Şimdi Ara

M. Night Shyamalan'ın yeni filmi 'Old'dan ilginç fragman

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • M. Night Shyamalan'ın yeni filmi 'Old'dan ilginç fragman



    Beyaz perdenin sevilen film yapımcılarından olan M. Night Shyamalan yakında yepyeni bir gizem/gerilim filmiyle geri dönecek. Ünlü yönetmenin bir süredir üzerinde çalıştığı film 'Old'dan bugün ilk kısa fragman yayınlandı. Fragman oldukça ilginç bir filmin bizleri beklediğine işaret ediyor.





    Old filminde gizemli bir sahilde mahsur kalan bir grup turisti izliyoruz. Sahilde zaman inanılmaz hızlı bir şekilde ilerliyor. Turist ailenin çocuklarından birisinin bir günde 10 yıl büyüdüğünü görüyoruz. Ailenin büyükleri de aynı şekilde hızlı bir şekilde yaşlanıyor. Bu hızla yaşlanmaya devam ederlerse sahildeki gruptaki herkes sadece bir günde ölecek.



    Old filmi, Fransız yazar ve yönetmen Pierre Oscar Levy'nin Sandcastle isimli grafik romanından (çizimler Frederik Peeters'a ait) uyarlanmış. Orijinal grafik romanın çok fazla rahatsız edici içeriğe sahip olduğu belirtiliyordu.



    Universal çatısı altında hazırlanan Old'un 23 Temmuz 2021'de sinemalarda yayınlanması bekleniyor. The Sixth Sense, Unbreakable ve Split gibi başarılı filmlerin yönetmeni olan M. Night Shyamalan bakalım yeni filmiyle sinemaseverlerin beğenisini kazanabilecek mi. 



    M. Night Shyamalan'ın yeni filmi 'Old'dan ilginç fragman.



     









  • Shyalaman sixth sense ve unbreakable ile çok iyi bir ivme kazandı fakat bu plot twist yapan adama dönüşmüş olması filmlerinin olayını kırdığı gibi,yeni filmleri de pek iyi değildi. İnsanları şişirmeyi beceren Hollywood bu adama yeni Spielberg demişti halbuki Spielberg'ın tırnağı bile olamaz bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Return to Monke kullanıcısına yanıt
    Spielberg gitsin kumda oynasin. En azindan adam film yapiyor.
    Her yapacagim film saheser olmali kafasinda da degil iyiki.

  • Uzun zamandır bu adamın fragmanlarını izlerdim. Bu film ilgimi çekti.
  • Adamın anlatım dilini beğeniyorum gerçekten. Etkileyici, ilgiyi uzun süre kaybettirmemeyi başaran bir yapısı var. Fakat illa aşırı orjinal yapacam duygusundan mıdır nedir, hep böyle sanki tam pişmemiş harika bir yemek gibi kalıyor çoğu filmi. Genede izlermiyim? Elbette.. Zibilyon tane süper kahraman filminden sonra ilaç gibi gelecek..

  • Return to Monke kullanıcısına yanıt
    Sinema otoritesi misiniz bu kadar iddialı cümleler kuruyorsunuz?
    Tırnağı olamaz derken, yanlış anlaşılma olmaması adına ne demeye çalıştığınızı izah eder misiniz?

    Ben Spielberg’i beğenirim fakat o da her filmi propaganda içeriyor ve bazı filmleri ağır propaganda. Shyalaman kendine özgü bir dili var, dediğiniz iki filmden başka beğendiğim filmi yok ama kötü yönetmen demek çok zor. Bunun için nedenleri ortaya koymak gerek ki böyle bir akademik çalışma yapmadım veya yapılmışını okumadım. Hele tırnağı bile olamaz gibi hiç etmek akademik olarak zaten mümkün değil.
    O yüzden yazdığınız çalışılmamış yorum “tespit” gibi değil de, subjektif bir öngörü olduğunu belli ederseniz tepki çekmezsiniz. Kimse de haksızsınız diyemez, sonuçta subjektif bir yorumdur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 435 -- 9 Şubat 2021; 8:46:23 >
  • 435 4 kullanıcısına yanıt

    İzah edilecek bir şey yok. Sübjektif bir yorum bile olsa çoğu kişinin bana katılacağını düşünüyorum. Shyamalan'ın plot twist tarzı Spielberg'ın hiç bir filmi ile eşleşemez. Sixth Sense bile Spielberg'ın sihirsel dokunuşlarıyla yarışamaz. Bunu demek için akademide çalışmama gerek yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avatar Last Air Bender filmini mahfeden adam olarak hatırlıyorum kendisini.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Servant'e bakiyorum. Gayet sürükleyici.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Village filmini çok beğenmiştim ama ilk sahnelerde kızın kör değilmiş gibi bakması dışında harikaydı. Glass, Split gibi üçlemeden ise kusura bakmayın hiçbir halt anlamadım bana göre vasatın altıydı. Old ise biraz Lost havası veriyor, basit bir önermeyi nasıl iki saate yayacak bakalım.

  • Return to Monke kullanıcısına yanıt
    Akademik olmanız elbet gerekmiyor ama bir tespit yapmak için konunun uzmanı olmanız gerekiyor. Aksi halde kişisel görüşünüzden ileri gitmez. Yönetmenleri karşılaştırmak doğru değil bence, hele tırnak bile olamaz gibi iddialı çıkışlar çok yanlış. aynı tarz isler çekmiyorlar. Elma armut meselesi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.