek karesinin 23 saat sürdüğünü düşün :) x bilmemkaçbin farm tabi.

    Şöyle anlatayım. Karakterlerin kendi içerisinde bile ışık setupları var. Gözüne sabitledikleri rim'den dolgu ışığı vs lere kadar. Zamanında 3delight (renderman renderer'lardan buda) kullandım. Işık groupları hazırlıyorsun, ciddi bir iş akışı var. Bu group'ları diğer nesnelere vurmaması için kullanıyorsun vs. Gerçek anlamda ışığı koydum rendera bastım yok bu adamlarda :) kendi pipeline standartları var. Ama feciler işte bu konularda. Şirket içi pipeline yazılımları vs. Modelde bir revizyon oldugunda ilk adam değiştirip referans dosyaya bastıgında ve final ışığı yapacak adamda refresh attıgında revizyon ışığı ve malzemeyi yapan adamın hazırladıgı düzeneği bozmadan aktif oluyor. Feci yazılımcılar var adamlarda.(renderman'i yazmışlar daha nolsun :D, ekranda kodlarla render alınan dönemlerden nerelere...) Tabiri caizse piyasaya şekil verdiler uzun bir dönem. Kumaş simülasyonu için fizik mühendisi çalıştıran adamlardan bahsediyoruz :D Normal hepsi.

    Birde burda senin bahsettiğin durumu etkileyen asıl faktör işin stilize mi yoksa realistik mi olacağını belirlemekten geçiyor. Cartoon işlerde masalsı ve artistic ışık için en iyi yöntem manuel.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atillakurt -- 27 Şubat 2021; 21:54:39 >




  • Birlikteyken kimliklerini gizlemeden eğlenen ancak insanların içinde kimliklerini gizlemek zorunda kalan iki erkek genç/çocuk. Çünkü toplum onlar gibilere karşı saldırgan. Tam bir LGBT'ye ısındırma projesi. Yabancı forumlarda italya sahil kasabasında geçen bir gay filmi ile de bolca benzer yönünü kıyaslamışlar. Dikkat etmek lazım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.