Şimdi Ara

Türkiye Ay'a gidiyor! Erdoğan büyük müjdeyi verdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
1.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye Ay'a gidiyor! Erdoğan büyük müjdeyi verdi



    Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Türkiye'nin Milli Uzay Programı detaylandırdı. Erdoğan'ın açıklamaları büyük sürprizlerle doluydu. Açıklanan hedeflerden en büyüklerinden birisiyse Türkiye'nin Ay planlarıydı.



    2023'te sert, 2028'te yumuşak iniş



    Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:



    "Milli Uzay Ajansımız tüm paydaşların katkıları ile çalışmalarını tamamladı. Adımlarımızı ne zaman ve ne şekilde atacağımızı belirledik. 10 yıllık uzay programımızı tüm dünyaya ilan ediyor ve diyorum ki 'Gökyüzüne bak Ay'ı gör'



    Milli Uzay Programı'ndaki birincil ve en önemli hedefimiz Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında Ay'a ilk teması gerçekleştirmektir İlk hedefimiz Ay'a ilk teması gerçekleştirmektir. Hazırlıklarına başladığımız Ay hedefini 2 aşamada gerçekleştireceğiz. 2023 sonunda yakın dünya yörüngesinde ateşleyeceğimiz kendi milli ve özgün hibrit roketimizle Ay'a ulaşarak sert iniş gerçekleştireceğiz. Türk mühendislerinin Ay'a inişi başaracaklarını tüm kalbimle inanıyorum. 2028'de ise ikinci aşamayı gerçekleştireceğiz. 



    Milli Uzay Programı'ndaki ikinci hedefimiz, yeni nesil uydu geliştirme alanında dünya ile rekabet edebilecek ticari marka ortaya çıkarmaktır.  Milli Uzay programında üçüncü hedefimiz. Türkiye'ye ait bir bölgesel konumlama sistemi geliştirmek. Medeniyet coğrafyamızın sembolü hilali, al bayrağımız ile Ay'a göndermenin gururunu milletimize yaşatacağız."



    2023 ve 2028 Ay planları Milli Uzay Programı'nın kısa vadedeki en büyük hedefleri olacak. Burada 2023 sert inişinde uzay aracını yörüngeye fırlatmak için yabancı bir firmayla iş birliği yapacağımız söyleniyor. Örneğin SpaceX'in roketleriyle uzay aracımız derin uzaya gönderilebilir. Diğer taraftan 2028 hedefinde ise uzay aracımızı kendi milli roketlerimize derin uzaya fırlatma planımız var. 2028'de ayrıca Ay'a yumuşak iniş gerçekleştirerek bunu başarabilen birkaç ülkeden birisi haline gelmek istiyoruz. 












  • Bunca zaman uzay planı yokken birden bire uzay meraklısı mı oldular? Hadi onu geçtim 5 milyon dolar bütçe ile uzay projesi mi yürütülür? Diyanet'e bu sene 1 milyar doları bağladılar bir uzay ajansı için aynı para bağlanamıyor mu? Normal zekaya sahip olan birinin bunun seçim oyunu olduğunu görür, diğer kandırmaca projelerine yenisi daha katıldı.

    Damadın buhar ettiği 14 milyar euro konuşulurken güzelce dağıttılar konuyu tekrardan
    Aya gideceğiz değil, aya Türk yollayacağız dedi. Yani aslında parasını verenin gittiği uzay turizmine "bizi bir de aya götür" diye; potansiyel AKP'li bir ismi göndereceğiz parasını verip. Bilimsel bir şey beklemeyin şu an başlasanız 20 senesi var. Adamlar milyar dolarlık bilimsel çalışmalar yapıyor yıllarca, senin daha kendi roketin yok, kendi uzay merkezin yok. Atatürk Havalimanından B777 ile mi göndereceksin? Elon Musk'a milyon dolarını verip "sıfır çalışma" ile göstermelik bir şey yapacaksın. Ali Koç bile gider isterse.
    Aslında politik olarak bir vizyon koymak ve bu vizyonda misyonlar yapmak güzel bir şey. Herşeye rağmen çabayı takdir etmek lazım. Amma ve lakin bu tip vizyonlarda karne kötü.

    Bir kaç örnek hatırlayalım,
    - Türkiye işlemci üretecekti, olmadı
    - Elektrikli araçları 6 firma yapacaktı, desteklenmedi olmadı
    - Elektrik aracı Tübitak yapacaktı, olmadı
    - TOGG hala tesis vs. peşinde, bakalım
    - 5G ilk bize gelecekti, olmadı, 4G olmaz denildi adını 4.5G yaptık, bizden başka 4.5G var mı bilmiom

    Yıllar geçiyor, hedefler sadece politik malzeme olmaya devam ediyor. Şimdi bu şartlar altında 2 - 2.5 yılda aya çıkma vizyonu her bakımdan çok zor, o nedenle birileri iyi dolduruşa getirmiş.

    Ben asıl dışarıda bir mühendis ayda 5bin-10bin$ üzeri veya saatte 50-100$ kazanırken, buraya kimler hizmet edecek de nasıl olacak bu iş bilemiom. Elbet birileri yapar elbette ama nitelikli adamları tutmak zor. Liyakat ise hiç yok, bilimin temeli üniversitelere biraz bakmak yeterli bunda da.

    Bizim gibi adamların projelerine hiç yer verilmiyor, verilmeyecek de.
  • Reisim oyuna ek paket getirdi uzaya gidiyoz hadi bakim
  • Bunca zaman uzay planı yokken birden bire uzay meraklısı mı oldular? Hadi onu geçtim 5 milyon dolar bütçe ile uzay projesi mi yürütülür? Diyanet'e bu sene 1 milyar doları bağladılar bir uzay ajansı için aynı para bağlanamıyor mu? Normal zekaya sahip olan birinin bunun seçim oyunu olduğunu görür, diğer kandırmaca projelerine yenisi daha katıldı.

    Damadın buhar ettiği 14 milyar euro konuşulurken güzelce dağıttılar konuyu tekrardan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrikliarabasever -- 10 Şubat 2021; 19:28:11 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elektrikliarabasever

    Bunca zaman uzay planı yokken birden bire uzay meraklısı mı oldular? Hadi onu geçtim 5 milyon dolar bütçe ile uzay projesi mi yürütülür? Diyanet'e bu sene 1 milyar doları bağladılar bir uzay ajansı için aynı para bağlanamıyor mu? Normal zekaya sahip olan birinin bunun seçim oyunu olduğunu görür, diğer kandırmaca projelerine yenisi daha katıldı.

    Damadın buhar ettiği 14 milyar euro konuşulurken güzelce dağıttılar konuyu tekrardan

    Sen şimdi Türkiye'de Siha fabrikası da arıyorsundurTürkiye Ay'a gidiyor! Erdoğan büyük müjdeyi verdi 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • başgan: olum muski yanımızdasın dimi bak ona göre milli gaz verecem şimdi sonra oylar kaçmasın???...
    muski: tabi başganım sizi 3 yıla kalmaz ay a 5 yıla kalmaz mars a götürcem getircem!!!... (götürmedi...)

  • Yav he he. 2013 de uçağımız uçuyordu...

  • 25 liraya aldığımız Kebir Tereyağı 400 Gram 28 lira olmuş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YOURMOVE -- 9 Şubat 2021; 22:36:20 >
  • YOURMOVE kullanıcısına yanıt
    Yav onu bende farkettim dün A101' de. Migros' a neyim de gitmiyoruz hea.

  • İcraat yok, laf çok!

    Yaparsa....

    Yaparsa.... kimin yaptığını biliyorsunuz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borukuzen -- 9 Şubat 2021; 21:26:27 >
  • Eski haber ... 2019 da Ruslarin destegi ile yapilacakti ...


    https://tr.sputniknews.com/20190827/erdogan-roscosmosun-cumhuriyetin-100-yilinda-uzaya-turk-astronot-gonderme-onerisini-kabul-etti-1040018693.html/



    Putinin teklifiydi lakin ... Kabul edilmistir de ama 2019 da ...

  • Uzay Vergisi geliyor.

  • Seçim is coming
  • Cehhabilio
  • Aya gideceğiz değil, aya Türk yollayacağız dedi. Yani aslında parasını verenin gittiği uzay turizmine "bizi bir de aya götür" diye; potansiyel AKP'li bir ismi göndereceğiz parasını verip. Bilimsel bir şey beklemeyin şu an başlasanız 20 senesi var. Adamlar milyar dolarlık bilimsel çalışmalar yapıyor yıllarca, senin daha kendi roketin yok, kendi uzay merkezin yok. Atatürk Havalimanından B777 ile mi göndereceksin? Elon Musk'a milyon dolarını verip "sıfır çalışma" ile göstermelik bir şey yapacaksın. Ali Koç bile gider isterse.

  • Hangi holding yapacak acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Monoliti reis mi koymuş şimdi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 tane maske dağitimi için lojistiği ayarlayamayan hükümet aya gitmek istiyor, iyi fıkra.
  • Amacsizca Ay'a nesne gonderme sacmaligi disinda guzel hedefler tabi de soyleyen Tayyip olunca hicbir guven telkin etmiyor.


    Oncelikle bu tarz bir hamle cok uzun vadeli ciddi finansal kaynak ister. Oyle parayi betona gommeye, kendine saraylar yaptirmaya, Merrcedes filolari almaya, Diyanet'e carcur edip Kanal Istanbul gibi sacma sapan islere israf ederek olmaz bu isler. Devletin kasasi o kadar bosaldi ki araba, cep telefonu gibi temel ihtiyaclarda vergi %300'lerde. Fasulyeyi, bugdayi hatta samani bile yurtdisindan ithal edecek kadar aciz hale gelmis ulke.


    Hadi bir mucize parayi buldunuz diyelim; kim yapacak bunlari? Uzay programi dedigin oyle "parayi yatir on sene sonra tamam gel al" bir sey degil ki. Finansal yukunun otesinde cok ciddi yetismis egitimli insan kaynagi gerektiriyor. Imam hatipliler mi yapacak bunlari? Guldurmeyin Allah askina... Sen ulkede egitimli, donanimli, uretken bireylerin hepsini yurt disina kacir, orgun ogretimi imam hatiplere cevirip herkesi imam egitimi almaya zorla, var olan universiteleri yok etmek icin elinden geleni yap, TUBITAK'in icini bosaltip hayvanat bahcesi muduru altinda calisan salvarlilarla doldur, eline gecen her firsatta bilim teknoloji yerine dogmayi savun, sonra uzaya cikacagiz...


    Zaman degisti, bu isler artik "rekabetle" degil isbirligiyle akilci bir sekilde yapilabilir. Bu isler ancak akli ve bilimi refereans alan, fikir ve dusunce ozgrlugune inanan bir iktidar tarafindan gerceklestirilebilir. Bu isler hala tarikat kafasiyla dusunen/yasayan Tayyip'in. AKP'lilerin harci degil. Amac gosteris degil is yapmak olsa Ay'a tas firlatmak gibi gereksiz hedeflerden once ESA'ya uye olarak, yuksek ogretim kurumlarinin ozerkligi guvence altina alinarak baslanir.


    Sen Turkiye'nin en iyi universitelerinden birinde okuyan herkesi "terorist" belle, sonra uzay cikiyoruz. Gulerler sana...





  • YOURMOVE kullanıcısına yanıt
    Tekrar bak istersen gramajı 400 olmuş..
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.