Şimdi Ara

Apple, iPhone'larda tamir süresini azaltacak bir planlama için düğmeye bastı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple, iPhone'larda tamir süresini azaltacak bir planlama için düğmeye bastı



    Elektronik cihazlarına verdiği önem kadar teknik servis konusunda da verimlilik hedefleyen Apple’ın bir sonraki hamlesi cihaz değişimini en aza indirmeyi hedefliyor. Konu iPhone 12 ve iPhone 12 mini odağında gelişecek.



    iPhone Arka Sistemi nedir?



    Apple’a tarihi bir gelir getiren iPhone 12 satışları bu yıl da firmayı zirvede tutacak gibi görünüyor. Bununla birlikte iPhone 12 serisinde ortaya çıkabilecek teknik sorunlara da daha hızlı müdahale gerekiyor. Diğer taraftan Apple muhtemel cihaz değişim taleplerini de azaltmak istiyor.



    Ayrıca Bkz.Apple’dan Malatya’ya mağaza sürprizi mi geliyor?



    Teknik servis ortaklarına gönderilen yeni bir açıklamaya göre iPhone 12 ve iPhone 12 mini modellerinin daha hızlı tamiratı için iPhone Arka Sistemi adında yeni bir set hazırlanıyor. Bu paket içerisinde ekran ve arka kamera hariç arka panele entegre edilmiş tüm bileşenler yer alacak. Tamirat sırasında bu set mevcut arka kısım ile değiştirilecek ve değişime gerek kalmayacak.



    Örneğin arka camı tuzla buz olmuş bir iPhone 12 modelinde ekran ve kamera sistemi sabit kalarak bu arka sistem entegre edildiğinde sorun çözülmüş olacak. Güç sorunu, ana devre kartında hasar, Face ID sorunu veya kaplamada sorun yaşayan modellerin tamiratında arka sistemin kullanılması isteniyor.



    23 Şubat tarihinden itibaren iPhone Arka Sistemi kullanıma sunulacak. Sistemin iPhone 12 ve iPhone 12 mini modellerinin satışta olduğu tüm ülkelerde kullanılacağı ifade ediliyor. Bununla birlikte iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max modelleri şimdilik programın dışında bırakılmış.





    Kaynak:https://appleinsider.com/articles/21/02/16/new-apple-service-system-could-make-iphone-repairs-easier-more-efficient







  • Yanılmıyorsam ab bu durumdan çok rahatsızdı, çevre kirlilği yüzünden değişim değil tamire zorluyorlar.

    Apple'da buna istinaden bunu yapıyor diye düşünüyorum, tamir etmek değiştirmeye göre daha maliyetlidir muhtemelen. Öncelikle mühendislik olarak uygun olacak sonra da tamir için servis tutacaksın ya da insan eğiteceksin.
  • Androge0s kullanıcısına yanıt
    Tamamen maliyetle alakalı. Apple'ın da işine gelmiştir çünkü ekran ve kamera en maliyetli bi parça, tamamen değiştirmek yerine bunları değiştirmeyecek. Her iki taraf için mantıklı bir adım. Geri kalan parçalar zaten ya materyallerine ayrılıp geri dönüştürülüyor ya da tamir edilip refurbished olarak satılıyor.

    AB çevre kirliliği konusunda çelişkili adımlar da atıyor, ayrılan Birleşik Krallık bile böyle. Önceliklerinin çevre kirliliği olduğunu sanmam.
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    https://www.techrepublic.com/article/broke-your-smartphone-right-to-repair-rules-just-took-another-step-forward/

    Ben şahsen bu karardan dolayı bunu yaptıklarını düşünüyorum. Tamir daha maliyetli olabilir çünkü tamir işini yapacak kalifiye insan çalıştıracaksın. Maaşlı binlerce kalifiye çalışan ve zincir teknik servisler kurmak milyonlarca dolar belki on milyonlarca dolar maliyetinde işler.

    Servise giden cihazı sıfırıyla değiştirmek son kullanıcı açısından daha memnun edici ve firma açısından daha karlıdır bence. Daha az maliyetli olsa eminim önceden bunun altyapısını hazırlayıp kendileri yaparlardı. Değişen cihazı refurbished adı altında tekrar satıyorlar zaten ayrıca fiyat belirlerken eminim bu tür maliyetleri hesaplayıp ona göre belirliyorlar fiyatı. Iphone'larda zaten deli gibi kar elde ediyorlar.

    Çevreyi umursadıklarını sanmıyorum ama ciddi baskı var halk tarafından. Bu yüzden bu konulara dikkat ediyorlar. Bir de Abd'ye karşı baskı yapıyorlar firmalar üzerinden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Androge0s -- 17 Şubat 2021; 20:29:5 >




  • Androge0s kullanıcısına yanıt
    Appel'da bozuk cihazı foxconn'a verip sağlamını alıyor.
    Foxconn'da bozuk parçayı üreticisine veriyor yenisini alıyor.

  • https://aylink.co/Oga

    12 PRO MAX yeni mükemmel tasarım incelemek isteyenler linke tıklayıp bakabilir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.