Giriş | |
|
|
|
14 Mayıs 2005; 9:51:03
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: Grave valla ben Türkiye içinden indiriyorum deli gibi geliyor ..yurd dışından bazen problemler yaşıyordum.. ftp://linux.org.tr tek gecerim ftp://ftp.linux.org.tr/ seklinde olacakti, arkadas ondan acamiyor ;)
|
|
27 Mayıs 2005; 0:30:05
|
|
|
eski bir konu olmakla beraber; http://www.filemirrors.com/ dan debian ubuntu mandriva seklinde ya da aradiginiz baska bir seyi yazarak ya da http://distrowatch.com/ dan aldiginiz breezy-install-i386.iso gibi bir ismi aratarak daha fazla kaynaga erisebilirsiniz genel bir arama sitesi oldugundan her konuda arama yapilabilir buna benzer siteler vardi daha ama su an tam hatirimda degil
|
|
|
27 Mayıs 2005; 15:17:15
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: mythief bittorent gui miydi neydi öyle birşey olması lazım CD'den kurduğun. Başlat > Ağ > "diğer" yada "uzaktan erişim" içinde olabilir oralarda bir yerde ara. zaten sağ tıklayınca özelliklerde de çıkıyor olması lazım. bir torrent dosyası bul onun üzerine sağ tıkla bak. tar.gz li dosyalar normalde kurumulu şöyle yapılır. dosya üzerine sağ tıklarsın buraya aç dersin. o sana aynı isimli bir dosya açar. aynı zipteki olay gibi. sonra kosoldan cd dosyadı şeklinde o dizine gidersin yani sırasıyla konsoldan root olarak aşağıdakileri yapıyorsun. # cd dosya-adi # ./configure # make # make instal ama azareus bittorrent yazılımının tar.gz uzantılı kurulum dosyasını indirdikten sonra yukarda anlattığım gibi kurulum yapmana gerek. zaten o dosya içinde çalıştırılabilir betik dosyası var. küçük kara ekrana benzeyen bir simge göreceksin o çalıştırılabilir dosya işte. yada böyle çark benzeyen bir ikon... direkt ona tıkla azureus çalışacak. oradan kısa yol oluşturup masa üstüne koyabilirsin. her seferinde o dizin içine gir çalıştır zor olur. kısa yoluda masa üstünde sağ tıkla orada buraya bağ koy yada uygulamaya bağlantı seçeneği olacak ona tıkla zaten sonrasını anlarsın. buarada azureus çalıştırmadan önce javayı kur. www.java.com dan yükle. kolay gelsin. Gerçekten sade ve güzel anlatım. Tebrik ederim. Bazı programlar özel olarak başka kurulum şekilleride istiyor. İçerisinde programın readme , installation v.b. isimde bir dosya olur. Onun içinde nasıl kurulacağı yazar genelde. Ayrıca çoğu programın sitesinde nasıl kurulacağı anlatılır. Örnek xmms , skype v.s.
|
|