Şimdi Ara

Haftalık Dizi Önerisi 14: The Terror

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Haftalık Dizi Önerisi 14: The Terror



    Yaşanmış esrarengiz olayların diziye veya filme uyarlanması sanırım sadece benim değil herkesin ilgisini çekiyor. Geçmiş yıllarda yaşanmış ancak net olarak bir kanıt bulunamayan ve komplo teorilerinin üretildiği tüm olaylar ilgimi çekiyor. Bu yaşanmış olaylara komplo teorisi üreterek yapılan yapımlar da benim fazlasıyla hoşuma gidiyor. Komplo teorilerinin ülkemizde de fazlasıyla sevildiğini aslında her gün görebiliyoruz. Bu yüzden bugün bu tarz bir yapım önereceğim.



    Ayrıca Bkz.Haftalık Dizi Önerisi 13: A Young Doctor's Notebook



    Bu hafta önereceğimiz dizi The Terror isimli dizi. Dizinin yaratıcılığını David Kajganich, Max Borenstein ve Alexander Woo üstleniyor. Dizinin ilk sezonu Dan Simmons'ın aynı isimli kitabından esinleniyor. Oyuncu kadrosunda ise Jared Harris, Tobias Menzies, Paul Ready, Adam Nagaitis, Ian Hart, Nive Nielsen, Richard Sutton ve Alistair Petrie gibi isimler bulunuyor.



    Haftalık Dizi Önerisi 14: The Terror



    Dizinin ilk sezonu, Kuzeybatı Geçidi’ni bulmaya giden İngiliz Kraliyet Donanması’nın zorlu ve gizemli hikayesine odaklanıyor. Keşif yapmaya giden ekip, ne yazık ki havanın beklenmedik bir anda daha da soğuması sebebiyle mahsur kalır. Kısıtlı stokları ve soğuk havayla mücadele ederlerken bir yandan da Eskimo mitolojisi ile baş başa kalırlar.



    Her şeyden önce dizinin gerçek bir hikâyeyi anlattığını tekrar belirteyim. İnternette olay ile ilgili birçok ayrıntı bulabilirsiniz. Hikâye gerçek elbette ancak tamamı değil. Çünkü kaybolan mürettebat ve gemiler hala tam olarak bulunmuş değil. Bu yüzden gerçek hikâyede birçok kopukluk var. Dizi de zaten bu bilinmeyen kısımları kendi kurgusuyla birleştirmiş. Olayı biraz okuyup o şekilde diziye de geçebilirsiniz, karar sizin.



    Dizinin kendisine gelecek olursak birkaç ufak eleştiri dışında gayet güzel bir dizi olduğunu söylemek gerek. Her şeyden önce oyunculuklar muazzam. Eleştirim ise dizinin tarzının sürekli değişiyor olması. Başlangıçta gemicilik hikayesi gibi başlayan yapım, sonrasında doğaüstü olayların bulunduğu komplo teorili bir diziye dönüşüyor. Sonrasında da hayatta kalma temalı dram ağırlıklı bir diziye dönüşüyor. Yanlış anlamayın dizi hepsini iyi yapıyor ancak sürekli bir tarz değişikliği insanı yorabiliyor. Burada elbette şunu da belirtmek lazım olaylar gerçek ve kurgunun harmanlanmış hali olduğu için dizinin ilerleyişine çok da kızamıyorsunuz.



    Haftalık Dizi Önerisi 14: The Terror



    Sonuç olarak The Terror isimli dizinin ilk sezonunu bu tarz komplo teorili yapımları seven herkese öneriyorum. Bir yandan olayları araştırıp bir yandan diziyi izlemek çok keyifli. Ancak ikinci sezonu kimseye önermiyorum, o bambaşka bir hikâyeyi anlatıyor. İlk sezonla alakası yok. İlk sezonu da şu anda Amazon Prime Video’da bulabilirsiniz.









  • İlk sezonu dehşet güzeldi. Oyunculuk, atmosfer konu mükemmel. Tavsiye edilir
  • İkinci sezon da gayet güzel idi.

  • Çok kaliteli bir dizi. Herkese tavsiye ederim.

  • Kalite akıyor
  • Tavsiye için teşekkürler, uzun zamandır niyeyse dizi izleyemiyorum bir türlü odaklanamıyordum belki bu çare olur.

  • 1. Sezon benim için dizi tarihinde ilk 3 diziden biridir.
    Soğuku iliğine kadar hissediyorsun.
    Gerilim üst düzeyde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jared Harris'i, Chernobyl'de tanımıştım. Eminim ki bu dizide de şahane oynamıştır. Diziyi izlememiştim, deneyebilirim. :)
  • çok güzel görünüyor tavsiyen için teşekkürler.

  • ilk sezon efsane bir diziydi.. korku aksiyon tarih konularını mükemmel harmanlamış.. sahneler mükemmel gerçeklikte, oyunculuk aynı şekilde.. the terror ilk sezonu mevcut dizilerin hepsinden kaliteli.. ama 2. sezon nedense aynı derece kötü gereksiz anlamsız ve mantıksızlıklarla dolu.. zaten suyu çıkarılmış bir konuyla başladı, asya korku temasının mantıksızlığı ile bölümler ileri sarıla sarıla yinede izlenir.. dizide herkes gibi bende finalleri yetersiz buldum.. The terror 1. sezon efsane diziler sınıfındadır..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.