Şimdi Ara

Peugeot 406 Hakkında Herşey (340. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.005
Cevap
45
Favori
754.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 338339340341342
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Teşekkür ederim ilginiz için markalarını not alacağım bir daha ki sefere, hurdacılara da yakın zamanda uğrayacağım ama önce şu vites labirenti nasıl sökülür onu çözmem lazım ilgili şemayı falanda bulamadım forumlarda dökümanlarda. Vites labirentimin koruyucu plastik kapağı yok anladığım kadarıyla diğer 406'larda var bu parça ve vites selektör ışıklarımdan sadece R yanıyor gerisi sönük ampülleri de revizyon yapmam için orta maunu veya labirenti lastikten sökmek mi gerekir yoksa küllükle beraber tüm maun trimimi anlayamadım. Ayrıca güneşliklerin makyaj ışıklarıda yanmıyor ampüller sağlam galiba kapağında bir temassızlık var çünkü ana kablo tertibatı iyi durumda, buna ek olarak da radyonun da ışıkları yok tüm fonksiyonları yerine getiriyor changer olsun yada başka işlemler ama ışıklar yok ve gece çok zor oluyor görmek galiba bir ampül patlayınca diğerleride yanmıyor bağlanış sırasına göre kendi yorumum. Arabayı henüz tam tanıyamadım üst konsolda harita lambalarının yanında ki kızıl dışa bombeli yer nedir söküp baktım ama içerisinde sadece boşta sallanan bir soket var?

    Sorularımla siz değerli araç sahiplerini ve üstadlarımızı bunaltmış olabilirim mazur görün ama burası bilgi paylaşma alanı benim sorularıma cevap arayan belki bir kaç acemi daha varsa tüm forumu okuyup her sorununa kendisi ilaç olur umarım. Saygılar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yigit406

    Teşekkür ederim ilginiz için markalarını not alacağım bir daha ki sefere, hurdacılara da yakın zamanda uğrayacağım ama önce şu vites labirenti nasıl sökülür onu çözmem lazım ilgili şemayı falanda bulamadım forumlarda dökümanlarda. Vites labirentimin koruyucu plastik kapağı yok anladığım kadarıyla diğer 406'larda var bu parça ve vites selektör ışıklarımdan sadece R yanıyor gerisi sönük ampülleri de revizyon yapmam için orta maunu veya labirenti lastikten sökmek mi gerekir yoksa küllükle beraber tüm maun trimimi anlayamadım. Ayrıca güneşliklerin makyaj ışıklarıda yanmıyor ampüller sağlam galiba kapağında bir temassızlık var çünkü ana kablo tertibatı iyi durumda, buna ek olarak da radyonun da ışıkları yok tüm fonksiyonları yerine getiriyor changer olsun yada başka işlemler ama ışıklar yok ve gece çok zor oluyor görmek galiba bir ampül patlayınca diğerleride yanmıyor bağlanış sırasına göre kendi yorumum. Arabayı henüz tam tanıyamadım üst konsolda harita lambalarının yanında ki kızıl dışa bombeli yer nedir söküp baktım ama içerisinde sadece boşta sallanan bir soket var?

    Sorularımla siz değerli araç sahiplerini ve üstadlarımızı bunaltmış olabilirim mazur görün ama burası bilgi paylaşma alanı benim sorularıma cevap arayan belki bir kaç acemi daha varsa tüm forumu okuyup her sorununa kendisi ilaç olur umarım. Saygılar.

    Orta kısımdaki maun kaplama olan plastik kapak geçmeli. Kenarlardan tırnaklar tutar metal yaylı/klipsli hafifçe yukarı çekin. Oradan da vites koluna ulaşırsınız.

    Ampüller tek tek bağlıdır biri sönerse diğerlerini etkilemez. Bende led olduğu için çoğu yerde sıkıntı yaşamıyorum. Diğerlerinde de arkadan çevirip çıkarabileceğiniz yuva içinde ampüller olur özellikle lcd arka aydınlatmalarında. Kolayca değiştirirsiniz.

    Makyaz lambalarının yanı sıra aynalar da otomatik ayarlanmıyorsa sigortaları kontrol edin beraber bağlılar.

    Bombeli yer uzaktan kumanda kzılötesi alıcı için. Bizim araçlarda boşta orası




  • Akşam sökeceğim vites kısmını yani siz maun kısım komple çıkıyor diyorsunuz peki ledleri ne kullandınız ekstra bir çevirici kullandınız mı?

    Aynalarda hiç bir sorun yok sadece makyaj lambaları.

    Aslında havalar ısınıyor bir aydınlatma projesi yapmayı planlıyorum dediğiniz yol bilgisayarını elden geçirmiştim ama klima paneli tuş aydınlatması, radyo tuş aydınlatması, vites selektörü aydınlatması, bagaj lambası aydınlatması ve cam açma düğmeleri gibi yerlere led düşünüyorum yeni araçlarda düğmeler çok şık duruyor kullanacağım renge bile karar verdim amber rengi ama cesaret edemiyorum ve yol bilmiyorum.
  • Selamlar; 406 hdi 2004 SV Otomatik, sol ayna en sola hareket edip orada kalıyor ve geri gelmesi için ayna kumandasından ayar yapmam gerekiyor. Birde sadece sol ayna aşağı yukarı hareket etmiyor. Sağ aynada sorun yok, kumanda panelinden hertürlü ayar yapılıyor. Araç koltuğunu hareket ettirdiğimde kendisi ayar yapıyor ancak sol aynada dediğim sorun var.

    Problem 2: Aracım sol marşpiyel içine su alıyor. Su atma deliklerini, kriko ile araç kaldırma yerlerinin hemen yanlarında buldum. İçleri tıkanıkmış, güzelce açtım ve abartmıyorum 2 litre su aktı. Tabi bu su frene basınca seste yapıyordu. Marşpiyele su nereden girer?

    Problem 3: Çok fonksiyonlu bilgi ekranında 5 satır komple ışıksız olduğundan kötü bir görüntü oluşuyor. Acaba bu ekranı tamir etmek mümkün mü? Yoksa çıkma ekran mı almalıyım.

    UYARI :) : Bu fiyatlara bu konfor ve prestij varken, ezilmemiş bir 406 insanda bağımlılık yapabilir.

    yardımlarınız için teşekkür ederim.

    Aracın kapı döşemelerini, sunroof su tahliye deliklerini ve otomatik vites kolu ışıklarını, çok fonksiyonlu bilgi ekranını söküp geri topladığımdan bu kısımlar ile ilgili sorusu olacak arkadaşlara yardımcı olmak isterim.

    Saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gry79 -- 12 Nisan 2016; 13:54:22 >




  • gry79 G kullanıcısına yanıt
    Ayna işi galiba koltuk hafızasından kaynaklanıyor set edip gerekli hafızaya alın muhtemelen çözülebilir.

    Bahsettiğiniz delikler sunroof tahliyesinden geliyor olabilir, buraların açık olması çok elzemdir. Bildiğim kadarıyla ön cam su tahliye yerlerinin marşpiyel ile alakası yok direk alttan akıyor.

    Bilgi ekranını söküp takmışsınız ekranı arkasında ki üç adet ampül aydınlatır. Sadece ışıksızsa bu ampülleri kontrol edin.
  • Cevap için tşkler.ayna camını söküp,motor sınır sensörü yada düğmesi gibi bir parçayı kontrol etmem gerekiyor.aynanın en sona gittiğini bilmediği için orada kaldığını düşünüyorum.evet koltık hafıza düğmelerim eksik çalışıyor. O kısmı bir söküp temizlemem gerek.bilgi ekranı aydınlatma ampülleri sorunsuz, sorun piksel aydınlatmada yani satırlar çizgi halinde görüntü vermiyor.sanırım ekran almak gerekiyor.yabancı forumlardaki tamir yöntemlerini denedim, sonuç alamadım..

    Sunroof su tahliyeler 4 adettir.ikisi ön cam direk içinden göğüs köşesine gelir oradan marşpiyelni içine gideceğini sanmıyorum direk çamurluk davlumbazına doğru gider sanıyorum.arka tahliyeler ise arka teker üzerine gidiyor, bagaj iç döşemesini aralayınca görünüyor.araç altındanda görünüyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gry79 -- 12 Nisan 2016; 14:24:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önde ki tahliyeler ön tekerlerin 3-4 cm gerisinden tahliye ediliyor diye biliyorum ama yanlışta biliyor olabilirim.

    Ekran ışıksız dediğiniz için ampülleri söyledim pikseller hakkında pek bir bilgim yok.
  • Ekran Konusunda Yanlış anlaşılma olmuş.ben piksel hatasından bahsettim. Sunroof ön tahliyeleri dediğiniz yere ön cam direklerinin iç tarafından inen hortumlar ile gidiyor.söktüğüm için biliyorum.youtube videosuda var, oradan izleyip yaptım.

    http://m.youtube.com/watch?v=5oc7Nuef9ec



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gry79 -- 12 Nisan 2016; 22:01:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizde kemer takmayinca uyari veriyormu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece ekranda kemer uyarısı önce yanıp sönüyor sonra yanık kalıyor.sesli uyarı yok bende, sesli uyarı sizde var mı?
    Kapıları otomatik kitliyor,hız 10km/saati geçince.(denenmiştir)
    Sert frende dörtlüleri otomatik yakıyor.(denenmiştir)
    Kumandadan tüm camlar ve Sunroof otomatik açılıp kapanmıyor.bu özellik yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gry79 -- 14 Nisan 2016; 15:48:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende hic bir saydiginiz ozellik aktif degil emniyet kemerinin isigi hic yanmiyor ampulu patlak olabilir, gosterge panelini yaz gelip vakit bollasinca elden gecirecegim. 10 km/h ise kapilar kilitlenmeyip sert frende flasorler yanmiyor galiba pp2000den aktif edilmeleri gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar bende 20.000 tl bandında bir 406 dizel bir araç bakıyorum yorumları yavaş yavaş okumaya başladım araç mükemmel görünüyor inşallah temiz bir araç bulursam almayı planlıyorum. Bu arada satan kişiler pm ile irtibat kurabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yigit406

    Bende hic bir saydiginiz ozellik aktif degil emniyet kemerinin isigi hic yanmiyor ampulu patlak olabilir, gosterge panelini yaz gelip vakit bollasinca elden gecirecegim. 10 km/h ise kapilar kilitlenmeyip sert frende flasorler yanmiyor galiba pp2000den aktif edilmeleri gerek.

    Her 406 da aynı özellikleri destekleyecek diye bir durum yok. O nedenle vardır ama kapalıdır diye düşünmeyin. Aynı yıl içinde üretilip farklı ecu/bsi kullanan modeller var. Bu bahsedilen özellikler bsi ünitesi tarafından sağlanır. Eğer bu özelliklerin olduğu araçların sahipleri imkan varsa sürücü tarafındaki sigorta panelinin arkasında bulunan bsi kutusunun etiketinin resmini koyabilirlerse versiyon numarasından sizde olup olmama ihtimalini kıyaslayıp fikir yürütmek imkanı olabilir. Örneğin benim aracımda da bu özellikler yok oysaki 2002 sonu üretim SV serisi model.




  • Aracım 2004 model hdi otomatik.özelliklerden sadece kapı kilitlemeyi pp2000 ile açtım.aynı ayar menüsünde cam ve Sunroof Kumandadan kapatmayıda aktif ettik ancak o çalışmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç bakan arkadaş için bir önerim olacak, satınalma döneminde yanına giderek baktığım 406ların çoğunun kmsi geri alınmıştı.bu sebeple km yi servis tuv turk vb. Gibi kontrol edin.araba en az el değiştirmiş olsun.20 değil 24 bin verin,temizinden alın. Ezik bir 406 5 bine toplanmaz,ancak makyajlanır..umarım iyi bir araç denk gelir..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gry79 G kullanıcısına yanıt
    Hocam baktığım 406 lar arasında bulabildiğim 20.000₺ bandında gayet güzel araçlar var bakalım. Dünya gözü ile de gördüğümüzde bir sıkıntısı yoksa akacağız inşallah bir tane.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah gönlüne göre versin kardeş. Umarım memnun kalacağın bir araç denk gelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar önceki sayfalarda cevap veren arkadaşların yorumlarını okuyorum hala da okumaktayım. Hali hazırda beğendimiz 406 2.0hdi dizel bir araç var 2001 model km 325.000 de temizliği zaten forumdan takip ettiğim bir arkadaşıma ait olduğu için onda bir sorum bir sıkıntım yok sadece bu km de bir araç için ne düşünüyorsunuz. Alınır mı yoksa daha düşük km bir araç mı bakmak lazım??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abiler gunes yanigi temizeleyen oldu mu bu aracta?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zsinankarabulut Z kullanıcısına yanıt
    1- Ciddi bir kazası var mı?
    2- Bakımları düzenli olarak ve ehil ellerde yapılmış mı?
    3- Aracın fiyatı nedir?
    4- Bütçeniz nedir?
  • 
Sayfa: önceki 338339340341342
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.