Şimdi Ara

Rekabet Kurumu'ndan WhatsApp kararı: Veri paylaşımı durduruldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
2.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rekabet Kurumu'ndan WhatsApp kararı: Veri paylaşımı durduruldu



    Ocak ayının başında kullanım koşullarını değiştiren WhatsApp, bazı mesajlaşma verilerini Facebook’la paylaşma kararı aldığını duyurmuştu. Bu değişikliği kabul etmeyen kullanıcıların WhatsApp’ı kullanamayacağını duyurmuş ancak Avrupa Birliği’ne bağlı ülkelerde bu karar uygulanmayacaktı. Dünya çapında tepki toplayan bu kararın ardından Türkiye’de Rekabet Kurumu soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kararı belli oldu.



    Rekabet Kurumu 11 Ocak’ta başlattığı soruşturmanın geçici tedbir kararını yayınladı. Rekabet Kurumu, WhatsApp’taki kullanıcı verilerinin başka hizmetler için kullanılmasına yönelik koşulların durdurulmasına karar verdi. Yeni WhatsApp sözleşmesini kabul eden kullanıcıların verileri de Facebook’la ve diğer firmalarla paylaşılamayacak. Bu karar Türkiye’deki tüm WhatsApp kullanıcıları için geçerli olacak.



    Ayrıca Bkz.WhatsApp’tan geri vites: Gizlilik sözleşmesi ertelendi



    Rekabet Kurumu’nun açıklamasında, “Düzenlenen rapora ve incelenen dosya kapsamına göre, 4054 sayılı Kanun’un 9. maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca; Facebook’un Türkiye’de, WhatsApp kullanıcılarının verilerinin 8 Şubat 2021 tarihinden itibaren başka hizmetler için kullanılmasına yönelik getirdiği koşulları durdurması ve bu koşulları kabul eden veya bilgilendirmeyi alarak kabul etmeyen tüm kullanıcılara Facebook’un veri paylaşımını içeren yeni koşulları durdurduğunu anılan tarihe kadar bildirmesi şeklinde geçici tedbir alınmasına, gerekçeli kararın tebliğinden itibaren 60 gün içinde Ankara İdare Mahkemelerinde yargı yolu açık olmak üzere, oybirliği ile karar verilmiştir.” ifadelerine yer verildi.



    WhatsApp 15 Mayıs'a kadar ertelemişti



    WhatsApp, 8 Şubat 2021'de devreye almayı planladığı yeni sözleşmeyi 15 Mayıs'a kadar erteledi. WhatsApp, kafalardaki karışıklığı gidermek ve sözleşmeyi daha iyi anlatabilmek için erteleme kararı aldığını duyurdu. WhatsApp, veri paylaşımı kararını devam ettirmek istese bile Türkiye'deki kullanıcıların verilerini Facebook'la ya da başka firmalarla paylaşamayacak.




    Kaynak:https://www.rekabet.gov.tr/Karar?kararId=e3bd6f42-4954-4177-b4ee-7783d47c4131







  • Ben bizim milleti anlamıyorum arkadaş. WhatsApp'a verilerini facebook ve instagram ile paylaşamazsın diye AB de diyor, orda paşa paşa tamam abi paylaşmayacağım diyor WhatsApp, millet de bunu alkışlıyor "bak elin adamı halkının verilerini koruyor" diye. Bizde aynı karar verilince "bizim verimizi ne yapsın WhatsApp" veya "sanki yaptırabilecekler de" vs diye bıdı bıdı yapıyorlar. Gayet güzel bir karar de geç işte, gizliliğimiz korumaya çalışılıyor.
  • Güzel haber,
    yalnız bu Whatsup milyarlarca kişinin iletişimi ve verileri için,
    sunucu, depolama , personel vesaire masrafları baya büyük boyuttadır , yakında reklam alırlar ya da abone sitemine geçerler.

  • Sadece sözde ibaret. Adamlar zaten istediğini alıyor.

  • Hiç inanasım gelmedi.
  • Siyasi şov gibi geldi bana , whatsapp’ın verilerimizi almasını nasıl engelleyecekler ? Buna da teknolojik olarak cevap verirlerse iyi olur
  • Amaç Whatapp Türkiye’de ceza kesmek.Uymazsa şukadar bedel ödersine getirmek.Ayrıca Whatsapp zaten yıllardır yapıyor değişen sadece beyan etmesi.
  • Amerikan şirketleri de zaten tüm ülkelerdeki kurumları takıyorlardı zaten, alacaklarını alıyorlar zaten. Boş iş bunlar. Eğer mit çalışanı veya üst düzey bürokrat falan değilseniz bunları takmanıza gerek yok kimse sizin mesajlarınızı okumuyor dalganıza bakın.

  • Peki ya bip?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BlackLead kullanıcısına yanıt
    Asil senin benim mesajlarimiz onemli . Kitleleri ruh hallerini tanimanin en yolu breyi tanimaktir.
  • Ben bizim milleti anlamıyorum arkadaş. WhatsApp'a verilerini facebook ve instagram ile paylaşamazsın diye AB de diyor, orda paşa paşa tamam abi paylaşmayacağım diyor WhatsApp, millet de bunu alkışlıyor "bak elin adamı halkının verilerini koruyor" diye. Bizde aynı karar verilince "bizim verimizi ne yapsın WhatsApp" veya "sanki yaptırabilecekler de" vs diye bıdı bıdı yapıyorlar. Gayet güzel bir karar de geç işte, gizliliğimiz korumaya çalışılıyor.

  • Manyak mısınız derken ? Düzgün konuşmayı öğren önce
  • ABye tamam diyor ama bütün verileri almaya devam ediyor yani bize özel değil sanki yaptırabilecekler de olayı

  • bana samimi gelmiyor

  • Pek inandırıcı değil,senelerdir kullanıyorlardı zaten :)
  • manesfirst M kullanıcısına yanıt
    hocam aslında çok basit bu ülkede neler gördük neler şimdi konuşturup kendimi silivriye attırmayayım. az düşünürseniz çözersiniz.
  • Bizde de Avrupa Birliği ile aynı koşullar istense de ülkemizde bunun takibinin yapılacağı yasal merciler yok, o yüzden görünürde aynı olsa da arka planda uygulama Avruğa birliği ve ülkemizde farklı olacaktır...
    Ben Facebook un istediği gibi 8 şubatta WhatsApp hesabımı hem de telefondan facebook uygulamalarını sildim... Kullanırsam da paylaşımdan ziyade arkadaşları takip için; reklam ve takip engelleyici yüklü Firefox açıp kullanıyorum. En azından tarayıcıda, uygulamadan daha güvende hissediyorum kendimi...

  • Yani hükumet demiş ki sadece bizle paylaşacaksınız:)
  • Cezayı öde işinemi bak demişler
  • Güzel karar kimse bıdı bıdı yapmasın. Facebook Türkiye'de temsilcilik de açtı zaten seve seve uymak zorundalar.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.