Şimdi Ara

Intel Alder Lake’te %20 IPC artışı sunabilir, Rocket Lake çıkış tarihi sızdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Intel Alder Lake’te %20 IPC artışı sunabilir, Rocket Lake çıkış tarihi sızdı



    AMD’nin donanım dünyasına yıllar sonra getirdiği rekabet ortamının etkileri görülmeye devam ediliyor. Intel’den iddialı IPC artışı bekleniyor.



    Rocket Lake'e sayılı haftalar kaldı



    Son gelen haberlere göre Rocket Lake işlemci ailesi önümüzdeki 15 Mart’ta satışa sunulacak. PCIe 4.0 destekleyecek yeni yongalar mevcut Tiger Lake işlemcilerinde yer alan Willow Cove çekirdeklerinin 14 nm’ye uyarlanmış hali olan Cypress Cove çekirdeklerini taşıyacak.



    Alder Lake'ın çıkış tarihi



    11. nesli takip edecek Alder Lake işlemcileri ise bilindiği üzere 2 farklı işlemci çekirdeğini tek çatı altında buluşturacak. Golden Cove çekirdekleriyle küçük Gracemont çekirdeklerinin kombine edileceği yongaların şu ana kadar önümüzdeki eylül ayında bizlerle olması bekleniyordu. Son iddiaya göre tarih biraz ileriye giderek aralık ayına kaymış durumda.



    %20 IPC artışı yolda



    Son olarak ARM’ın big.LITTLE tasarımına benzer  yol izlenecek yongalarda yer alacak Golden Cove çekirdeklerinin mevcut Willow Cove çekirdeklerinin üzerine %20 IPC artışı sunacağı belirtiliyor. Üstelik şimdiye kadar bilinenin aksine Intel’in 10 nm’nin rafine hali olan 10 nm Enhanced Superfin nodunu tercih edeceğine yer verilmiş.



    Intel Alder Lake’te %20 IPC artışı sunabilir, Rocket Lake çıkış tarihi sızdı



    Ayrıca Bkz.Intel, yüksek frekanslı Core i9-10900KS Special Edition hazırlığında



    Diğer taraftan enerji verimliliğiyle öne çıkacak Gracemont çekirdeklerinin hali hazırda da kullanılan Skylake birimleriyle benzer IPC sunması bekleniyor. Son olarak DDR5 ve PCIe 5.0 ile gelmesi beklenen Alder Lake işlemcileri beraberinde LGA 1700 soketini de beraberinde getirecek.



     



     




    Kaynak:https://videocardz.com/newz/intel-rocket-lake-s-to-be-available-on-march-15th-alder-lake-s-to-feature-10nm-enhanced-superfin-architecture







  • rockete de %20 20 dediler gördük bi cacık olmuyor neden çünkü 14nm.kölesi az transistör fakiri ipc'yi arttırsan ne işe yarayacak ki yaramıyor işte.10nm'ye geçince eh artsın biraz transistör ve ipc milletin korkusu o değil ki intelin saçma sapan tasarımı yok büyük çekirdekler şunda açılır avx var küçüklerde yok şunda çift ht var bunun ipc düşük yani o kuşu havada bi tutması lazım önce oyunlarda ve günlük kullanımda bu tasarım tat mı veriyor yoksa sorun yumağı mı diye yoksa milletin karnı tok artık ipc'ye falan.amd yapınca olay oluyor neden 19.2 milyardı zen2'de şimdi ne bilmiyorum ama intelin 9900k 9 bile değildi diye hatırlıyorum o yüzden tıraşı kessinler transistör sayısını açıklasınlar ipc mipc çocuk kandırmasınlar çünkü 2019 yazından beri kullanıcı fena bilinçlendi 7nm amdleri görünce ve corona herkesi eve kapatınca ve yeni çıkan seriler vs vs





  • :mısır:

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten 14nm mi gelecek ? Yeni nesil 10nm diyorlardı amd bunları ezip geçecek.

  • kmesne kullanıcısına yanıt

    Amdnin karşısında bu güne kadar 14nm ile durmaya çalıştılar 10 nm ile işler değişecek. Rekabetin yeniden ateşlenmesi çok güzel.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • intel 14 nm ile 7 nm amd işlemcilerine kafa tutuyor ise, kim daha iyi konuşmamak gerek, sonuçta 7 nm yazdıklarınıza göre aşırı üstün bir teknoloji, baksanıza 14nm intel ile kafa kafaya gidiyor. belli ki bu üstün teknoloji bile amd yi kral tahtına oturtmaya yetmemiş..

  • Bunlar sene sonu çıkacak. Görünüşe göre amd zen3+ ile kapışacak. Intel zen3+dan bariz üstün olacak gibi gözüküyor.

  • CrossoverKing C kullanıcısına yanıt
    Haklısın ama ortaya çıkacak bir açık ve o açığı kapatacak yamadan kaynaklı performans kaybını dikkate aldın mı AMD halen önde sayılır.
    INTEL 'de bunun çok fazla güncel örneği var.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DING DING

    intel 14 nm ile 7 nm amd işlemcilerine kafa tutuyor ise, kim daha iyi konuşmamak gerek, sonuçta 7 nm yazdıklarınıza göre aşırı üstün bir teknoloji, baksanıza 14nm intel ile kafa kafaya gidiyor. belli ki bu üstün teknoloji bile amd yi kral tahtına oturtmaya yetmemiş..

    yani diyorsun ki intel rakipsiz lider firma iken rakibinin iki katına işlemci satabilirken şimdi ucuz diye tercih edilen ve rakibine "kafa tutan" bir firma öyle mi?yurdum insanı bu intele neden sinirlenmez diye merak ediyordum sen tartışmayı hediye ettin bana şimdi merak etmiyorum bizim insanımız olmaz.



    adamların fabrikası var mı zibil gibi var. ta 2017'de geçeceklerdi güya 7nm'ye geçtiler mi evet geçmişler ama işlemci çıkardılar mı hayır.neden?bir iki sene önce açıkladılar dediler efenim bu 7nm çok verimsiz biz 22nm'de bile daha çok para kazanıyorduk.daha 10'a geçecekler de verimli bulacaklar da daha altına inecekler ohooo amd 5nm'ye geçiyor seneye.yabancı kullanıcı 10 11 seri 14nm olacak diyince bu aşkın ızdırabına diye geçti amd'ye ama biz hala yiğitlik taht peşindeyiz kuruluş intel...





  • z serisi boş iş orta sekment, x serisine ne gelecek önemli olan o.

  • Geçmişte yüzde 100 IPC artışı kaç yılda gerçekleşmiş ? amd nin ardından intel de bir yüzde 20 ipc artışı gelirse önceki nesle göre yüzde 50 civarı bir artış mı sağlanmış olacak ? Amd buna tekrar karşılık verirse onceki nesle gore çok yakında yuzde 100 ipc artışı görülecek gibi. Bu da müthiş bir şey CPU lar için. GPU da adımlar daha büyük. Kısa sürede yüzde 300 artış olabiliyor.
  • Güzel haber. Rekabet her zaman iyidir. Ama amd nin nm avantajı dışında bir diğer büyük avantajı chiplet yapısı. Bu sayede seri üretime kolay geçiliyor diye biliyorum. Ama bunun bize dezavantajı senede 1-2 model yeni cpu olarak döner mi orasını göreceğiz. Şu an dahi 2 senede 1 nm düşüş yaşanan büyük ipc artışı olan model ile bir de refresh modeli gördük. Bakalım ileride neler olacak. Kısacası intelin bu chiplet yapısına geçmesi lazım ki amd gibi hızlı ürünler çıkarabilsin. Tabii bu yapıya latency artışı olacağından dolayı geçmek istemiyor da olabilirler. Orasını bilemem.

  • CrossoverKing C kullanıcısına yanıt
    amd zen 4 mimarisi ile birlikte %10 IPC artışı getirecek.

    dolayısıyla intel'İn bu hamlesi boşa çımış olacak.

    herhalde 7nm'den 5nm'ye geçilince performansın ne kadar, verimlilik bazında ne kadar artış getireceğini söylememe gerek yok herhalde. öte yandan, rekabet iyidir.

  • Böyle ana konular iyi oluyor, hala hiçbir şey ifade etmeyen nm muhabbeti yapanı direk blokluyorum.


    Millet bu %20 artış skylake üzerine gelecek sanmış.


    12. nesilde ki %20 IPC artışı, 10. nesil üzerine(skylake) üzerine değil, 11. nesil(willow core) üzerine geliyor. Zaten gelecek ay 11. nesilde 10. nesil üzerine %15 gelecek. Yani 10 dan 12 ye %15 + %20 gibi düşünün. Zaten şu an 10. nesil ve zen 3'ün oyun performansı aşağı yukarı eşit. Birde bu 10. nesilin performansı üstüne 12. nesilde toplamda %35-40 IPC artışı gelecek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 18 Şubat 2021; 14:42:48 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jake Lockley

    rockete de %20 20 dediler gördük bi cacık olmuyor neden çünkü 14nm.kölesi az transistör fakiri ipc'yi arttırsan ne işe yarayacak ki yaramıyor işte.10nm'ye geçince eh artsın biraz transistör ve ipc milletin korkusu o değil ki intelin saçma sapan tasarımı yok büyük çekirdekler şunda açılır avx var küçüklerde yok şunda çift ht var bunun ipc düşük yani o kuşu havada bi tutması lazım önce oyunlarda ve günlük kullanımda bu tasarım tat mı veriyor yoksa sorun yumağı mı diye yoksa milletin karnı tok artık ipc'ye falan.amd yapınca olay oluyor neden 19.2 milyardı zen2'de şimdi ne bilmiyorum ama intelin 9900k 9 bile değildi diye hatırlıyorum o yüzden tıraşı kessinler transistör sayısını açıklasınlar ipc mipc çocuk kandırmasınlar çünkü 2019 yazından beri kullanıcı fena bilinçlendi 7nm amdleri görünce ve corona herkesi eve kapatınca ve yeni çıkan seriler vs vs

    Transistör iyidir ipc kötüdür nm iyidir düşük nm güzeldir çok watt fazladır az thread zarardır ...??


    Intel Alder Lake’te %20 IPC artışı sunabilir, Rocket Lake çıkış tarihi sızdı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ookami -- 18 Şubat 2021; 14:50:21 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Windows 11

    amd zen 4 mimarisi ile birlikte %10 IPC artışı getirecek.

    dolayısıyla intel'İn bu hamlesi boşa çımış olacak.

    herhalde 7nm'den 5nm'ye geçilince performansın ne kadar, verimlilik bazında ne kadar artış getireceğini söylememe gerek yok herhalde. öte yandan, rekabet iyidir.

    10 mu?


    2022 yılında gelmesi beklenen Zen 4 mimarili yongalar frekans artışıyla birlikte Zen 3 mimarili seleflerine %40’a kadar fark atacak. IPC artışının %29 seviyesinde seyretmesi beklenen Zen 4 mimarili Ryzen işlemcilerinde 5 nm nodunun tercih edileceğini de belirtelim. 



    https://www.donanimhaber.com/amd-zen-4-mimarisiyle-29-luk-ipc-artisi-sunacak--129972





  • ookami O kullanıcısına yanıt

    bir tane resim koyunca komik olmuyorsun transistör olmadan gerisi tıraş diyorum çöz gel kapasiteni geliştir ondan sonra gel komiklik yap bana ok?

  • Wilsoncum saçmalayan birinin nasıl gözüktüğünü uygulamalı olarak gösterdim, benim yazdığım şey ne kadar anlamsızsa senin yazdığın da bir o kadar anlamsızdır. Senin teorin doğru olsaydı işlemci diye birşey olmazdı bütün bilgisayar ekran kartları ile yönetiliyor olurdu. O zaman server CPU larıda transistör canavarı niye oyunlarda geçemiyorlar Ryzen veya core serisini


    Be Adem oğlu, az düşün. İnsanların da kafasını karıştırırsın

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.