Şimdi Ara

Chromebook satışları ilk kez Mac satışlarını geride bıraktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Chromebook satışları ilk kez Mac satışlarını geride bıraktı



    Koronavirüs pandemisi nedeniyle uzaktan çalışma ve eğitime geçiş, sadece Chrome OS çalıştıran dizüstü bilgisayarların satışlarını artırmakla kalmadı aynı zamanda macOS işletim sistemine sahip bilgisayarların önüne geçmesine katkıda bulundu. Ardaki uçurum özellikle geçen yılın sonuna doğru fark edilir hale geldi.



    Ayrıca Bkz.YouTube'un Android uygulamasına tüm cihazlar için 4K video oynatma desteği geldi



    Araştırma şirketi IDC'nin verilerine göre Chromebook'lar 2020 boyunca iyi biri ivme yakaladı. Satışlar özellikle son çeyrekte 2019'a göre dört kat artarak tavan yaptı. Yıl sonu itibariyle Windows tabanlı bilgisayarların payı %76.7, Chrome OS %14.4 ve macOS %7.7 olarak tabloya yansıdı.



    Chromebook satışları ilk kez Mac satışlarını geride bıraktı



    Üç çeyrekte üstünlük sağladı



    Geçtiğimiz yılın verilerine baktığımızda Chromebook satışlarının üç çeyrek boyunca macOS bilgisayarlara üstünlük sağladığını görüyoruz. Acer, Asus, Dell, HP ve Lenovo gibi üreticilerin Chromebook'ları Apple'ın masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarından fazla sattı. Elbette ki koronavirüs pandemisi nedeniyle 2020 yılının farklı bir hikayesi olduğunu da unutmamak gerek.




    Kaynak:https://9to5google.com/2021/02/16/chrome-os-2020-sales/







  • Chrome OS diye bir desktop işletim sistemi olduğunu yeni öğrendim. Ne bu arm işlemciler için üretilmiş android çakması bir işletim sistemi mi? Kimi hedeflemişler anlamadım.
  • Yıllardır google chrome os niye üçüncü parti uygulamalari getirmiyor merak ediyorum. Steam bile yok mal gibi isletim sistemi.

  • Kim alıyor bitcoin madencileri öi
  • 435 4 kullanıcısına yanıt
    Android tabanlı uygulamaları masaüstünde de kullanmak isteyen, genel olarak performanstan çok internet ve std günlük uygulamalarla haşır neşir kesime hitap ediyor. Bazı yollardan laptoplara kurulup denenebiliyor. Fena değil gibi, yalın arayüzü benim hoşuma gitmişti. Ama herkese hitap etmediği de aşikar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirHan -- 21 Şubat 2021; 21:18:0 >
  • Sadece internete girmek için kullanılacak bir bilgisayar için Chrome OS bilgisayar yerine direkt bir cep telefon almak daha mantıklı geliyor.

  • Android tablete klavye takıp Chromebook demişler...
  • Chromebook kullanıp memnun olan var mı? Özellikle alt seviye atom ve arm modellerden. Mesela Youtube 4k video oynatırken falan sıkıntı çıkarıyor mu? Web gezintisinde nasıl akıcı mı? Bilenler bilgilendirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-327EB7750 -- 21 Şubat 2021; 22:13:23 >
  • Türkiye'de veri gizliliğinin önemi hala tam anlaşılmadı. Tüm bilgilerini google'a emanet etmekte sakınca görmeyenler buyursun alsın tabi yine.

    Benim için veri gizliliğine önem veren OS sıralaması

    AOSP>IOS>Windows>>>>>>>>google entegre android

  • Keşke Türkiyede de olsa en azından şu online ders dönenimde ve böyle dar bir ekonomi durumda uygun fiyata ebaya ulaşılabilirliği arttırıdı. Yorum yapan herkes sanki alıp kullanacak kişilerin üst düzey bir edit veya gamer olduğunu sanıyor gibi yorum yapıyor. İhtiyaça göre webde gezinti, iyi office performansı ve stabillik sunsa görevini yerine getirmiş olur ki amaçlanan hedefte bu.

  • Google'in kucagina oturmak isteyenler icin.

  • Film izlemek , müzik dinlemek ve webte gezinti için harika bilgisayarlar.Samsung chromebook 3 kullanıyorum , yaklaşık 7-8 saat şarjı gidiyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.