Şimdi Ara

Elon Musk'tan Starlink fiyatıyla ilgili açıklama: Türkiye'de fiyat ne olacak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
4
Favori
8.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Elon Musk'tan Starlink fiyatıyla ilgili açıklama: Türkiye'de fiyat ne olacak?



    SpaceX'in uzaydan internet projesi Starlink için bugün Elon Musk'tan ilginç bir haber geldi. Elon Musk, Starlink'in tüm dünyada aynı fiyatla servis sunacağını belirtti. Musk'ın ifadelerine göre dünyanın neresinde yaşarsanız yaşayın Starlink'e abone olmak istiyorsanız aynı temel fiyatı ödemek zorundasınız.



    Musk,"Starlink'in fiyatı tüm ülkelerde aynı olacak şekilde tasarlandı. Yalnızca vergiler ve kargolama kısmında fark olabilir." ifadelerini kullandı.






    Türkiye fiyatı ne kadar olacak?



    Starlink şu anda ABD'deki fiyatları aşağıdaki şekilde uygulanıyor. Kanada ve İngiltere'de ise yerel para birimlerine ve vergilere göre fiyatlar dönüştürülüyor.




    • Starlink başlangıç kiti (anten, modem vs.): 500 dolar

    • Starlink aylık abonelik ücreti: 99 dolar



    Starlink'in Türkiye'ye gelmesi durumunda fiyatlar yukarıdaki bu temel ücretler üzerinden uygulanacak. Örneğin aylık abonelik ücreti şu anda yaklaşık 700 TL'ye denk geliyor. Ancak bu elbette vergisiz fiyatı; KDV ve ÖİV gibi vergilerin ardından sadece aylık ücretin 1000 TL'ye ulaşacağını tahmin edebiliriz. 



    Starlink'in önce Türkiye'den lisans alması gerekiyor



    Tahmini fiyatlar elbette çok pahalı ancak Starlink'in Türkiye'ye giriş yapması da aslına bakarsanız şu anda epey zor görünüyor. SpaceX başkanı Gwynne Shotwell, geçtiğimiz yıl yaptığı bir açıklamada, her ülkenin farklı bir prosedürü olduğunu söylemiş ve Starlink hizmetine başlamadan önce söz konusu ülkelerden lisans almaları gerektiğini belirtmişti. Türkiye bu alanda SpaceX'e kolaylık sağlar mı bilemiyoruz. Ancak şirketin iletişimde aşama kat ettiği ülkeler arasında şu an için Türkiye görünmüyor.



    SpaceX'in Meksika, Almanya, Yunanistan, Fransa, Avustralya, Arjantin ve Şili'de şu anda lisans sürecinde epey aşama kat ettiği belirtildi. Karayipler, Avusturya, İspanya, İrlanda, İtalya, Yeni Zelanda, Filipinler, Hindistan, Japonya, Güney Afrika, Brezilya ve Kolombiya'da ise süreç erken evrelerinde bulunuyor. Türkiye gibi diğer ülkeler için ise henüz bir bilgi yok, ancak SpaceX'in tüm dünyaya Starlink'i getirmek için elinden geleni yaptığını biliyoruz.



    SpaceX bugün Starlink için ön sipariş almaya başlamıştı. Kapasite ve kapsama alanı hala çok yüksek olmadığı için her isteyene servis verilemiyor. Bu nedenle ön sipariş verenlere öncelik tanınacak. Starlink yeni bir bölgeye açıldığında ön sipariş sıralarına göre hizmet sunulacak.



    Starlink siparişinden ekran görüntüleri:



    Elon Musk'tan Starlink fiyatıyla ilgili açıklama: Türkiye'de fiyat ne olacak?



    Elon Musk'tan Starlink fiyatıyla ilgili açıklama: Türkiye'de fiyat ne olacak?









  • Cihazı alıp karavana takıyorsunuz. Ülke ülke dolaşsanız bile interneti kullanabiliyorsunuz. Neden 100$'a sattığı cihazı sen fakirsin diye 100TL'ye satsın adam? Üstelik mekan ve ülke kısıtlaması yapmıyor?

    İndirme hızı 150Mbit Upload hızı 30-60mbit arası an itibari ile. Gecikme ise 30ms. Bu rakamlar değişkenlik gösterebiliyor. Bu yıl içerisinde gecikmeyi uydu sayısı arttıkça 20ms'ye indirecekler.

    Bizim için çok pahalı olsada adamlar için ucuz. Çünkü 5G'den hizmet aldıklarında 150-200 dolar ödeyerek çok daha düşük hız alıyorlar. Haliyle bu cihazı gören bayram ediyor.

    Elon cihazın fiyatını azaltmak için çalışmalar yaptığını söyledi. Öcelikle başlangıç paketi 250$ civarına iner ardından internet 50$' falan düşer. En kötü farklı paket hızları çıkarır çünkü çoğu ülke için bu fiyat ulaşılabilir değil. zaten bunu bildiği için TR'ye başvuru bile yapmamış.

    Bence başvuru yapmak yerine direkt Türk Telekomu satın alsa kral olur.
  • Starlink; Türkiyeyi Allah’a havale ettik..
  • :(
  • La lisans alsa ne olur kim verir 1000 TL.. ama akıllı davranıp 100 TL yapsın milyonlarca abonesi olur 1 ayda..

  • Türkiye'de Starlink mi?

    Bir kararnameye bakar... :)

  • uzaya bağlanma verigisi h.o

  • Cem300 kullanıcısına yanıt
    14 dolar yani
  • Elin maskı bizi yapacak marslı.
  • th9 T kullanıcısına yanıt
    Ülkelere göre fiyat belirlemesi gerek yoksa kimse abone falan olamaz..

  • TT'yi satın alıp yatırım yapsa ülkemize güzel olmaz mı?

  • hikayeden konuşuyor şuan yaygınlaştıramadığı için henüz öyle yüksekten uçuyor fiyat olarak her ülkeyede aynı fiyatı yapamaz öyle bir dünya yok elon uzaydan in ...

  • reis erdoğan elon musl'a kardeşim diye hitap ediyor. kesinlikle teslaya spavex starlink gibi firmalarına yatırım şartıyla çok kolaylık sağlayacaktır. artı elon musk popüler kişi sürekli türkiyeyi över, örnek yeraltı tünel sistemi çok iyi bir reklam olabilirdi. ayrıca bu fiyata türkiyede hiç bir operatör iss bu fiyatlar ile starlink'e karşı çıkmaz. star link en iyi dağ başı internete mecbur kişilere hitap edecektir. bu arada reis berlusconiye de aziz dostum diyor bu yüzden askeri işbirliğinde çok iyi durumdayız. yani reis kardeşim dostum diyorsa o kişi ile aralarında sağlam ilişki vardır demektir..

  • Ulan millet uzaya internet için uydu gönderiyor. Bizimkiler daha fiber altyapısını çözemedi.
  • Cem300 kullanıcısına yanıt
    ucuz olmasını bende isterim ama 14 dolardan bahsediyorsunuz.alıcının kargosu bile 14 dolardan fazladır.bölgesel fiyatlanfırma bir yere kadar olur,80 olur 70 olur ama 14 olmasının imkanı yok.
  • Cem300 kullanıcısına yanıt
    Bizim devlet o hizmeti sana 100 liraya yedirir mi? Hatta onu geçtim 100 dolara yedirirmi?
  • Buraya gelmez, gelse bile kimse 1000 tl vermez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çılgın pilot kullanıcısına yanıt
    dünyanın her yerinde öyle neredeyse ABD de bile kırsal kesim yada nüfusu az olan yerlerde onlarında internet sorunu var zaten bu starlink projesi bu yüzden çıktı.kablo.doseme derdi yok izin isteme derdi yok 40 yerden vesaire vesaire.
  • hiç şaşırmadım zaten biraz bu işe ilgisi olanların starlink olayının Türkiye'ye gelemiyecegini görmüştür. he belki 10 gigabit internet filan olursa ileride ve fiyatı yine aynı kalırsa belki topluca bir alım yapan olur yada neyse bakalım astronomi yi nasıl etkilemiş olacak bu proje bakacaz.
  • Indirme hızları çok yüksek olacaksa kırsalda 10 aile bir araya gelip anca ödeyebilir o aylık ücreti

  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Çok yüksek hız veriyorsa 1 bina anlaşıp alırız valla :D

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.