Şimdi Ara

iOS 14 gizlilik kuralları için reklam verenler bir araya geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iOS 14 gizlilik kuralları için reklam verenler bir araya geliyor



    Apple’ın iOS 14 ile birlikte sunduğu reklama dayalı kullanıcı verileri erişiminin sıkı takibi haliyle reklam verenleri endişelendiriyor. Apple’ın katı kuralları nedeniyle hata yapmak istemeyen reklam verenler birbirlerine destek olmaya başladı.



    Eğitim platformu kuruluyor



    Bilindiği üzere iOS 14 ile birlikte reklam verenlerin kullanıcı verilerine erişmesi sıkı takibe bağlandı. IDFA bileşeni anonim olarak kullanıcıların uygulamadaki davranışlarını takip ederek reklam verenlere sunuyor. Yani uygulamalar gelişi güzel kullanıcı verilerine erişemiyor.



    Ayrıca Bkz.Helal olsun Anker, işte budur! "Anker Soundcore Life Q30'u denedik"



    Diğer taraftan reklam amacıyla kullanıcı verilerine erişirken izin talep etmek gerekiyor. Böylece kullanıcı ekrana gelen uyarı penceresinde uygulamanın ne amaçla verilerine erişebildiğini görüyor.



    Bu sıkı kurallar iOS 14 sonrasında reklam gelirlerinin azalmasına neden olacak. Pek çok reklam veren ilk dönemde Android tarafına daha fazla harcama yapmayı ve iOS gelişmelerini takip etmeyi tercih ediyor.



    iOS 14 gizlilik kuralları için reklam verenler bir araya geliyor



    Bunun yanında şeffaf reklam verilerinin takibi - ATT, IDFA ve sürekli değişen veri parametreleri üreten SKAdNetwork yazılım çerçevesi hakkında reklam verenler için eğitim platformu oluşturuldu. Liftoff öncülüğünde oluşturulan platform Post-IDFA Alliance adını taşıyor ve  No IDFA? No Problem başlığı altında geçiş konusunda eğitimler sunuyor.



    Fyber, Chartboost ve InMobi gibi önemli çevrim içi reklam platformları PIA girişimine dahil oldu. Webinar tarzında sürdürülecek eğitimler ile geniş bir kitleye hitap edilmesi amaçlanıyor. iOS 14.5 güncellemesi sonrasında saydığımız tüm gizlilik kuralları artık katı bir şekilde uygulanmaya başlayacak.




    Kaynak:https://appleinsider.com/articles/21/02/17/advertisers-banding-together-to-adapt-to-apples-ios-privacy-plans







  • Gizlilik konusunda kimse Apple ın eline su dökemez


    Hangi verilerin paylaşılcağını bile seçebiliyoruz bu hakkımız var

    Reklam ve tanıları ayarlayabiliyoruz vs vs


    Androidde korsan apk ile cihaz kitliyken bile söylenenleri pcye not alabilen bir app var biliyosundur

    İphoneda jailbreak ile bile yapılmayan şeyler bunlar

  • Bir noktada her şeyin apple'ın reklamı olduğunu filan düşünüyordum ama olay android tarafına müşteri kaybetme noktasına gelmiş durumda... Apple'a gerçekten inanmaya başladım gibi.

  • İlla verilerimiz alınacaksa sadece Apple alacak, öbür türlü herkes alıyor. Bir an önce gelse de daha güvenli olsa.

    Açıkçası IOS 15 ile gizliliğimiz daha da önemsenecek gibi duruyor.

    Apple böyle güven veren politikalara devam ederse sadece iPhone değil bilgisayarda da MAC’e geçer herkes.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus8282 -- 20 Şubat 2021; 0:5:10 >
  • Androide kayiyormus sirketler para apple kullanicilarinda kaysalar ne yazar
  • igetsky kullanıcısına yanıt
    Biz anlamamak your Türkçe

  • Apple'ın sizin gizliliğinizi önemsediği falan yok. Neden yapıyor o zaman derseniz 2 haberde de görürsünüz neden yaptığını. Özellikle android'e ciddi baskı kuruyor, görmüyor musunuz adamlar birleşmekten falan bahsediyor :d yani işin özeti bu. Sonra reklamlara yazacaklar iPhone = gizlilik diye kaldı ki iPhone 12 lansmanında da bir ton gizlilik özelliklerinden bahsettiler. Apple yıllardır gizlilik algısını satıyor kafasız rakiplerinde vizyon olmadığı için Apple'ı çoktandır aşmalarına rağmen Apple'ın taklidi olmaya çalışıyorlar.

    İşin özeti burada yorumlarda gördüğünüz gibi oluyor. Apple bizi koruyor, hayır seni koruması iyi niyetinden değil rakibine yaptığı bir hamle. Kötü mü elbette değil bizim işimize yarıyor, öncesinde izin vermiyordum zaten şimdiyse bu özellik çıktığından beridir uygulamayı indirmiyorum çok elzem değilse. İndiriyorum bana diyor ki şu özelliği aç mesela konum açmazsan çalışmaz ulan sen harita uygulaması mısın, konumu neden istiyorsun diyip açmadan uygulamayı siliyorum.

    İlerleyen zamanlarda göreceğiz kim kazanacak. Ben iddiamı Apple'dan yana kullanıyorum. Başka marka yapsa tutmazdı ancak Apple'ın kendi ekosistemi var.




  • infom@n kullanıcısına yanıt
    Usendim
  • Androge0s kullanıcısına yanıt
    Rakiplerinde gizlilik ile ilgili bir şey yok ki? Yani bu adımı atmasada olurdu ama attı. Ayrıca Apple'ın gizlilik politikası son dönemlerde rakiplerine karşı çıkarttığı bir politika değil. Apple kuruluşundan beri gizlilik konusuna önem veren bir firma.

    Yani işin içinde rakiplerinin önüne geçme gibi bir hamle olsa bile gizlilik politikası yeni çıkartılmış bir politika değil uzun yıllardan beri sürekli bu tarz gizlilik adımları atılıyordu. Hatta eskiden attığı adımlara bakarsan konuşan bile yoktu bu adımları ama insanlar güvenilir olduğunu biliyordu.

    Şimdilerde 'Facebook' 'un mızmızlanmasıyla gündemde daha çok yer alıyor o kadar. Yani uzun yıllardır Apple kullanan insanlar, Apple'ın gizliliğe ne kadar önem verdiğini bilir zaten.

    Lütfen şimdi birileri kalkıp 'aaa ama iCloud hacklenmesi olayları' diye başlamasın önce o olayların nasıl yapıldığına baksın sonra yorum yazsın.




  • Androge0s kullanıcısına yanıt

    Gizlilik konusunda kimse Apple ın eline su dökemez


    Hangi verilerin paylaşılcağını bile seçebiliyoruz bu hakkımız var

    Reklam ve tanıları ayarlayabiliyoruz vs vs


    Androidde korsan apk ile cihaz kitliyken bile söylenenleri pcye not alabilen bir app var biliyosundur

    İphoneda jailbreak ile bile yapılmayan şeyler bunlar

  • hypercasual oyunlarında sonu gelmiş oldu böylelikle 0,20 cpi çıkan oyunlar şimdi veriyi paket halinde verdiği için şimdi 30 $ mertebelerine kadar ulaşıyor.3$ çöp kategorisinde düşünün şimdi 30 -40 dolar cıkıyor.:)) Buda hedef reklam yerine Bulanık suda balık avlamaya benzio hadi rasgele. Apple donanım satıyor yazılım değil, Google bir tutmayın birisi yazılımcı birisi donanımcı. Apple'nin hiç reklamlarnda os reklamı yaptıgını gördünüzmü göremezsiniz.ama öncelik Hardware Elbetteki gizliliğe önem verecek. Android tarafına kaymadan bahsetmiş editor. Android tarafına kaysan ne olur. Siz reklamı cıkarken apple kullanıcısına Kaliforniyada bölgesinde teste çıkartıyorsun app yada oyun neyse. Appledan 5 kaznaıyorsan androdden 1 kazanıyorsun. Android teste sokup haa apple'nin 5 katı yada daha fazlası o zaman diyede hesap edemezsin kısaca geçmiş olsun.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.