Şimdi Ara

Bitcoin kullanımında lider Nijerya, Türkiye dördüncü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
1.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bitcoin kullanımında lider Nijerya, Türkiye dördüncü



    2009 yılında bankaların sömürüsüne karşı çıkmak amacıyla geliştirilen Bitcoin bugün finans dünyasını alt üst etmiş durumda. Kendi finans dünyasını oluşturan Bitcoin ne yazık ki farklı sömürü türlerini ortaya çıkardı.



    Ekonomik durum etkili



    Yüzlerce kripto para borsası ve tavana vuran komisyon ücretleri ile Bitcoin kendi milyarderlerini yaratmış durumda. Manifestosunun aksine bu sistemde de küçük balık büyük balığa yem oluyor ve sömürü bitmiyor.



    Ayrıca Bkz.Apple’dan Malatya’ya mağaza sürprizi mi geliyor?



    Kolay erişilebilir olması ve aşırı oynayan dalgalar insanların kolay yoldan para kazanma hevesini patlattı. Bir dolar ile bin dolar kazanma rüyası insanların piyasaya akın etmesine sebep oldu. Akınlar ise genelde ekonomik durumdan etkileniyor.



    Dünya Ekonomik Forumu tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre dünyada en çok kripto para kullanan ülke Nijerya. 200 milyonu aşan nüfusu ile ülkede pek çok finans kuruluşu da kripto paraları destekliyor. Ayrıca yurt dışı para gönderim ücretlerinin yüksek olması vatandaşları kripto para borsalarında yönlendiriyor. Sadece Bitcoin ticareti açısından da Nijerya lider durumda.



    Bitcoin kullanımında lider Nijerya, Türkiye dördüncü



    Vietnam ikinci sırada ve yüzde 21 benimsenme oranına sahip. 100 milyon civarında nüfusu olan ülkenin vatandaşları kripto paralara oldukça ilgili. Filipinler yüzde 20 ile onu takip ederken Türkiye ve Peru da yüzde 16 ile dördüncülüğü paylaşıyor. İlk beş içerisinde herhangi bir Avrupa ülkesi mevcut değil.



    Raporda Avrupa’nın kripto paralara çok da ilgili olmadığı belirtiliyor. ABD ve Çin de alt sıralarda. Aslında en büyük kripto para madenlerinden bazıları Çin’de ancak ülkedeki regülasyonlar nedeniyle benimsenmesi oranı düşük kalıyor. ABD de yine aynı durumla karşı karşıya.



    Önümüzdeki dönemde bu benimsenmenin daha da artacağını söyleyebiliriz zira Bitcoin sosyal mecralarda en çok takip edilen konulardan birisi haline geldi. Elon Musk gibi isimlerin sık sık gündeme getirmesi ilginin daha da çok artmasına neden oluyor.



     




    Kaynak:https://www.weforum.org/agenda/2021/02/how-common-is-cryptocurrency/







  • Kripto para piyasası tabanı 1,5 trilyon dolar hacminde sene sonunda 3 kesin olmakla beraber 4 trilyon doları bulacak,hatta ben aşar diyorum zannımca,
    Pandemi olmasaydı bu kadar rahat öngörüde bulunamazdım, ancak pandemi boyunca basılan dolarların enflasyon yaratmaması için bir şekilde tüketimden arta kalan arzının emilmesi lazım.2008 krizinden bu yana Fed tüm tarihinin toplamından 10 kat fazla para piyasaya sürdü , kripto parada bu basılan parayı satmanın enstrümanlarından sadece biri ,gizlice destekliyorlar açıkçası .Dolayısıyla ;

    şu an ki 1 btc = 50k usd az bile , 100k'yı geçmemesi için kısa vadede hiç bir engel yok , yarın 5 bin dolara düşer sıkıntı değil ama yıl sonuna doğru çıkar.
    Yasal uyarımızı yapalım :
    Burada yazdıklarım ,yatırım tavsiyesi amaçlı değildir , bu mesajımdan hareketle parasal işlem yapma ,yaptırma tavsiyesinde bulunmadığım gibi ,bu mesajla bağ /illiyet kurulacak hiç bir fiilden sorumlu değilim, sorumluluk fiili işleyenin kendi sorumluluğundadır.

    Edit : İşin esasında emek ,alın teri olmayan her tür kazanç haramdır(Dini bir söylev olarak algılamayın.) .Hayatta mutlu olmak ,huzurlu olmak isteyen emeğine güvensin alın size %100 yatırım tavsiyesi.

    Haramdan uzak durun arkadaşlar , bu tip spekülatif borsalarda kara para aklayacıları,çocuk-fuhuş-uyuşturucu-silah-organ mafyaları , katiller var ,uğursuz bereketsizler var.
    Şu tüm zamanların en büyük gerçeği ve dinamiğidir : İNSANIN EMEĞİNDEN BAŞKA BİR ŞEYİ YOKTUR.
    Bırakınız burunlarından para çıkana kadar kudursunlar , hiç önemli değil,
    Saygılarımla.
  • ülkedeki kısa yoldan zengin olma hayali arttıkça biz birinci oluruz

  • Devletin üretmeden vergiyle gelir elde etmesi = Vatandaşın çalışmadan para kazanma hevesi
    Bunun bir diğer versiyonu da evleri dizip kira getirisiyle yaşayanlar

  • yüzde kaçı kirli para transferi aracalığı için kullanılıyor acaba...

  • Bitcoin işinde öyle bir bonba patlayacak ki, tüm yüz yılın konuşacağı finansal olay olacak.

  • Biz gizli birinciyizdir bence. Dünyanın hiçbir yerinde çalışmadan üretmeden kazanma heveslisi bu kadar şark kurnazı insan bir arada yaşamıyordur. Boş vakitlerinizde tosuncuk belgesellerini izleyin hele bitane Cüneyt Özdemir in tosuncuk yayınını izleyin youtube da. Tosuncuk bu milleti en iyi çözmüş nadir kişiliklerden biri, 1,5 senede dünya rekoru parayı tokatlayarak nasıl yurtdışına kaçmış görün. Taktikler yeni değil ama hep çalışıyor nedense.

  • ülke ne kadar yoksulsa bu tarz durumlar o kadar fazla olur

  • Ne kadar kaçakçı, dolandırıcı, ahlaksız çoksa kullanımı o kadar çok işte... Adam gibi adamların işi yok bu zıkkımla... Doğru düzgün ülkelerde kullananlar da anca mafya falandır ya da al sat para kazananlardır muhtemelen...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi java -- 21 Şubat 2021; 11:42:48 >
  • Kara para aklanan ülkelerde daha çok kullanılır bu yüzden Türkiye yüksek riskli ülkelendendir. Zaten liste kendini açıklıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • por favor kullanıcısına yanıt

    Ekran kartı bulamayan ağlayan bir üye.

  • Is iyice kumara dondu, dusunce bakalim kimler intihar edip kimler colugunu cocugunu kesecek..
  • por favor kullanıcısına yanıt
    Neye dayanarak ileri sürülüyor bu tez?
    İhtiyac olduğu sürece hiç bir şey olmaz, tam tersi büyümeye devam eder.
    Dünyada kara para trafiği mi duracak?
    Silah tüccarları mı bitecek?
    Uyusturucu mu satılmayacak?
    Bunlar ve gibi ticaret döndüğü müddetçe bitcoin ihtiyacı bitmez, hiç kusura bakmayın sizin teziniz ilkokul seviyesinde kalıyor.
    Bu arada hic bitcoin’im yok ama zamanında dövize yaptığım yatırımı bitcoin’e yapsaydım diye çok vahlandım
  • por favor kullanıcısına yanıt
    Sana göre dolar da 3TL'nin altına inecekti, hala ekonomi dersi veriyorsun bir de millete
  • por favor kullanıcısına yanıt
    Dolar ağustos ayında 3 liranın altına inmezse vatandaşlıktan çıkacam diyordun, once onun hesabını ver.

  • zaten 1. sırada abd olsaydı elon musk çoktan hakim karsisina cikmisti. dolandirilan baska ulkelerin vatandaslari olunca seslerini cikarmiyorlar.
  • Bu haberleri çıkara çıkara devletin ilgisini çekip yasaklatacaksınız. Ağır bürokrasinin bunu anlamasını beklemek çok zor.
  • por favor kullanıcısına yanıt
    O bomba süreki patlıyor zaten. 1000 dolardan 200 dolara patladı. 20 bin dolardan 4-5 bin dolar seviyelerine kadar düştü. Şimdi 60 binden 10 bine düşse millet yarın yokmuş gibi saldırır. Hep böyle oldu.
  • Hala kripto para vergisiyle alakalı bir şey göremiyorum.


    Dipten alıp parasını katlayanlar oldu, bu insanlar parayı çekince devlet boruyu yerleştirmesin? Çünkü çıkarması epey zor olur, Youtuber'ları hatırlayın birden 400k geçirdiler çocuğa.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 21 Şubat 2021; 13:49:12 >
  • sıralamada ilk 4 olan ülkelerin ortak özelliği her ülkenin de ekonomisinin pek de iyi olmaması galiba. İnsanlar da farklı türden para kazanmaya çalışıyor bunun sonucunda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RadioactiveBlackBox -- 21 Şubat 2021; 14:26:26 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.