Şimdi Ara

Perseverance Mars'a iniş yaptı: İşte yüzeyden ilk fotoğraf

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
4.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • NASA'nın yeni Mars görevi Perseverance nihayet bugün Kızıl Gezegen'e iniş yaptı. Geçtiğimiz yaz uzaya fırlatılan gezgin, yaklaşık yedi aylık uzun bir yolculuğundan ardından Mars'a ulaştı. Görevle ilgili güncellemeler yayınlamaya devam eden NASA, Kksursuz bir iniş gerçekleştiren Perseverance'ın Mars yüzeyinden çektiği ilk fotoğrafı paylaştı.



    Mars'ın Dünya'ya olan uzaklığı ve iletişimin zorluğu nedeniyle iniş anlarını canlı olarak izleyemedik. Ancak NASA'lı ilk kez bu görevde uzay aracının.Mars'a iniş anlarının yüksek kaliteli bir videosunu çekti. NASA bu muhteşem anları çok yakında göreceğimizi ifade etti. Perseverance'tan gelecek olan sinyaller şu anda büyük bir heyecanla bekleniyor.



    Yüzeyden gelen ilk fotoğraflar:



    Perseverance Mars'a iniş yaptı: İşte yüzeyden ilk fotoğraf



    Perseverance Mars'a iniş yaptı: İşte yüzeyden ilk fotoğraf



    "Mars'ta yaşam var mıydı?" sorusuna yanıt arayacak



    NASA'nın Perseverance görevindeki en büyük hedefi, "Mars'ta yaşam var mıydı?" sorusuna yanıt bulmak olacak. Mars'ın bundan milyarlarca yıl önce tıpkı Dünya'ya benzediği; güçlü bir atmosfere ve okyanuslara sahip olduğu tahmin ediliyor. Perseverance gezgini Kızıl Gezegen'in geçmişini araştırarak bu dönemlerin izlerine ulaşmaya çalışacak.



    Perseverance gezgini, 49 kilometre genişliğinde olan Jezero Krateri'ne indiridi. Jezero Krateri'nin milyarlarca yıl önce büyük bir nehir ve göle ev sahipliği yaptığı biliniyor. Yani yaşam izleri aramak için çok uygun bir ortam. Perseverance, üzerindeki çeşitli ekipmanlarıyla birlikte buranın jeolojisini ve toprak yapısını inceleyecek.



    Perseverance Mars'a iniş yaptı: İşte yüzeyden ilk fotoğraf



    Perseverance görevinin en önemli kısımlarından birisi SHERLOC (Scanning Habitable Environments with Raman & Luminescence for Organics & Chemicals) isimli yeni mor ötesi spektrometre olacak. Gezginin robotik kolunda yer alan SHERLOC, mor ötesi lazer kullanarak Mars yüzeyinin mineral ve kimyasal yapısını tespit edecek. SHERLOC haricinde ayrıca PIXL (X-ışını spektrometresi) ve SuperCAM (Lazer mikro-görüntüleyici) gibi ekipmanlar da yaşam izleri arayışında önemli roller oynayacak.



    Mars'ta helikopter uçacak



    NASA'nın Perseverance görevinde birçok ilginç nokta bulunuyor görevin belki de en dikkat çekici noktası Ingenuity isimli Mars helikopteri olacak. Kızıl Gezegen'in keşif sürecinde yepyeni bir dönemin kapılarını aralayacağı tahmin edilen Ingenuity bugün Perseverance gezginiyle birlikte yüzeye iniş yaptı. Ingenuity'nin ilk kez Mart ayında gezginden ayrılması ve uçuşa geçmesi bekleniyor.





    Mars'ın atmosferi Dünya'nınkine oranla tam 100 kat daha ince. NASA, bu düşük atmosfer yoğunluğu problemini çözmek için Ingenuity'yi hem mümkün olabildiğince hafif hem de mümkün olabildiğince güçlü dizayn etmek zorunda kaldı. Sadece 1.8 kilogram ağırlığında olan helikopter, uzay ajansının ifadelerine göre pervanelerini Dünya'daki normal bir helikopterin pervanelerinden tam 10 kat daha hızlı hareket ettirecek.



    NASA'lı araştırmacılar Ingenuity'nin pervane dönüş hızının 2400 RPM olduğunu belirtti. Dünya'da ise helikopterler boyutlarına bağlı olarak 225-500 RPM hızlarında çalışıyor.




    Kaynak:https://twitter.com/NASAPersevere/status/1362508307529785346/photo/1







  • İlk fotoğrafı bir an önce alabilmek için kamera siyah beyaz ve düşük çözünürlük modunda. O sırada amaç cihazın tek parça olduğundan emin olmak çünkü. Görsel şölen yapmak değil. Marsın dünyaya en yakın hali bile 62 milyon km olduğu için fiber internet çekemiyorlar maalesef. Download biraz yavaş o yüzden :)
    İnsanlar eskiden bilmedikleri konuda konuşmaz, rezil olmaktan korkardı.

    Şimdi ise insanlar bilmese bile boşboğaz konuşmayı bir huy edindi, olay hastalık gibi adeta. Araştırma gözü de yok kimsede.

    Ha bir de bu tiplerin sesleri bilen kişiden de fazla çıkıyor, oradan buradan duydukları deli saçması şeylere gerçekmiş gibi inanıp size de baskı kurmaya çalışıyorlar. Yazık yav, toplumun geldiği hale bak...
    İlk anda yörünge aracı ile bağlantısı yok iken, yüksek kazanımlı antenini bile daha açamamışken düşük kazanımlı antenle direkt olarak 30bps hızda Dünya' ya görüntü gönderiyor araç. 50KB' lık foto bile 3 saat gibi bir sürede gezegenimize ulaşıyor o boyuttaki bir görüntü.

    Ne yapacağıdı araç; Şayomi Mi11 gamarasıynan 438927942 mekapiskel renkli HDR foto çekip size mi atacağıdı qanqa?!?

    Biz burada tipik bir ortadoğulu kıvamında konuşup garip garip saçma sapan fikirler üretirken, adamlar orada ;


    • "Mars'ta hayat var mı?" sorusunun yanıtının belki de yanıtını bulacaklar.


    • Başka bir gezegende ilk kez hava taşıtı uçurmayı deneyecekler ve belki de başaracaklar.


    • Başka bir gezegenin jeolojik özellikleri ilk kez detaylı şekilde analiz etme şansı elde edecekler.


    ve çok daha fazlasını yapacaklar.


    Bizim sorunumuz ne yazık ki öğrenmeye gereksinim duymadan fikir sahibi olmak. Önce bir sorun arkadaşım bu adamlar ne yapıyor , neden gitmiş, amaçları ne? Önce bunu bir öğren. Sonra sorarsın fotoğrafı bilmemneyi. Asıl konuyu, büyük resmi bir merak et önce. Ama yok neden edesin ki ? Neden yorulasın ? Nasıl olsa yorulan birileri var.


    Sen saksıyı çalıştırma aman yorulmasın Allah korusun. Sonra belki yanlışlıkla zihnin açılır da düşünce sisteminin ne kadar sefil olduğunu farkedip bunalıma girersin.

  • Araplarin daha gecen haftalarda Mars'a gondermesinden sonra bu ... Vay be ...

  • Bu görüntü nedir dalga geçer gibi, ellerindeki kamera imkanları bundan mı ibaret ya da sürüş kamerası gibi bişey mi bu. Açıkçası bu tür gizemli takılmalarından dolayı inanası gelmiyor insanın marsa gittiklerine
  • Chillout C kullanıcısına yanıt
    İlk fotoğrafı bir an önce alabilmek için kamera siyah beyaz ve düşük çözünürlük modunda. O sırada amaç cihazın tek parça olduğundan emin olmak çünkü. Görsel şölen yapmak değil. Marsın dünyaya en yakın hali bile 62 milyon km olduğu için fiber internet çekemiyorlar maalesef. Download biraz yavaş o yüzden :)
  • Milyonlarca ışık yılı uzakta olan olayın fotosunu renkli çekebiliyoruz ancak, marsa inen aracın kamerası siyah beyaz öğle mi...yine bizi yiyorlar gibi geldi bana.
  • surfer kullanıcısına yanıt
    Farkıdayım da alet dün indi zaten. İsteseler daha düzgün görsel paylaşırlar. Hadi onu da geçtim bu güne kadarki bir sürü mars görevinden adam gibi hangi görsel şöleni yaptılar. Çin daha çok şey paylaşıyor. Anca bir sürü yalan dolan bu NASA, düne kadar tekeldiler artık Hindistan Çin gibi ülkeler var. Ayrıca fiber internet çekseler de aynı sürede gelecek esprili kardeşim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chillout -- 19 Şubat 2021; 9:26:55 >
  • Romeo84 kullanıcısına yanıt
    Bu iş için milyonlarca dolar harcamış neden seninle bedava paylaşsın kaliteli görüntüleri. O görüntüleri inceleyecekler sonra uygun görürlerse paylaşacaklar.

  • kenbalx K kullanıcısına yanıt
    Her eleştride bir NASA avukatı çıkmasa olmayacak zaten :)
  • Chillout C kullanıcısına yanıt

    Eleştirirken azcık mantığını kullansanız bizde avukatlık yapmayacağız.Perseverance Mars'a iniş yaptı: İşte yüzeyden ilk fotoğraf 

  • Cahil yobazlar yine konuyu basmış Perseverance Mars'a iniş yaptı: İşte yüzeyden ilk fotoğraf 

    Şaşırdıkmı tabiki hayır.Ülkenin büyük oranı bunlardan oluştuğundan.

  • kenbalx K kullanıcısına yanıt
    Şu göresele baktığında ne gördüğünü çok merak ettim.
  • NASA FOTOGRAFI İPHONE İLE Mİ ÇEKMİŞ

  • ışık hızı ile bile 11 dakikada gelen sinyaller,görüntüler. varın uzaklığı hesaplayın şimdi.

  • Romeo84 kullanıcısına yanıt

    Onların iddası ve o resimler ile başarılı bir operasyon.

  • kenbalx K kullanıcısına yanıt
    Neden siyah beyaz, büyük resmi göremiyorsun...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Romeo84

    Milyonlarca ışık yılı uzakta olan olayın fotosunu renkli çekebiliyoruz ancak, marsa inen aracın kamerası siyah beyaz öğle mi...yine bizi yiyorlar gibi geldi bana.

    O renkli gördüğünüz fotoğraflar renkli çekilmiyor. Sonradan renklendiriliyor. 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Romeo84 kullanıcısına yanıt
    Hayır bilmiyorsun, bari yorum yapma...
    https://www.youtube.com/watch?v=WSG0MnmUsEY

  • Romeo84 kullanıcısına yanıt

    "The view, from one of Perseverance’s Hazard Cameras, is partially obscured by a dust cover."

    https://mars.nasa.gov/resources/25596/perseverance-rovers-first-image-from-mars//



    Tehlike kamerası görüntüsüymüş. Marstan buraya hızlı gelsin diye heralde. Bak sitede yarım resim bile paylaşmışlar. Bağlantı kopuyor heralde Perseverance Mars'a iniş yaptı: İşte yüzeyden ilk fotoğraf 


    https://mars.nasa.gov/mars2020/multimedia/raw-images//

    Perseverance Mars'a iniş yaptı: İşte yüzeyden ilk fotoğraf




  • Romeo84 kullanıcısına yanıt
    Sizin büyük resmi göre göre geldiğiniz hal malum hocam. Normal, mantığı çalışan bir insanın gördüğü ise aracın olması gerektiği şekilde indiğini gösteren ufuk çizgisinin düz oluşu. İlk anda spektrosuz çekmişler fotoyu ki aracın inmiş halini hızlıca görebilsinler operasyon başarılı mı değil mi diye. Ufuk çizgisi ters olsaydı araç takla atmış olacaktı. Böyle bir anda görsellendirmeye ihtiyaç duyulmaz pek. Daha sonra spektro ile bolca renki foto gelir.

  • bırakın Allah aşkına ne fiber interneti çekemiyorlar, koy oraya adam akıllı 8k kamera, uzaya gidiyorsun bundan daha önemli birşey olabilir mi şu dünya tarihinde? yol boyunca ve indiğinde herşeyi kaydet. Hadi download hızın yavaş anladık, o zaman dünyaya döndüğünde kaydedilmiş videoyu alır an ve an koyarsın milyarlarca insan izler hem para kazanırlar hem de uzaya gidilmedi iddaalarını çürütürler. Ama tabiki öyle birşey olmayacak, yine insanlarla alay edecekler.



    Bu şekilde düzinelerce video vardı insanları salak yerine koymaya çalışırken yakalandıkları, hepsini sildirmişler, resmen aptal yerine koyuyorlar insanlığı.

    E tabi uzay diyince rekor para fonları toplanıyor, yalan malan bir şekilde devam ettirmek zorundalar.


    4-5 sene önce uzay gemisinden canlı yayın yapmışlardı, o kadar çok mantık hatası yakalandı ki, yer çekimi yok uçuyoruz diyen astronotların arkadan bağlı oldukları yakalandı, üşenmemişler tüm videoları tek tek sildirmişler.

    Fanatik gibi savunuyor hala millet de bunları.


    Dünyanın düz olduğu ile ilgili tartışmalar bile her geçen gün büyüyor, 1 tane de nasa yetkilisi demiyor ki tamam ulan uzak 40 milyon ışık yılı uzağa gitmeye gerek yok, size 4k canlı yayın yapacak basit bir sistem, sadece 100 km yukarı çıkacak hatta 20 km çıkacak, canlı yayın yaparak ve dünyanın yuvarlak olduğunu kanıtlayacağız. Maliyeti olmayan basit birşey, ancak maalesef yapamıyorlar.


    Bu olaylar iyice açığa çıkmaya başladığında youtube da flat eart yazınca milyon tane video belgesel çıkardı, şimdi ise sadece düz dünyacılar çürütüldü vs yazan saçma sapan videolar var.


    Aynı sistem abd seçimlerinde trumpı twitterda yasaklayan sistem. insanların neye inanması gerektiğini, neyin doğru neyin yanlış olduğunu kendilerinin belirlediği sistem..

    Okuduğunuz hiçbirşeye kolay kolay inanmayın, kendi mantık süzgecinizden geçiriniz..





  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.