Şimdi Ara

Intel’e şok: Xeon işlemcilerin ticari sırları çalındı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Intel’e şok: Xeon işlemcilerin ticari sırları çalındı



    Pandemi dönemi nedeniyle artan bilgisayar sistemleri satışlarından en iyi şekilde yararlanan Intel son günlerde şok bir hırsızlık olayı ile çalkalanıyor. Microsoft’a transfer olan bir mühendisin Xeon ile ilgili ticari sırları çaldığı iddia ediliyor.



    Dr. Varun Gupta iddiaların odağında



    Intel’in yaptığı suç duyurusuna göre geçen yıl görevinden ayrılarak Microsoft’un Bulut ve Yapay Zeka bölümüne transfer olan Dr. Varun Gupta toplamda 3900 gizli dosyayı da beraberinde götürdü.



    Ayrıca Bkz.Huawei telefon kilidini sesle açma işlevinin patentini aldı



    Intel kriminal bölümünün yaptığı araştırmalara göre Gupta bu dosyaları farklı USB sürücülere indirerek dışarı çıkardı. Bu dosyalarda Xeon ile ilgili bilgiler, kurumsal stratejiler, fiyatlandırma, üretim kapasitesi gibi veriler yer alıyor.



    Intel maddi olarak zarara gireceği iddiasıyla Gupta hakkında suç duyurusunda bulundu. Gupta’nın 75 bin dolar tazminat ödemesini isteyen Intel ayrıca bu dosyaların herhangi bir şekilde kullanılmasını da engellemek niyetinde. Dr. Varun Gupta ise bu iddiaları kesin bir dille yalanlıyor.




    Kaynak:https://www.techpowerup.com/278282/ex-intel-employee-reportedly-stole-confidential-xeon-files-company-files-a-lawsuit







  • Intel’e şok: Xeon işlemcilerin ticari sırları çalındı
  • Bişey olmaz bişey olmaz bişey olmaz bişey olmaz...
  • 75bin dolar mı? Böyle birşey olsa Intel' den 75bin dolarcık ile kurtulamazsın gibi geliyor.

  • Patent ile korunuyordur.

  • Link varmı ?
  • Ticari sırlar Xeon ailesinin mimari özelliklerini barındırmıyordur yalnızca ürünlerin hangi partnerlere hangi kanallar aracılığı ve hangi fiyattan satıldığını içerir. Mimari özellikler olsaydı istenen tazminat 75bin dolar değil, 7.5milyar dolar olurdu.
  • adama emeklilik maaşını vermezsen o da dosyalarını indirir. 75bin dolar ne abi ya...o kadar mı değersiz bilgiler

  • Lan intel hiç mi kafan basmıyor. Hamburgeci de çalışanlar bile hepsi ayrı iş yapıyor tek başına komple bir ürün yapamıyor. Sırf işi kapıp rakip çıkmasın diye. Belgeseli bile vardı.
    Çalıştığım şirketlerde aynı laçkalık doluydu. Asla hırsızlık çalma dürtülerini terbiye etme düşüncesi bile olmayan tahsilli hayvancıklar kısa bir süre çalışıp sonra ....rip gittiler. Firma projesi, aldığı kredileri vb geçtim, çalışanların aile bilgilerini bile kopyalamışlardı. Nerelerine monte ettilerse

  • Çalınsa ne olur ya? AMD İntel'e şov nasıl yapılır gösteriyor zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LGR9 kullanıcısına yanıt
    Mimarisi o kadar etmez. Ama AMD’nin mimarisi olsaydı ederdi. Intel’in kevgire dönmüş kazma Core mimarisi artık öldü. Fazla büyütmemek lazım. Sonuçta Intel dediğiniz şirketi Apple istese satın alır. O derece küçük ve önemsiz bir şirket.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Symbianist -- 10 Şubat 2021; 14:21:43 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.