Şimdi Ara

OnePlus’un eski kurucusu Essential firmasını satın aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • OnePlus’un eski kurucusu Essential firmasını satın aldı



    Kurucusu olduğu OnePlus firmasından ayrılarak Nothing adında bir girişim kuran ve Google gibi devlerden yatırım almayı başaran Carl Pei ilginç adımlar atmaya başladı. Karanlığa gömülen Essential firması bunlardan birisi.



    Essential yeniden doğuyor



    Android’ın babası olarak tabir edilen Andy Rubin’in Google sonrasındaki macerası olan Essential; çentikli Android telefonu ile ilgi görmüş ancak sonrası tam bir hayal kırıklığı olmuştu. Yüksek fiyat etiketi ve üretim sıkıntıları üzerine Andy Rubin’in Google’daki yasak ilişkisi ortaya çıkınca Essential ileri gidemedi.



    Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy Tab S8 Enterprise Edition şirketin destek sayfasında ortaya çıktı



    Firma ikinci ve üçüncü nesil telefon projelerini iptal etmesine karşın dikine uzanan ilginç bir akıllı telefon konsepti ile umut tazelemişti. Ne var ki bu da başarılı olamayınca firmanın kapısına kilit vurulmuştu.



    OnePlus’un eski kurucusu Essential firmasını satın aldı



    Geçen ay İngiltere Telif Ofisine yapılan bir başvuruda Essential firmasının Nothing girişimi tarafından satın alındığı ortaya çıktı. Başvuruda Essential firmasının logosunun da değiştirildiği görülüyor.



    İlk ürünü tam kablosuz kulaklık olması beklenen ve birbiri ile iletişime geçebilen bir cihaz ekosistemi kurmayı hedefleyen Carl Pei’nin Essential firmasını satın alması kafalarda soru işaretleri oluşturdu. Essential firmasından ayrılan deneyimli mühendisler OSOM adında bir girişim de kurmuştu. Geriye pek bir şey kaldığı söylenemez ancak Carl Pei’nin ne gibi amaçları var bilinmiyor.




    Kaynak:https://www.androidpolice.com/2021/02/15/carl-peis-new-company-bought-the-smoldering-wreckage-of-andy-rubins-short-lived-essential/



  • Umarım hatalarından ders almışlarrdır

  • Google'daki yasak ilişki neydi ki
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.