Şimdi Ara

Akıllı telefon satışlarında 2020'nin dördüncü çeyreğinde lider Apple oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Akıllı telefon satışlarında 2020'nin dördüncü çeyreğinde lider Apple oldu



    Apple, 2020'nin dördüncü çeyreğinde, dünyanın en büyük akıllı telefon tedarikçisi oldu. Şirket 2016 yılından bu yana böyle bir başarıyı gerçekleştirememişti. Bu durum da şirketin, rakiplerine oranla pahalı olan iPhone satışlarında Samsung, Huawei ve Xiaomi'yi geride bıraktığı anlamına geliyor.



    Ayrıca Bkz.Huawei Mate X2 tanıtıldı: Çift ekran, 5nm işlemci ve cep yakan fiyat



    Apple ve Xiaomi satışlardaki düşüşten etkilenmedi



    Gartner'ın verilerine göre 2020 yılının son çeyreğinde Apple 80 milyon yeni iPhone sattı. Analistler, insanların 5G desteği ve geliştirilmiş kamera için iPhone satın aldığına inanıyorlar. Örneğin Apple, 2019'un dördüncü çeyreğinde 10 milyon daha az akıllı telefon satmıştı. 2020'de şirketin pazar payı neredeyse %15 büyüdü ve bu dönemde de Samsung'un payı %11.8 düştü.



    Akıllı telefon satışlarında 2020'nin dördüncü çeyreğinde lider Apple oldu



    Genel olarak, akıllı telefon satışları 2020'de %12.5'lik bir düşüş gösterdi. En büyük beş akıllı telefon üreticisinden Apple ve Xiaomi, satışlardaki küresel düşüşten etkilenmeyen iki şirket olarak kayıtlara geçtiler. Şu anda en ucuz 2020 model Apple akıllı telefonun iPhone SE 2020 olduğunu belirtmekte de fayda var.




    Kaynak:https://www.macrumors.com/2021/02/22/apple-overtakes-samsung-no1-smartphone-maker/







  • Tamam Apple finasman sağlıyorda bu kadar da fake haber yapılmaz. Huawei Ceosu iPhone 12 kullanıyor yok 2020'nin en çok satanın Apple gibi... Önce bi Q4 ne demek onu öğren. Çeviri haberciliği bile yapamaz hale gelmişsiniz. Haberin orijinali burada 2020'nin en çok satanı Samsung


    https://www.gartner.com/en/newsroom/press-releases/2021-02-22-4q20-smartphone-market-share-release
    Android fiyatları IOS'a yaklaştıkça şansları yok oluyor. Kimse IOS kötü olduğu için Android kullanmıyor (fanboylar hariç) Apple pahalı olduğu için Android kullanıyor. 15.000'e android alan adamın aklına şaşarım. Aslında herhangi bir telefonun bu paraları etmesi zor ancak Apple sahibi hiç değilse yarın paraya sıkıştığı an değerine yakın fiyatla elinden çıkarabiliyor. Ama android al ve paran yansın sistemi. %60-70 zarar yazar bir sene sonra.
  • Telefon satışlarının Koronavirüs'ten büyük oranda etkilendiğini düşünmüyorum. Satışları düşen şirketler başka nedenlerden pazar payı kaybettiler.

    Huawei hepimizin bildiği gibi ABD yasaklarından kan kaybediyor. Bu durumda pazar payı kaybetmesi normal.
    Samsung kendi yaptığı hatalardan kaybetmeye devam ediyor. Tasarımları o kadar iyi değil, şarj cihazlarını tüm kutularından kaldırma ya da farklı ülkelere farklı işlemci politikaları kullanıcıları sinirlendirdiğinden dolayı satışları düşüyor.

    Bu listeye giremeyen diğer telefonlar belki Koronavirüs'ten satışları düşüyordur ama listeye giren ve satışları düşen şirketlerin Koronavirüs'ten satışlarının düştüğünü pek sanmıyorum.

  • Tamam Apple finasman sağlıyorda bu kadar da fake haber yapılmaz. Huawei Ceosu iPhone 12 kullanıyor yok 2020'nin en çok satanın Apple gibi... Önce bi Q4 ne demek onu öğren. Çeviri haberciliği bile yapamaz hale gelmişsiniz. Haberin orijinali burada 2020'nin en çok satanı Samsung


    https://www.gartner.com/en/newsroom/press-releases/2021-02-22-4q20-smartphone-market-share-release

  • tabloda q4 diyor.yani yılın son çeyreği .bu nasıl bir haber:)
    bence siz haberin aslını verin bize çevirmeden

  • Android fiyatları IOS'a yaklaştıkça şansları yok oluyor. Kimse IOS kötü olduğu için Android kullanmıyor (fanboylar hariç) Apple pahalı olduğu için Android kullanıyor. 15.000'e android alan adamın aklına şaşarım. Aslında herhangi bir telefonun bu paraları etmesi zor ancak Apple sahibi hiç değilse yarın paraya sıkıştığı an değerine yakın fiyatla elinden çıkarabiliyor. Ama android al ve paran yansın sistemi. %60-70 zarar yazar bir sene sonra.

  • Xloud X kullanıcısına yanıt
    hocam bu tür sitelerin ,hangi marka dan çıkarları reklam gelirleri varsa o markayı çok satıyormuşşş gibi göstermesi adettendir:))

  • Vestel niye yok?

  • Roark kullanıcısına yanıt
    Diğer bir konu da güncelleme desteği. Bir android kullanıcısı olarak bir kaç markanın tepe modeli harici uzun süreli güncelleme garantisi olmuyor maalesef. Misal, S1, S2, S3, S8 kullandım. 1-2 güncelleme sonrası cihazlar adeta çöp gibi oluyor güncellenmediği için. Apple' ın bu konuda hakkını yiyemem. 4s' i uzunca zaman güncelleme alarak kullanmıştım. Bu fikrimi bugüne kadar kıran tek cihaz son aldığım s10e oldu. Android 9 ile başlayan 11 ile devam ediyor. Şaşırttı beni. Ama dediklerinize kesinlikle katılıyorum.

  • 15 bin androide verilir mi yaw Akıllı telefon satışlarında 2020'nin dördüncü çeyreğinde lider Apple oldu 

  • Samsung iPhone fiyatlarına yaklaştığı için amiral gemileri battı orta seviye telefonları rağbet görüyor huwaei Google ile olan ilişkisini kestiği için piyasada zorluk çekiyor bu tabloya bakmayın Piyasanın yeni kralı Xiaomi f/p olarak ilk sırada ikinci sırada iPhone iPhone kullanıcı olarak söylüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.